Oncology Other

תרומבוס גידול ורידי מלווה בסיכון מוגבר לגרורות ריאתיות בחולים סרטן כליה (מתוך כנס ה- International Kidney Cancer Symposium)

תרומבוס ורידי גדול מלווה בסיכון מוגבר לגרורות ריאתיות בקרב חולים עם סרטן כליה מסוג תאים צלולים (Clear Cell Renal Cell Carcinoma), כך עולה מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס ה-International Kidney Cancer Symposium: North America.

תרומבוס גידול ורידי מלווה בתוצאות אונקולוגיות גרועות יותר בחולים עם RCC מסוג תאים צלולים. עם זאת, לא היה ידוע אם תרומבוס גידול ורידי מנבא פיזור משני לריאות בחולים אלו. לאור זאת, החוקרים בחנו את הנתונים לזיהוי חולים עם ממאירות זו שעברו כריתה רדיקאלית של הכליה בין 1970 ועד 2019.

ניתוח סטטיסטי שכלל תקנון לגורמים דוגמת התקדמות מחלה שימש להערכת הקשר בין תרומבוס גידול ורידי ובין גרורות ריאתיות.

מדגם המחקר כלל 3,410 חולים (גיל חציון בעת ניתוח כריתת כליה של 63 שנים; 66% גברים). קרוב לשליש מהחולים (30%) אובחנו עם תרומבוס גידול ורידי.

מהנתונים עולה כי שיעור גבוה יותר של חולים עם תרומבוס גידול ורידי, בהשוואה לאלו ללא תרומבוס גידול, אובחנו עם גרורות ריאתיות בעת כריתת כליה (20% לעומת 7%, p<0.001).

החוקרים זיהו 643 חולים עם מחלה גרורתית לכל אתר בעת ניתוח כריתת כליה. גרורות ריאתיות היו נפוצות יותר בקרב חולים עם תרומבוס גידול ורידי בהשוואה לאלו ללא גרורות ריאתיות (68% לעומת 51%, p<0.001). עם זאת, הסיכון לגרורות ריאתיות לא היה שונה משמעותית לפי מיקום תרומבוס גידול ורידי.

מניתוח רב-משתני עלה גם קשר בין תרומבוס גידול ורידי ובין גרורות ריאתיות לאחר כריתת כליה (יחס סיכון של 1.31, רווח בר-סמך 95% של 1.12-1.513), ללא הבדלים משמעותיים בין תרומבוס גידול בוורידי כליה (יחס סיכון של 1.27) או וריד נבוב (יחס סיכון של 1.38).

החוקרים לא זיהו קשר בין עדות לתסחיף ריאתי לפני או בעת כריתת כליה ובין סיכון מוגבר לגרורות ריאתיות לאחר ההתערבות הניתוחית.

ממצאי המחקר עשויים לסייע בייעוץ לחולים, ניטור ריאתי הדוק והבנת הבסיס הביולוגי של פיזור גרורתי לריאות באוכלוסייה זו, ועשויים להוביל לפיתוח יעדי טיפול יעילים יותר.

מתוך כנס ה- International Kidney Cancer Symposium: North America

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: אבחון סרטן המעי

    הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: אבחון סרטן המעי

    שלום לכולם וברוכים הבאים לעוד פרק של “טיפ מחדר הרופא”, הפעם נעסוק באחת מהמחלות החשובות והקשות לאבחון – סרטן המעי. פרופסור איתמר רז יחלוק איתנו מידע חדש ומרתק מתוך מאמר שהתפרסם ב-JAMA OPEN ממאי האחרון. נלמד על השיטות המתקדמות לאבחון מוקדם והדרכים לשיפור הסיכויים לטיפול מוצלח. לכל הטיפים השבועיים  בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • תוספת טיפול אימונותרפי לכימותרפיה משפרת הישרדות בנשים עם סרטן שחלות מתקדם (מתוך הודעת חברת Imunon)

    תוספת טיפול אימונותרפי לכימותרפיה משפרת הישרדות בנשים עם סרטן שחלות מתקדם (מתוך הודעת חברת Imunon)

    הוספת תכשיר אימונותרפי ניסיוני לכימותרפיה משפר הישרדות נשים עם סרטן שחלות מתקדם, כך עולה מתוצאות מוקדמות כפי שדווחו בהודעה לעיתונות מטעם חברת התרופות. התכשיר IMNN-001 הינו וקטור פלזמיד דנ”א IL-12 בתוך מערכת ננו-חלקיקים, האפשרת הדבקת התא ולאחר מכן הפרשה קבועה של IL-12. מחקר OVATION 2 כלל נשים עם אבחנה חדשה של סרטן שחלות מתקדם. הנשים […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול אימונותרפי כנגד סרקומה סינוביאלית מתקדמת (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול אימונותרפי כנגד סרקומה סינוביאלית מתקדמת (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) העניק אישור מואץ ל-Afamitresgene Autoleucel לטיפול בחלק מהמבוגרים עם סרקומה סינוביאלית לא-נתיחה או גרורתית. ההתוויה החדשה נוגעת לחולים שקיבלו בעבר טיפול כימותרפי, נמצאו חיוביים ל-HLA-A*02:01P, HLA-A*02:02P, HLA-A*02:03P, או HLA-A*02:06P ובהם הגידול הדגים ביטוי אנטיגן MAGE-A4. Afamitresgene Autoleucel הינו טיפול אימונותרפי מבוסס תאי T מכוון גנטית ל-MAGE-A4 (או […]

  • האם מגנזיום סולפט משפר הקלה בכאב משנית לאבני כליות? (Ann Emerg Med)

    האם מגנזיום סולפט משפר הקלה בכאב משנית לאבני כליות? (Ann Emerg Med)

    הוספת מגנזיום סולפט לטיפול ב-Diclofenac מובילה להקלה גדולה יותר בכאב לעומת מתן Diclofenac לבדו בחולים בחדרי מיון עם כאב חד משנית לאבני כליה, אם כי התועלת של הוספת מגנזיום סולפט לא הייתה מובהקת סטטיסטית, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Annals of Emergency Medicine. המחקר הפרוספקטיבי, כפל-סמיות, באקראי, נערך בין נובמבר 2022 ועד אוגוסט […]

  • השתלת כבד דוחה התקדמות גרורות לסרטן מעי גס ורקטום (JAMA Surgery)

    השתלת כבד דוחה התקדמות גרורות לסרטן מעי גס ורקטום (JAMA Surgery)

    השתלת כבד מלווה בשיפור הישרדות ללא-התקדמות מחלה בחולים נבחרים עם סרטן מעי גס ורקטום לא-נתיח עם פיזור כבד; עם זאת, ההשפעה על ההישרדות הכוללת ושיעורי ההישנות לא הייתה מובהקת סטטיסטית, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Surgery. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הצביעו על תוצאות מבטיחות בחולים נבחרים עם סרטן מעי גס […]

  • גורמי סיכון להיצרות בהשקה לאחר ניתוח כריתת וושט (BMC Cancer)

    גורמי סיכון להיצרות בהשקה לאחר ניתוח כריתת וושט (BMC Cancer)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת BMC Cancer עולה כי דלף מהשקה, מחלות לב וכלי דם וסוכרת הינם גורמי סיכון אפשריים להיצרות בהשקה של הוושט בחולים לאחר כריתת וושט. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון גורמי סיכון להיצרות בהשקה בחולים עם סרטן וושט לאחר כריתת וושט. היצרות בהשקה הינה הסיבוך ארוך הטווח הנפוץ ביותר בחולים לאחר […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה