Osteoporosis

מומחי אוסטאופורוזיס מגיעים להסכמה בנוגע לתפקיד ויטמין D בבריאות העצם באמריקאים מעל גיל 50 (AMWA)

ארגון בריאות האשה האמריקאי (AMWA) פירסם המלצות רופאים להבנה טובה יותר של תפקיד ויטמין D בבריאות העצם בנשים וגברים מעל גיל 50, וקורא להעלות את ההמלצות הקיימות בנוגע לצריכת ויטמין D ומועדד טיפול אינדיבידואלי.

על פי האנליזה שפורסמה ב-2004, מעל 70% מהנשים בגילאים 51-70 וכמעט 90% מהנשים מעל גיל 70 אינן מקבלות את הצריכה המתאימה המומלצת של ויטמין D.

מסיבה זו התכנס לאחרונה פאנל המומחים לדון בחשיבות ויטמין D לבריאות העצם, האתגר להבטיח צריכה מספקת של הויטמין וכציד למסור מידע זה לרופאים, מומחים ומטופלים.

ויטמין D, רכיב חיוני בבריאות העצם, מסייע בספיגת סידן, החשוב ביותר לבניית עצם חזקה ובריאה. מחסור בויטמין קשור לעיתים קרובות לאוסטאופורוזיס, מצב המשפיע על יותר מ-10 מיליון אמריקאים ומאיים על 34 מיליון נוספים.

יש צורך בהעלאת המודעות לגבי תפקיד ויטמין D בטיפול באוסטאופורוזיס. המלצות אלו יפנו תשומת לב לשכיחות הגבוהה של מחסור בויטמין D ויבטיחו שהמטופלים, בעיקר נשים מעל גיל 50, יקבלו טיפול אופטימלי.

הפאנל ציין מספר נקודות פעולה ביחס לויטמין D ותפקידו בבריאות העצם לרופאים המטפלים בנשים וגברים מעל גיל 50:

על הטיפול האופטימלי להיות אינדיבידואלי, ויכול לכלול שילוב של פעילות גופנית, תזונה נכונה, תוספת ויטמין D וסידן, ותרופות מרשם.

נשים וגברים מעל גיל 50 המקבלים טיפול לאוסטאופורוזיס צריכים לקבל ויטמין D בכמות מספקת.

צריכת יומית בגילאים אלו יש להעלות ל-800-1000 IU.

עלייה בצריכת ויטמין D

ההמלצות כיום לצריכת ויטמין D הן מעל 400 IU לנשים וגברים בגיל 51-70 ו-600 IU מעל גיל 70.

במומחים הביעו דאגה כי ההמלצות הנוכחיות אינן מספקות בריאות עצם אופטימלית והמליצו על עלייה ל-800-1000 IU ליום למטופלים מעל גיל 50. מחקר נוסף מצא כי מחצית הנשים לאחר מנופאוזה כבר מטופלות לאוסטאופורוזיס סובלות מרמות לא מתאימות של ויטמין D, דבר המדגיש את הצורך בקווים מנחים אגרסיבים יותר ומודעות גבוהה יותר לנושא.

ויטמין D מיוצר בגוף לאחר חשיפה לקרני UVB. ניתן להשיג מעל 90% מהויטמין באמצעות חשיפה לשמש, אך זה הופך קשה יותר ויותר בגלל שימוש במסנני קרינה והגנת הבגדים, בשל הדאגה מסרטן העור, היזדקנות ומיגבלות גאוגרפיות.

ויטמין D נמצא גם במספר מועט של מאכלים, כמו דגים שמנים, ובמזונות מועשרים כמו חלב, מיץ תפוזים ודגני בוקר. אך כיוון שרבים ממוצרי מזון אלו אינם חלק מתזונת רוב האנשים וכיוון שדרושות כמויות גדולות מהן על מנת להגיע לרמה הרצויה, לכן תוספים מומלצים כמקור הטוב ביותר.

בהתבסס על נסיון קליני ומחקרים שונים המדגישים את חשיבות ויטמין D בבריאות העצם, סיכמו החוקרים כי יש לבדוק ויטמין D בחולים המטופלים בשל אוסטאופורוזיס ומחלות עצם אחרות.

לידיעה בדוקטור’ס גייד

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Leukemia and Lymphoma עולה כי סרקופניה הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם לימפומה ומלווה בשיעורים נמוכים יותר של הישרדות ללא-התקדמות מחלה ובשיעורי הישרדות כוללים נמוכים יותר בחולים לאחר השתלת מח עצם ובגברים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות אודות הקשר בין סרקופניה ולימפומה. כעת הם ביקשו לבחון את […]

  • ניתוח בריאטרי עדיף על טיפול תרופתי בהפחתת סיבוכי רגל סוכרתית בחולים עם סוכרת מסוג 2 (J Diabetes Complications)

    ניתוח בריאטרי עדיף על טיפול תרופתי בהפחתת סיבוכי רגל סוכרתית בחולים עם סוכרת מסוג 2 (J Diabetes Complications)

    מתוצאות סקירה חדשה שפורסמו בכתב העת Journal of Diabetes Complications עולה כי במחקרים תצפיתיים ניתוח בריאטרי הוביל לירידה גדולה יותר בסיכון להתפתחות או החמרת כף רגל סוכרתית בחולים עם סוכרת מסוג 2, בהשוואה לטיפול תרופתי, אך לא זוהה קשר דומה במחקרים אקראיים ומבוקרים. ההתערבות הבריאטרית מלווה בשיפור נוירופתיה סוכרתית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ניתוח […]

  • צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד

    צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד"ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה

    צליעה בילדים היא סיבה שכיחה לפנייה לחדרי מיון, והאבחנה המבדלת במקרים אלו רחבה למדי: הסיבה עשויה להיות מולדת, דלקתית, זיהומית, חבלתית, נאופלסטית ואידיופאתית. ד"ר פנסקי משתף מאמר מ-Pediatrics in Review הסוקר את שיטות האבחון השונות, ומוסיף מהערותיו.

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    בחולים עם יחס אלבומין:קריאטינין בשתן של 3,500 מ”ג/גרם ומעלה תועדו שיעורים גבוהים יותר של היפרקלמיה, עם שכיחות גבוהה של ההפרעה האלקטרוליטרית גם בחולים שקיבלו טיפול באנטגוניסטים לקולטן למינרלוקורטיקואידים, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Kidney Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן הערכות שונות מאוד של שיעורי היארעות היפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות […]

  • מה בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת המודיאליזה? (J Ren Nutr)

    מה בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת המודיאליזה? (J Ren Nutr)

    מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Renal Nutrition עולה קשר אפשרי בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת טיפול המודיאליזה, כאשר צריכה יומית של מעל 15.33 גרם לוותה בירידה אפשרית בסיכון להפרעה האלקטרוליטרית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היפרקלמיה הינה בעיה נפוצה בחולים תחת טיפולי המודיאליזה. בעשורים האחרונים, צריכה מופרזת של מזונות עתירי […]

  • סיכון מוגבר לסיבוכים לאחר ניתוח החלפת כתף בחולים עם סוכרת תלויה באינסולין (Orthopedics)

    סיכון מוגבר לסיבוכים לאחר ניתוח החלפת כתף בחולים עם סוכרת תלויה באינסולין (Orthopedics)

    סוכרת תלוית-אינסולין מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים ואשפוזים חוזרים לאחר ניתוח החלפה מלאה של הכתף, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Orthopedics. החוקרים התבססו על נתונים ממאגר National Surgical Quality Improvement Program להערכה רטרוספקטיבית של נתונים אודות 5,888 חולים (גיל ממוצע של 69.8 שנים) עם סוכרת, שעברו ניתוח החלפה מלאה של הכתף בין 2011 ו-2020. […]

  • נתוני עולם אמיתי תומכים בתועלת של בדיקות סקר לאוסטיאופורוזיס בנשים מבוגרות (Bone)

    נתוני עולם אמיתי תומכים בתועלת של בדיקות סקר לאוסטיאופורוזיס בנשים מבוגרות (Bone)

    במאמר שפורסם בכתב העת Bone מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר עולם-אמיתי התומכות בתועלת של בדיקות סקר לאוסטיאופורוזיס של נשים מבוגרות והפניית אלו עם אבחנה של אוסטיאופורוזיס, עם עליה משמעותית בשיעורי הטיפול והפחתת הסיכון לשברים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את שיעורי הטיפול והסיכון לשברים בנשים מבוגרות במחקר מבוסס-אוכלוסייה בו נשים עם אבחנה של אוסטיאופורוזיס הופנו […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה