Osteoporosis

מתן Odanacatib מעלה צפיפות מינראלים של העצם לאחר טיפול ב-Alendronate (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-American Society for Bone and Mineral Research)

במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Society for Bone and Mineral Research הוצגו תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ל- Odanacatib תועלת בשיפור צפיפות המינראלים של העצם ושיפור סמני יצירת וספיגת עצם בנשים לאחר-מנופאוזה עם אוסטיאופורוזיס, שטופלו בעבר ב-Alendronate.

Odanacatib הינו מעכב פומי של Cathepsin K, ומחקרים קודמים הדגימו פוטנציאל לשיפור צפיפות המינראלים של העצם בעמוד השדרה ובירך בנשים לאחר-מנופאוזה.

מחקר מוקדם להערכת התרופה ב-16,000 נשים לאחר-מנופאוזה עם אוסטיאופורוזיס הופסק ביולדי, כאשר ניתוח ביניים של הממצאים הדגים ירידה משמעותית בסיכון לשברים. ועדת הניטור המליצה על הפסקה מוקדמת של המחקר, כך שהטיפול יוצע לכלל המטופלים.

החוקרים ערכו מחקר כפל-סמיות, מבוקר-פלסבו, להערכת התועלת של Odanacatib על צפיפות המינראלים של העצם וסמני רימודלינג של העצם.

במסגרת המחקר חולקו באקראי 243 נשים לאחר-מנופאוזה לטיפול ב- Odanacatib, במינון 50 מ”ג פעם בשבוע, או פלסבו, למשך 24 חודשים. כל המשתתפות קיבלו תוספי וויטמיןD וסידן.

המשתתפות במחקר היו כולן בגילאי 60 ומעלה, עם מדד T נמוך להערכת צפיפות המינראלים של העצם (2.5- ומטה, אך למעלה מ-3.5-) בירך, ללא היסטוריה של שברי ירך, והן טופלו ב-Alendronate למשך שלוש שנים ומעלה. החוקרים התירו לכלול נשים שהפסיקו את הטיפול ב-Alendronate עד שלושה חודשים לפני ההשתתפות במחקר.

בדיקות DEXA שימשו להערכת צפיפות המינראלים של העצם בתחילת המחקר ולאחר 6, 12 ו-24 חודשים. מהנתונים עולה כי טיפול ב- Odanacatib לווה בשיפור משמעותי במדדי צפיפות המינראלים של העצם לאחר 24 חודשים בשלושה אתרים מרכזיים בירך ובעמוד השדרה המותני, בהשוואה לפלסבו.

בנשים בקבוצת Odanacatib נרשם שיפור של 1.73% בצוואר הירך מתחילת המחקר עד לאחר 24 חודשים ושיפור של 1.83% בטרוכנטר. מנגד, בנשים בקבוצת הפלסבו נרשמה ירידה של 0.94% ו-1.35%, בהתאמה.

בקבוצת ההתערבות נרשמה עליה של 0.83% ו-2.28% בירך ובעמוד השדרה המותני, בהשוואה לירידה של 1.87% בירך וללא שינוי משמעותי בעמוד השדרה המותני בקבוצת הפלסבו.

סמני יצירת עצם (s-P1NP ו-s-BSAP) עלו משמעותית לאחר 24 חודשי טיפול ב- Odanacatib, בהשוואה לפלסבו. בינתיים, סמני ספיגת עצם (u-NTx/Cr) ירדו בהשוואה לפלסבו באותה עת.

החוקרים מדווחים על עליה ברמות P1NP שלושה חודשים לאחר התחלת הטיפול, ולאחר שישה חודשים, חלה היפרדות בעקומות של קבוצת הטיפול וקבוצת הפלסבו. לאחר 24 חודשים, חלה עליה מובהקת סטטיסטית בקבוצת הטיפול, בהשוואה למצב בתחילת המחקר ובהשוואה לקבוצת הפלסבו, עדות לכך שמדובר ביותר מהשפעה נוגדת-ספיגה בלבד.

לא זוהה הבדל משמעותי בתופעות הלוואי בין הקבוצות. 9% מהחולים בקבוצת ההתערבות הפסיקו את הטיפול בשל תופעות לוואי, זאת בהשוואה ל-3.3% מהחולים בקבוצת הפלסבו. תופעות הלוואי הנפוצות ביותר כללו זיהום בדרכי השתן (11.5% עם טיפול פעיל לעומת 16.5% עם פלסבו), כאבי גב (11.5% עם טיפול פעיל לעומת 9.9% עם פלסבו), כאבי מפרקים (9.0% לעומת 9.9%) ושברים (4.9% לעומת 13.2%).

מהתוצאות עולה כי בחולות עם ערכי BMD נמוכים לאחר טיפול ב-Alendronate תתכן תועלת להחלפת הטיפול ל- Odanacatib, במינון 50 מ”ג, פעם בשבוע. מהנתונים עולה כי הטיפול בטוח ונסבל היטב, והתרופה מהווה חלופה טובה לחולים הנדרשים להמשך טיפול ומעוניינים בתועלת מעבר לזו המושגת עם טיפול ב-Alendronate.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-American Society for Bone and Mineral Research

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי למעלה מ-5% מהמקרים של מוות פתאומי של תינוקות עשוי להיות קשור להשמנת-יתר אימהית. בארצות הברית מדווח בכל שנה על כ-3,500 מקרים של מוות פתאומי של תינוקות. לאחר מסעות פרסום בשנות ה-90 של המאה הקודמת שכללו המלצות על תנוחות שינה בטוחות […]

  • טיפול משולב ב-Relugolix משפר תפקוד ואיכות חיים בנשים עם אנדומטריוזיס (Fertil Steril)

    טיפול משולב ב-Relugolix משפר תפקוד ואיכות חיים בנשים עם אנדומטריוזיס (Fertil Steril)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Fertility & Sterility עולה כי טיפול משולב ב- Relugolix עם Estradiol ו-Norethisterone Acetate מלווה בירידה בכאב משנית לאנדומטריוזיס לאורך עד 104 שבועות, לצד שיפור בתפקוד ואיכות חיים בריאותית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את ההשפעה של טיפול משולב ב- Relugolix, הכולל Relugolix במינון 40 מ”ג, Estradiol במינון 1 מ”ג […]

  • תוספת טיפול אימונותרפי לכימותרפיה משפרת הישרדות בנשים עם סרטן שחלות מתקדם (מתוך הודעת חברת Imunon)

    תוספת טיפול אימונותרפי לכימותרפיה משפרת הישרדות בנשים עם סרטן שחלות מתקדם (מתוך הודעת חברת Imunon)

    הוספת תכשיר אימונותרפי ניסיוני לכימותרפיה משפר הישרדות נשים עם סרטן שחלות מתקדם, כך עולה מתוצאות מוקדמות כפי שדווחו בהודעה לעיתונות מטעם חברת התרופות. התכשיר IMNN-001 הינו וקטור פלזמיד דנ”א IL-12 בתוך מערכת ננו-חלקיקים, האפשרת הדבקת התא ולאחר מכן הפרשה קבועה של IL-12. מחקר OVATION 2 כלל נשים עם אבחנה חדשה של סרטן שחלות מתקדם. הנשים […]

  • האם היסטוריה של סוכרת הריונית מעלה את הסיכון לתחלואה ותמותה בנשים עם סוכרת מסוג 2? (J Diabetes Complications)

    האם היסטוריה של סוכרת הריונית מעלה את הסיכון לתחלואה ותמותה בנשים עם סוכרת מסוג 2? (J Diabetes Complications)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Diabetes and its Complications מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי היסטוריה של סוכרת הריונית אינה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם או תמותה מכל-סיבה בנשים עם סוכרת מסוג 2. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון אם היסטוריה של סוכרת הריונית מלווה בסיכון מוגבר למחלת לב כלילית, […]

  • האם יש תועלת לאיזון אינטנסיבי של רמות הסוכר בדם במבוגרים במצב קשה? (NEJM Evidence)

    האם יש תועלת לאיזון אינטנסיבי של רמות הסוכר בדם במבוגרים במצב קשה? (NEJM Evidence)

    איזון אינטנסיבי של רמות הסוכר בדם אינו מפחית את הסיכון לתמותה בחולים במצב קריטי, בהשוואה לאיזון קונבנציונאלי של רמות הסוכר בדם. מנגד, מהנתונים שפורסמו בכתב העת NEJM Evidence עולה כי איזון הדוק של משק הסוכר מעלה פי שלוש את הסיכון להיפוגליקמיה חמורה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לא ידוע אם איזון הדוק של משק הסוכר […]

  • הופעת סוכרת בילדות מלווה בסיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות בגיל מבוגר (Nat Mental Health)

    הופעת סוכרת בילדות מלווה בסיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות בגיל מבוגר (Nat Mental Health)

    במאמר שפורסם בכתב העת Nature Mental Health מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים המפתחים סוכרת מסוג 1 במהלך הילדות מצויים בסיכון מוגבר למספר הפרעות פסיכיאטריות בשלב מאוחר יותר בחייהם, כולל הפרעות חרדה ושימוש בחומרים. מחקרים קודמים הדגישו את הקשר בין הפרעות פסיכיאטריות ובין סוכרת במגוון קבוצות גיל, אך אלו כללו הגדרה […]

  • נתוני עולם אמיתי תומכים בתועלת של בדיקות סקר לאוסטיאופורוזיס בנשים מבוגרות (Bone)

    נתוני עולם אמיתי תומכים בתועלת של בדיקות סקר לאוסטיאופורוזיס בנשים מבוגרות (Bone)

    במאמר שפורסם בכתב העת Bone מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר עולם-אמיתי התומכות בתועלת של בדיקות סקר לאוסטיאופורוזיס של נשים מבוגרות והפניית אלו עם אבחנה של אוסטיאופורוזיס, עם עליה משמעותית בשיעורי הטיפול והפחתת הסיכון לשברים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את שיעורי הטיפול והסיכון לשברים בנשים מבוגרות במחקר מבוסס-אוכלוסייה בו נשים עם אבחנה של אוסטיאופורוזיס הופנו […]

  • מה בין ריכוזי ויטמין D בדם ובין פיברוזיס כבדי בחולים עם סוכרת? (Acta Diabetol)

    מה בין ריכוזי ויטמין D בדם ובין פיברוזיס כבדי בחולים עם סוכרת? (Acta Diabetol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Acta Diabetologica מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ריכוז ויטמין D גבוה בדם עשוי להשפיע לטובה על בריאות הכבד בחולים עם סוכרת ופיברוזיס כבדי. ברקע למחקר החוקרים מסבירים כי פיברוזיס כבדי הינו סיבוך נפוץ בקרב חולים עם סוכרת. מחקרים קודמים רמזו לקשר בין ויטמין D ובין פיברוזיס כבדי, […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר גלולה מסיסה ראשונה למניעת היריון (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר גלולה מסיסה ראשונה למניעת היריון (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר גלולה מסיסה ראשונה למניעת היריון לנשים עם קשיי בליעה, כך על פי הודעה של הסוכנות. הגלולה המסיסה המשולבת, הכוללת Norethindrone Acetate ו-Ethinyl Estradiol, קרויה Femlyv ואושרה לראשונה בארצות הברית למניעת הריון כטבלה הניתנת לבליעה בשנת 1968. ממנהל המזון והתרופות האמריקאי נמסר כי Femlyv הינה הגלולה למניעת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה