במאמר חדש שפורסם בכתב העת Archives of Ophthalmology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי בחולים עם Retinitis Pigmentosa המטופלים בוויטמין A, דיאטה עתירה בחומצות שומן אומגה-שלוש הביאה להאטת קצב ההידרדרות השנתי של חדות הראיה.
במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון אם דיאטה עתירה בחומצות שומן אומגה-שלוש ארוכות שרשרת עשויה להאט את קצב הידרדרות חדות ראיה בחולים עם Retinitis Pigmentosa, המטופלים בוויטמין A.
החוקרים העריכו את הצריכה התזונתית על-סמך שאלונים שהשלימו 357 משתתפים כל שנה. המשתתפים היו כולם מבוגרי משלושה מחקרים אקראיים, שטופלו בוויטמין A, במינון 15,000 IU ליום, במשך 4-6 שנים. הם השוו את קצב הידרדרות חדות הראיה בין אלו שהקפידו על דיאטה עתירה באומגה-שלוש (0.20 גרם ליום ומעלה), בהשוואה לדיאטה דלת אומגה שלוש (פחות מ-0.2 גרם ליום).
מהתוצאות עולה כי קצב ההידרדרות הממוצע של חדות הראיה היה איטי יותר בקבוצת החולים שהקפידו על דיאטה עתירת חומצות שומן אומגה-שלוש: חדות לפי הערכת Early Treatment Diabetic Retinopathy Study: 0.59 אותיות בשנה עם דיאטה עתירת אומגה-שלוש, 1.00 אותיות עם דיאטה דלת אומגה שלוש (p=0.001); הערכת חדות הראיה לפי Snellen: 1.5% לשנה עם דיאטה עתירה באומגה שלוש לעומת 2.8% לשנה עם דיאטה דלה באומגה שלוש (p=0.03).
החוקרים מסכמים וכותבים כי קצב ההידרדרות השנתי של חדות הראיה במבוגרים עם Retinitis Pigmentosa שטופלו בוויטמין A, היה איטי יותר במהלך 4-6 שנים, בקרב אלו שצרכו דיאטה עתירת אומגה-שלוש. למיטב ידיעתם, זהו המחקר הראשון להערכת ההשפעה של הצריכה התזונתית על קצב הידרדרות חדות הראיה בחולים עם Retinitis Pigmentosa.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!