Osteoporosis

FDA ממליץ לפרסם כי תוספת ויטמין D לסידן מקטינה את הסיכון לאוסטיאופורוזיס

מומחי ה-FDA הציעו להוסיף הצהרת בריאות (Health Claim) חדשה למזונות ומוצרי מזון המכילים סידן וגם ויטמין D, שתאפשר ליצרנים לפרסם את הפוטנציאל להפחתת הסיכון לאוסטיאופורוזיס. על-פי הודעת ה-FDA, אזכור צריכת ויטמין D תשפר הצעה שאושרה בשנת 1993.

לדברי החוקרים, סידן לבדו אינו מסייע מאוד, במידה ויש הפרעה במשק ויטמין D, וויטמין D בפני עצמו אינו מסייע רבות באם אין מספיק סידן בתזונה. לכן, נראה הגיוני להוסיף התייחסות לויטמין D .

ההכללה האפשרית של ויטמין D, מבוססת על סקירה של ה-FDA בנוגע לעדויות המדעיות הקיימות שנכללו בדו”ח משנת 2004 בנוגע ל-Bone Health and Osteoporosis, וההצהרה משנת 2000 של National Institutes of Health Consensus, בנוגע ל-Osteoporosis Prevention, Diagnosis, and Therapy, לפיה צריכה מתאימה של סידן וויטמין D הינה הכרחית להשגת שיא מסת עצם אופטימלית, ולשמור על מסת העצם לאורך החיים.

אחרים הציעו שינויים הכוללים את הפרטים הבאים התייחסות למין, גזע וגיל, המנגנון בו סידן מוריד את הסיכון לאוסטיאופורזיס, והיתרונות המוגבלים בצריכת סידן בכמות הגדולה בלמעלה מ-200% מהכמות היומית המומלצת.

איבוד עצם הקשור בגיל זוהה בכל המשתתפים , דבר שיכול להשפיע על הסיכון להתפתחות אוסטיאופורוזיס. החוקרים מדגישים את חשיבות השמירה על צריכת סידן וויטמין D תקינים, במהלך כל שלבי החיים. עם זאת, היתרון העיקרי של ההצעה הנוכחית, עשוי להיות טמון בהסרת הסייגים והתנאים , המפריע כיום לשימוש.

ה-FDA ניסה להעביר אינפורמציה חשובה, אך בסופו של דבר במקום לעזור רק הפריע, וגזל הרבה מקום על התוית, עד שלא נותר מקום לשום דבר נוסף.

אנשי החברות מסכימים וטוענים כי ההצהרה הנוכחית הינה מילולית מדי, וכוללת סייגים רבים מדי. בסקר של FDA, רק 1 מ-87 משקאות נשא את האזהרה, ואף אחד מבין 10 מוצרי חלב. כך שהתווית קיימת אך אינה בשימוש.

הגירסה המקוצרת של ההצהרה תעודד יצרים להציב אותה על תוויות המוצרים, וכך יספקו תמיכה למודעות הצרכנים בנוגע ליתרונות הבריאותיים של סידן וויטמין D. לפני מספר שנים, החוקרים ערכו סקר לפיו 94% מהמשיבים ידעו כי צריכת סידן חשובה לבריאות העצם, 51% לא הכירו את התפקיד של ויטמין D.

גורמים רבים עשוים להשפיע על פרט לשמור על רמות ויטמין D תקינות, כולל שימוש בקרם הגנה, בעלי עור כהה מתיישבים צפונית לקו הרוחב, וזקנה. כל הפקטורים הללו תורמים לסיבה שבגללה חלק מהחולים מגיעים לאפידמיה  של חסר ויטמין D. תוספת ההצעה החדשה תאפשר להשתמש במיצי פירות מועשרים בכדי להוריד את הסיכון לאוסטיאופורוזיס באוכלוסיות עם נטיה לאי-סבילות ללקטוז, וכך לגשר על הפער שנותר בעקבות מוצרי חלב.

אוסטיאופורוזיס היא בעיה בריאותית קשה, בעיקר בנשים. התווית החדשה תסיע לצרכנים לבחור מזונות, ובעיקר נשים, מאחר שמרביתן עושות את עיקר קניית המזון בארה”ב, המספק רמות סידן וויטמין D בתקווה למנוע את הישנות אוסטיאופורוזיס בעצמם ובבנים משפחתם.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שלום וברוכים הבאים לפרק נוסף של “שבירת מיתוסים”. היום נדבר על נושא חשוב ביותר – השמנה בילדים ובמבוגרים. פרופסור רז דן בשאלה מדוע השמנה בילדים רק ממשיכה לעלות, נדון בסיבה שהטיפול במגפת ההשמנה נכשל ומתי שומן עודף הוא דווקא יתרון. הצטרפו אלינו לפרק חשוב, מלמד ומלא בתובנות! בואו נתחיל! בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Leukemia and Lymphoma עולה כי סרקופניה הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם לימפומה ומלווה בשיעורים נמוכים יותר של הישרדות ללא-התקדמות מחלה ובשיעורי הישרדות כוללים נמוכים יותר בחולים לאחר השתלת מח עצם ובגברים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות אודות הקשר בין סרקופניה ולימפומה. כעת הם ביקשו לבחון את […]

  • השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי למעלה מ-5% מהמקרים של מוות פתאומי של תינוקות עשוי להיות קשור להשמנת-יתר אימהית. בארצות הברית מדווח בכל שנה על כ-3,500 מקרים של מוות פתאומי של תינוקות. לאחר מסעות פרסום בשנות ה-90 של המאה הקודמת שכללו המלצות על תנוחות שינה בטוחות […]

  • טיפול משולב ב-Relugolix משפר תפקוד ואיכות חיים בנשים עם אנדומטריוזיס (Fertil Steril)

    טיפול משולב ב-Relugolix משפר תפקוד ואיכות חיים בנשים עם אנדומטריוזיס (Fertil Steril)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Fertility & Sterility עולה כי טיפול משולב ב- Relugolix עם Estradiol ו-Norethisterone Acetate מלווה בירידה בכאב משנית לאנדומטריוזיס לאורך עד 104 שבועות, לצד שיפור בתפקוד ואיכות חיים בריאותית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את ההשפעה של טיפול משולב ב- Relugolix, הכולל Relugolix במינון 40 מ”ג, Estradiol במינון 1 מ”ג […]

  • ניתוח בריאטרי עדיף על טיפול תרופתי בהפחתת סיבוכי רגל סוכרתית בחולים עם סוכרת מסוג 2 (J Diabetes Complications)

    ניתוח בריאטרי עדיף על טיפול תרופתי בהפחתת סיבוכי רגל סוכרתית בחולים עם סוכרת מסוג 2 (J Diabetes Complications)

    מתוצאות סקירה חדשה שפורסמו בכתב העת Journal of Diabetes Complications עולה כי במחקרים תצפיתיים ניתוח בריאטרי הוביל לירידה גדולה יותר בסיכון להתפתחות או החמרת כף רגל סוכרתית בחולים עם סוכרת מסוג 2, בהשוואה לטיפול תרופתי, אך לא זוהה קשר דומה במחקרים אקראיים ומבוקרים. ההתערבות הבריאטרית מלווה בשיפור נוירופתיה סוכרתית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ניתוח […]

  • צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד

    צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד"ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה

    צליעה בילדים היא סיבה שכיחה לפנייה לחדרי מיון, והאבחנה המבדלת במקרים אלו רחבה למדי: הסיבה עשויה להיות מולדת, דלקתית, זיהומית, חבלתית, נאופלסטית ואידיופאתית. ד"ר פנסקי משתף מאמר מ-Pediatrics in Review הסוקר את שיטות האבחון השונות, ומוסיף מהערותיו.

  • תוספת טיפול אימונותרפי לכימותרפיה משפרת הישרדות בנשים עם סרטן שחלות מתקדם (מתוך הודעת חברת Imunon)

    תוספת טיפול אימונותרפי לכימותרפיה משפרת הישרדות בנשים עם סרטן שחלות מתקדם (מתוך הודעת חברת Imunon)

    הוספת תכשיר אימונותרפי ניסיוני לכימותרפיה משפר הישרדות נשים עם סרטן שחלות מתקדם, כך עולה מתוצאות מוקדמות כפי שדווחו בהודעה לעיתונות מטעם חברת התרופות. התכשיר IMNN-001 הינו וקטור פלזמיד דנ”א IL-12 בתוך מערכת ננו-חלקיקים, האפשרת הדבקת התא ולאחר מכן הפרשה קבועה של IL-12. מחקר OVATION 2 כלל נשים עם אבחנה חדשה של סרטן שחלות מתקדם. הנשים […]

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה