לפי תוצאות ביניים ממחקר שנערך כעת, נטילה של אלדרונייט (FOSALAN) פעם בשבוע, תרופה המשמשת לטיפול באוסטאופורוזיס בנשים לאחר גיל המעבר, יכולה לעזור גם בטיפול בגברים עם איבוד עצם בעקבות טיפול הורמונלי לסרטן הערמונית. התוצאות הוצגו בסימפוזיון של סרטן הערמונית.
החוקרים מסבירים, שמטופלים תחת טיפול לדיכוי אנדרוגנים, נוטים לאיבוד עצם מוקדם, ב- 6-12 החודשים הראשונים לטיפול, תהליך שממשיך גם בשארית זמן הטיפול.
במחקר משתתפים 112 גברים עם סרטן ערמונית ללא גרורות, שמקבלים טיפול לדיכוי אנדרוגנים. מחצית מהגברים קיבלו טיפול שבועי באלדרונייט בעוד האחרים קיבלו טיפול בפלצבו. כל המטופלים קיבלו גם תוספי סידן וויטמין D. המחקר מתוכנן להימשך שנתיים, ואלו תוצאות ביניים, אחרי שנה של טיפול.
בתחילת המחקר, רק לכ- 10% מהגברים היתה מסת עצם תקינה, וזאת אחרי 22 חודשי טיפול לדיכוי אנדרוגנים בממוצע. ל- 39% מהגברים היה אוסטאופורוזיס לפי הגדרות ה- WHO.
אחרי שנה של טיפול באלדרונייט, מסת העצם של המטופלים עלתה ב- 4.9% בעמוד השידרה וב- 2.1% בירך. בקבוצת הפלצבו, מסת העצם פחתה ב- 1.3% בעמוד השדרה וב- 0.7% בירך. בנוסף, הטיפול באלדרונייט מנע את איבוד העצם בזרוע וגרם לירידה בסמנים של שיחלוף עצם.
לפי החוקרים, יש להעריך את מסת העצם בכל גבר שמתחיל טיפול לדיכוי אנדרוגנים בשל סרטן ערמונית. בגברים אלו, יש לשקול מתן של טיפול שבועי באלדרונייט, על מנת למנוע התפתחות של אוסטאופורוזיס ושל שברים.





תגובות רוצה להצטרף לדיון?
יש להתחבר כדי להגיב.
התחבראין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!