Osteoporosis

טיפול בביספוספנטים מומלץ לחולים הנוטלים סטרואידים (Arthritis Care Res)

ההנחיות המעודכנות בנוגע למניעה וטיפול באוסטיאופורוזיס עקב טיפול בסטרואידים, ממליצות על מתן טיפול בביספוספנטים, אך אינן תומכות במתן טסטוסטרון או אסטרוגן למטרה זו.

הנחיות American College of Rheumatology לשנת 2010 מחליפות את ההמלצות משנת 2001, ומתייחסות לטיפולים התרופתיים שאושרו כנגד אוסטיאופורוזיס.

על-פי דו”ח ה-ACR (American College of Rheumatology), שפורסם ב-Arthritis Care & Research, צפיפות המינראלים של העצם יורדת במהירות במהלך 3 החודשים הראשונים לטיפול בסטרואידים, עם שיא קצב הירידה לאחר שישה חודשים. עם המשך טיפול, חלה ירידה איטית וקבועה.

עם זאת, חולים רבים תחת טיפול ארוך-טווח בסטרואידים אינם מקבלים כל תכשיר למניעה או טיפול באוסטיאופורוזיס. ההנחיות העדכניות מסווגות חולים אלו לשלוש קטגוריות סיכון לשברים גבוה, בינוני ונמוך על-בסיס מין, גיל, גזע/מוצא ומדדי T Score לצפיפות העצם בירך. ההמלצות לטיפול לוקחות בחשבון שיקולי מינון ומשך טיפול צפוי בסטרואידים.

על-בסיס סקירה סיסטמית של הטיפולים המאושרים כיום באוסטיאופורוזיס לאחר-מנופאוזה, או אוסטיאופורוזיס על-רקע טיפול בסטרואידים, המאמר כולל אלגוריתמים עם גישות מומלצות לטיפול בנשים לאחר-מנופאוזה וגברים מעל גיל 50, ובנשים לאחר מנופאוזה וגברים מתחת לגיל 50, המתחילים בטיפול בסטרואידים.

במטופלים מבוגרים, מומלץ טיפול הדרגתי, עם ייעוץ והערכת גורמי סיכון, לאחר מכן קביעת קטגורית הסיכון לשברים. במידה והסיכון גבוה, לדוגמא, ומינון הסטרואידים נמוך מ-5 מ”ג ליום עם משך טיפול צפוי של פחות מחודש, מומלץ טיפול ב-Alendronate (פוסאלאן), Risedronate (אקטונל) או Zoledronic Acid (אקלסטה).

במטופלים צעירים יותר, אין עדות מספקת בכדי לקבוע המלצה כלשהי בהעדר שברים; בנוכחות שברים, הטיפול המומלץ שוב תלוי במשך ובמינון הטיפול בסטרואידים, וכן בפוטנציאל הפוריות של נשים בקבוצה זו.

החוקרים מציינים כי בעוד ש-Zoledronic Acid ו-Teriparatide (פורטאו) מומלצים כיום ביחד עם Alendronate ו-Risedronate, הנתונים אינם מספיקים בכדי להמליץ על מתן Ibandronate, Etidronate, Calcitonin, אסטרוגן, טסטוסטרון ו-Raloxifene. למעשה, הטיפולים בתחליפי אסטרוגן וטסטוסטרון שניתנו בעברו, אינם מומלצים עוד.

Arthritis Care Res 2010

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שלום וברוכים הבאים לפרק נוסף של “שבירת מיתוסים”. היום נדבר על נושא חשוב ביותר – השמנה בילדים ובמבוגרים. פרופסור רז דן בשאלה מדוע השמנה בילדים רק ממשיכה לעלות, נדון בסיבה שהטיפול במגפת ההשמנה נכשל ומתי שומן עודף הוא דווקא יתרון. הצטרפו אלינו לפרק חשוב, מלמד ומלא בתובנות! בואו נתחיל! בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Leukemia and Lymphoma עולה כי סרקופניה הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם לימפומה ומלווה בשיעורים נמוכים יותר של הישרדות ללא-התקדמות מחלה ובשיעורי הישרדות כוללים נמוכים יותר בחולים לאחר השתלת מח עצם ובגברים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות אודות הקשר בין סרקופניה ולימפומה. כעת הם ביקשו לבחון את […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי הרחיב את אישור מתן Darzalex Faspro לטיפול במיאלומה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי הרחיב את אישור מתן Darzalex Faspro לטיפול במיאלומה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את הרחבת ההתוויה למתן Darzalex Faspro (או Daratumumab ו-Hyaluronidase-fihj) בשילוב עם Bortezomib, Lenalidomide ו-Dexamethasone כטיפול אינדוקציה ומיצוק בחולים מתאימים להשתלה עם אבחנה חדשה של מיאלומה נפוצה. האישור התקבל לאחר סקירה מועדפת ומבוסס על נתוני יעילות ובטיחות ממחקר PERSEUS בתווית-פתוחה, שכלל 709 חולים מתחת לגיל 70 שנים […]

  • ניתוח בריאטרי עדיף על טיפול תרופתי בהפחתת סיבוכי רגל סוכרתית בחולים עם סוכרת מסוג 2 (J Diabetes Complications)

    ניתוח בריאטרי עדיף על טיפול תרופתי בהפחתת סיבוכי רגל סוכרתית בחולים עם סוכרת מסוג 2 (J Diabetes Complications)

    מתוצאות סקירה חדשה שפורסמו בכתב העת Journal of Diabetes Complications עולה כי במחקרים תצפיתיים ניתוח בריאטרי הוביל לירידה גדולה יותר בסיכון להתפתחות או החמרת כף רגל סוכרתית בחולים עם סוכרת מסוג 2, בהשוואה לטיפול תרופתי, אך לא זוהה קשר דומה במחקרים אקראיים ומבוקרים. ההתערבות הבריאטרית מלווה בשיפור נוירופתיה סוכרתית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ניתוח […]

  • הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: אבחון סרטן המעי

    הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: אבחון סרטן המעי

    שלום לכולם וברוכים הבאים לעוד פרק של “טיפ מחדר הרופא”, הפעם נעסוק באחת מהמחלות החשובות והקשות לאבחון – סרטן המעי. פרופסור איתמר רז יחלוק איתנו מידע חדש ומרתק מתוך מאמר שהתפרסם ב-JAMA OPEN ממאי האחרון. נלמד על השיטות המתקדמות לאבחון מוקדם והדרכים לשיפור הסיכויים לטיפול מוצלח. לכל הטיפים השבועיים  בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה