Osteoporosis

רמות ויטמין D במהלך ההריון משפיעים על מסת העצם בילדות (Lancet)

ממחקר חדש עולה כי בילדים לאמהות עם רמות נמוכות של ויטמין D בסרום, קיימת תכולה קטנה יותר של מינרלים בעצם בתקופת הילדות, עובדה שעשויה להגדיל את הסיכון שלהם לפתח אוסטופורוזיס בגיל מבוגר יותר.

ויטמין D חיוני לגדילת השלד במהלך הינקות והילדות. מממצאים שפורסמו לאחרונה עולה כי הסיכון להתפתחות אוסטופורוזיס בשלב מאוחר יותר בחיים תלוי בתנאים ששררו בתוך הרחם, לאור הממצאים עולה החשש מפני השפעות מזיקות של רמות נמוכות של ויטמין D במהלך ההריון.

החוקרים עקבו אחר רמות (OH)-Vitamin D בסרום של 25 אמהות בשלב מתקדם של ההריון. הילדים שלהם עברו מיפוי עצמות (DEXA) בגיל 9. במחקרים נכללו 160 זוגות אם-ילד.

מספר הילדים עם תכולת מינרלים בגוף בגיל 9, היה קטן יותר באופן משמעותי בקרב ילדים לאמהות עם חסר ויטמין D (מתחת ל-11 גרם לליטר), בהשוואה לילדים לאמהות עם רמות גבוהות מ-20 גרם לליטר (ממוצע 1.04 ק”ג לעומת 1.16 ק”ג, P=0.002).

מצב רמות ויטמין D באם בשלב מתקדם של ההריון היה קשור גם באופן משמעותי לתכולת המינרלים בעצמות עמ”ש לומברי, וצפיפות תכולת המינרלים בעצם באזור.

בניגוד לכך, משקל לידה, אורך בלידה, משקל השליה, היקף ראש ובטן, גובה הילד ו-Lean Mass לא נמצאו קשורים לרמות ויטמין D באם.

בילדים שנולדו במהלך הקיץ – לאמהות שנחשפו יותר לשמש ובילדים שאמם נטלה תוספי ויטמין D, נרשמו רמות גבוהות יותר באופן משמעותי של תכולות מינרלים בעצם. צריכת חלב ופעילות גופנית לא היו פקטורים משמעותיים בקביעת תכולת המינרלים בעצם.

החוקרים טוענים כי חסר ויטמין D אמהי,  בזמן הריון, מביא להפרעה בטרנספורט של קלציום לשליה, ייתכן שבתיווך ע”י PTH-Related Peptide, ולכן מביא לירידה במסלול התפתחות בתוך הרחם וכך משפיע על תכולת המינרלים בעצם בתקופת הילדות.

הם מוסיפים כי מתן תוספי ויטמין D לאמהות, בעיקר במקרים בהם הטרימסטר האחרון הוא בחודשי החורף,  יוכל להביא לעליה בפיק תכולת המינרלים בעצם ולירידה בסיכון לשברים בילדים, בשלב מאוחר יותר בחייהם.

Lancet 2006;367:36-43.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Leukemia and Lymphoma עולה כי סרקופניה הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם לימפומה ומלווה בשיעורים נמוכים יותר של הישרדות ללא-התקדמות מחלה ובשיעורי הישרדות כוללים נמוכים יותר בחולים לאחר השתלת מח עצם ובגברים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות אודות הקשר בין סרקופניה ולימפומה. כעת הם ביקשו לבחון את […]

  • השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי למעלה מ-5% מהמקרים של מוות פתאומי של תינוקות עשוי להיות קשור להשמנת-יתר אימהית. בארצות הברית מדווח בכל שנה על כ-3,500 מקרים של מוות פתאומי של תינוקות. לאחר מסעות פרסום בשנות ה-90 של המאה הקודמת שכללו המלצות על תנוחות שינה בטוחות […]

  • טיפול משולב ב-Relugolix משפר תפקוד ואיכות חיים בנשים עם אנדומטריוזיס (Fertil Steril)

    טיפול משולב ב-Relugolix משפר תפקוד ואיכות חיים בנשים עם אנדומטריוזיס (Fertil Steril)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Fertility & Sterility עולה כי טיפול משולב ב- Relugolix עם Estradiol ו-Norethisterone Acetate מלווה בירידה בכאב משנית לאנדומטריוזיס לאורך עד 104 שבועות, לצד שיפור בתפקוד ואיכות חיים בריאותית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את ההשפעה של טיפול משולב ב- Relugolix, הכולל Relugolix במינון 40 מ”ג, Estradiol במינון 1 מ”ג […]

  • ניתוח בריאטרי עדיף על טיפול תרופתי בהפחתת סיבוכי רגל סוכרתית בחולים עם סוכרת מסוג 2 (J Diabetes Complications)

    ניתוח בריאטרי עדיף על טיפול תרופתי בהפחתת סיבוכי רגל סוכרתית בחולים עם סוכרת מסוג 2 (J Diabetes Complications)

    מתוצאות סקירה חדשה שפורסמו בכתב העת Journal of Diabetes Complications עולה כי במחקרים תצפיתיים ניתוח בריאטרי הוביל לירידה גדולה יותר בסיכון להתפתחות או החמרת כף רגל סוכרתית בחולים עם סוכרת מסוג 2, בהשוואה לטיפול תרופתי, אך לא זוהה קשר דומה במחקרים אקראיים ומבוקרים. ההתערבות הבריאטרית מלווה בשיפור נוירופתיה סוכרתית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ניתוח […]

  • צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד

    צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד"ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה

    צליעה בילדים היא סיבה שכיחה לפנייה לחדרי מיון, והאבחנה המבדלת במקרים אלו רחבה למדי: הסיבה עשויה להיות מולדת, דלקתית, זיהומית, חבלתית, נאופלסטית ואידיופאתית. ד"ר פנסקי משתף מאמר מ-Pediatrics in Review הסוקר את שיטות האבחון השונות, ומוסיף מהערותיו.

  • תוספת טיפול אימונותרפי לכימותרפיה משפרת הישרדות בנשים עם סרטן שחלות מתקדם (מתוך הודעת חברת Imunon)

    תוספת טיפול אימונותרפי לכימותרפיה משפרת הישרדות בנשים עם סרטן שחלות מתקדם (מתוך הודעת חברת Imunon)

    הוספת תכשיר אימונותרפי ניסיוני לכימותרפיה משפר הישרדות נשים עם סרטן שחלות מתקדם, כך עולה מתוצאות מוקדמות כפי שדווחו בהודעה לעיתונות מטעם חברת התרופות. התכשיר IMNN-001 הינו וקטור פלזמיד דנ”א IL-12 בתוך מערכת ננו-חלקיקים, האפשרת הדבקת התא ולאחר מכן הפרשה קבועה של IL-12. מחקר OVATION 2 כלל נשים עם אבחנה חדשה של סרטן שחלות מתקדם. הנשים […]

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה