Ophth. Other

טיפול תרופתי מאט איבוד ראיה מקולרי בקרב חולי סוכרת

תרופה הנמצאת בשימוש נפוץ במטרה להאט איבוד ראיה מרכזית הוכחה כמבטיחה בחסימת פרה קורסר נפוץ של עיוורון בסוכרתיים, אשר מערב את אותו אזור מרכזי ברשתית הרגיש לאור.

על ידי היותם מעודדים מהאפקט של ranibuzumab במטופלים עם ניוון מקולרי, החוקרים הזריקו את התרופה לעיניים של 10 מטופלים, אשר מאבדים את הראיה שלהם בשל בצקת מקולרית, שהיא אחת הסיבוכים הרבים של סוכרת ושלב ראשון של רטינופתיה סוכרתית.

במהלך קורס של מספר חודשי טיפול, כל מטופל במחקר הצליח לקרוא לפחות שתי שורות נוספות בטבלת העין הסטנדרטית. יתרה מכך, העובי של המקולה של המטופלים, שהיא החלק המרכזי של הרשתית האחראי לראיית פרטים עדינים, ירד בממוצע ב-85%, כך עולה מממצאי המחקר, שפורסמו במהדורת דצמבר של The American Journal of Ophthalmology.

התוצאות מאוד מרשימות, לדברי החוקרים, למרות שעדיין אי אפשר לדעת עד אשר יתחילו במחקר קליני גדול יותר, מה היתרונות לטווח הארוך של שימוש בתרופה זו.

החוקרים מאמינים כי ranibuzumab מפריע לפעילות חלבון, שמדרבן גדילה של כלי דם בלתי רצויים מאחורי העין. VEGF (Vascular endothelial growth factor) משוחרר, כשיש הגבלה באספקת החמצן בעין על ידי נזק של כלי הדם הקשור לסוכרת.

בניסיון לקליטת יותר חמצן, VEGF מאותת ליצירת כלי דם חדשים, דבר שכמעט תמיד מזיק ולא משפר ראייה על ידי חסימת כניסת האור לתוך הרשתית.

זה זמן מה, שהחוקרים חושדים שהיכולת של ranibuzumab “לסגור” את האיתות של VEGF יעשה את העבודה, בגלל שסביר מאוד ש-VEGF הוא הנאשם כאשר מדובר בבצקת מקולרית סוכרתית.

ליותר מ-4 מיליון סוכרתיים בארצות הברית יש רטינופתיה סוכרתית, כאשר אחד מתוך 12 מהם חווים לפחות איבוד ראיה כלשהוא.

בצקת מקולרית, שהיא שלב ראשון של רטינופתיה, קורת כאשר במהלך הזמן, עודף של סוכר בדם לא מבוקר עושה נזק לכלי דם קטנים בעין וגורם לנוזל ולשומן לדלוף לרשתית מאחורי העין. הנפיחות מפריעה לפוקוס ומטשטשת את הראיה. החוסר בחמצן, אשר לעיתים קרובות מווה טריגר למעגל של יצירת VEGF, גם כן מזיק ומחמיר את המצב.

לכל 10 המטופלים במחקר היה איבוד ראיה כלשהוא בהתחלת המחקר, שבו ניתן טיפול ב- ranibuzumab. העובי של המקולה של כל מטופל נמדדה בכל נקודה במחקר תוך שימוש בטכניקת הדמיה דיגיטלית מתקדמת. תוך שבוע, מספר מטופלים חוו ירידות דרמטיות בעובי המקולה שלהם, והיו שיפורים נוספים עם כל זריקה.

לידיעה ב-Doctor’s Guide

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה