טיפול ב-Infliximab עשוי לשפר חדות ראיה בחולים עם היפרדות רשתית רגמטוגנית על-רקע ויטרורטינופתיה פרוליפרטיבית (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-American Society of Retina Specialists)

בחולים עם ויטרורטינופתיה פרוליפרטיבית תועד שיפור בחדות הראיה לאחר זריקה לתוך הזגוגית של Infliximab (רמיקד) לאחר ויטרקטומיה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Society of Retina Specialists.

ברקע למחקר מסבירים המומחים כי ויטרורטינופתיה פרוליפרטיבית הינה הסיבה הנפוצה ביותר לכישלון תיקון היפרדות רשתית רגמטוגנית. תכשירים תרופתיים רבים נבחנו כתוספת טיפול לניתוח היפרדות רשתית רגמטוגנית ללא יעילות עקבית וכיום אין טיפול תרופתי מאושר לחולים עם ויטרורטינופתיה פרוליפרטיבית.

מחקר FIXER הינו מחקר בשלב 2, אקראי ומבוקר, להערכת היעילות והבטיחות של טיפול בזריקה לתוך הזגוגית של Infliximab לטיפול בחולים עם היפרדות רשתית רגמטוגנית משנית לויטרורטינופתיה פרוליפרטיבית לאחר ניתוח ויטרקטומיה והזרקת שמן סיליקון.

במסגרת המחקר טופלו 30 עיניים בזריקת ויטרורטינופתיה פרוליפרטיבית בתום ניתוח ויטרקטומי ו-30 עיניים לא טופלו ב-Infliximab.

התוצא העיקרי היה שיעורי הצלחה אנטומית סופית, אשר הוגדרה כהיצמדות מלאה של הרשתית ללא טמפונדה לאחר שישה חודשים מהסרת שמן סיליקון. תוצאים משניים כללו את חדות הראיה המתוקנת הטובה ביותר, שיעורי הצלחה של ניתוח יחיד, שיעורי הישנות היפרדות רשתית רגמטוגנית ותפקוד, עובי וצפיפות כלי דם במקולה.

חדות הראיה המתוקנת הטובה ביותר הסופית הייתה טובה יותר בזרוע הטיפול ב-Infliximab, בהשוואה לקבוצת הביקורת (p=0.044). החוקרים מדווחים כי ייתכן והסיבה לכך נעוצה בשיעורים נמוכים יותר של הישנות היפרדות רשתית בזרוע הטיפול ב-Infliximab.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי זריקות לתוך הזגוגית של Infliximab מהוות גישה בטוחה ויעילה לטיפול בחולים עם ויטרורטינופתיה פרוליפרטיבית.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-American Society of Retina Specialists

לידיעה ב-Healio

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

גאוט ורטינופתיה סוכרתית: סיכון מוגבר והתפקיד המגן של טיפול להורדת רמות חומצת השתן

גאוט ורטינופתיה סוכרתית: סיכון מוגבר והתפקיד המגן של טיפול להורדת רמות חומצת השתן

מקור: Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|27/09/2026

המחקר בדק שתי שאלות מרכזיות: האם בקרב חולי סוכרת מסוג 2, נוכחות של גאוט (Gout) קשורה לסיכון מוגבר להתפתחות רטינופתיה סוכרתית (DR) וסיבוכיה? והאם בחולי גאוט שכבר סובלים מרטינופתיה סוכרתית מתקדמת, טיפול להורדת חומצה אורית (ULT) עשוי להפחית את הסיכון לסיבוכים מסכני ראייה?

אובאיטיס שאינה זיהומית קשורה לשכיחות מוגברת של תחלואה נלווית פסיכיאטרית: ניתוח נתונים מתוכנית המחקר “All of Us”

אובאיטיס שאינה זיהומית קשורה לשכיחות מוגברת של תחלואה נלווית פסיכיאטרית: ניתוח נתונים מתוכנית המחקר “All of Us”

מקור: Am J Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|17/09/2026

מחקרים קודמים תיארו שיעורי חרדה ודיכאון גבוהים בחולי NIU, אך הם היו מוגבלים בגודל המדגם, בפיזור הגאוגרפי ובגיוון הדמוגרפי, ולא בחנו קשת רחבה של אבחנות פסיכיאטריות בגישת מקרה־ביקורת

תמונות צבע של קרקעית העין (פונדוס) בשדה רחב ובינה מלאכותית לאבחון רטינופתיה סוכרתית: סקירה שיטתית ומטה־אנליזה

תמונות צבע של קרקעית העין (פונדוס) בשדה רחב ובינה מלאכותית לאבחון רטינופתיה סוכרתית: סקירה שיטתית ומטה־אנליזה

מקור: Retina
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|03/09/2026

שתי שיטות הסקר המקובלות הן בדיקת פונדוס עם הרחבת אישונים והערכה מרחוק של תצלומי צבע של קרקעית העין (פונדוס), אך שתיהן דורשות משאבים ניכרים לנוכח העלייה במספר חולי הסוכרת והמחסור ברופאי עיניים

שינוי לאורך זמן ביובש עיני (KCS) בהתאם למצב מחלת שיוגרן

שינוי לאורך זמן ביובש עיני (KCS) בהתאם למצב מחלת שיוגרן

מקור: Am J Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|27/08/2026

עד אחד מכל עשרה חולים עם סימנים קליניים של יובש עיניים סובל ממחלת שיוגרן, אך רק כשליש מהם מאובחנים בעת הפנייה לרופא העיניים, וההבחנה בין יובש עיניים על רקע שיוגרן ליובש שאינו קשור לשיוגרן נותרה מאתגרת

מחקר DROPROP: טיפות עיניים דקסמתזון למניעת החמרה של רטינופתיה של פגות (ROP) הדורשת טיפול

מחקר DROPROP: טיפות עיניים דקסמתזון למניעת החמרה של רטינופתיה של פגות (ROP) הדורשת טיפול

מקור: JAMA Pediatrics
ד"ר ברנרד ברזילי
ד"ר ברנרד ברזילי
אין תגובות|23/08/2026

רטינופתיה של פגות (ROP) מסוג 1 היא מחלה חמורה המחייבת טיפול פולשני, כגון טיפול בלייזר (Laser photocoagulation)  או הזרקות תוך־עיניות של נוגדי שגשוג כלי דם (Anti-VEGF)

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן