Obesity

עליה במדד מסת הגוף אינה מלווה בסיכון מוגבר לסרקואידוזיס (Chest)

מדד מסת גוף גבוה יותר אינו מלווה בסיכון מוגבר לסרקואידוזיס, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Chest. עוד עולה מהנתונים כי בחולים עם דום נשימה חסימתי בשינה תועדו סיכויים נמוכים יותר לאבחנה של סרקואידוזיס, בהשוואה לאלו ללא הפרעת הנשימה בשינה.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הצביעו על קשר בין מדד מסת גוף ובין התפתחות סרקואידוזיס וכעת הם ביקשו לבחון את הקשר הנ”ל ואת הקשר בין דום נשימה חסימתי בשינה ובין התפתחות סרקואידוזיס במדגם US Veterans Health Administration.

החוקרים זיהו חולים עם סרקואידוזיס ודום נשימה חסימתי בשינה על-פי קודי ICD-9 ו-ICD-10. הם בחרו מדגם אקראי של ביקורות ללא אבחנה של סרקואידוזיס. לכל החולים עם סרקואידוזיס היה תיעוד של לפחות מדידה אחת של מדד מסת הגוף בשנה שקדמה לאבחנה של סרקואידוזיס. באשר לביקורות, ערכי מדד מסת הגוף תועדו במרווחים של 12 חודשים לפני תאריך אקראי.  הם השוו את מדד מסת הגוף ואחוז החולים עם דום נשימה חסימתי בשינה בקבוצת החולים עם סרקואידוזיס אל מול חולים ללא סרקואידוזיס.

מדגם המחקר כלל 10,512 חולים עם סרקואידוזיס ו-2,709,884 ביקורות ללא סרקואידוזיס. החוקרים לא מצאו קשר בין מדד מסת הגוף ובין שיעורי התפתחות סרקואידוזיס. עוד עלה מהנתונים כי אבחנה של דום נשימה חסימתי בשינה לוותה בסיכון מופחת להתפתחות סרקואידוזיס.

מניתוח סטטיסטי שכלל תקנון לגיל, מין ומדד מסת גוף באותה תקופה בת 12 חודשים, החוקרים זיהו סיכוי נמוך יותר ב-49% להתפתחות סרקואידוזיס בחולים עם דום נשימה חסימתי בשינה, בהשוואה לחולים ללא אבחנה של הפרעת הנשימה בשינה.

למרות שהתוצאים העיקריים נבחנו במהלך 12 החודשים שקדמו לאבחנה של סרקואידוזיס, ממצאים אלו היו זהים כאשר החוקרים בחנו את התוצאות 3 חודשים ו-6 חודשים לפני קביעת האבחנה של סרקואידוזיס.

ממצאי המחקר מציעים כי מדד מסת גוף גבוה אינו מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות סרקואידוזיס. יתרה מזאת, מהנתונים עולה כי בחולים עם אבחנה של דום נשימה חסימתי בשינה סיכוי נמוך יותר להתפתחות סרקואידוזיס.

Chest, Nov 2022

 

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: אגוניסטים לקולטן פפטיד 1 דמוי גלוּקָגון (GLP-1 Receptor Agonists) התבלטו בִּזכות יכולתם לווסת את רמות הסוכר בדם ובמקביל לגרום לירידה במשקל. לצד היתרונות הטיפוליים, הועלו חששות לגבי תופעות לוואי פסיכיאטריות אפשריות הקשורות לתרופות אלה. סקירה זו International Journal of Clinical Pharmacy בוחנת את הנושא.

  • גורמי סיכון לסיבוכים במערכת העיכול בחולים עם מחלת קרוהן מילדות (J Formos Med Assoc)

    גורמי סיכון לסיבוכים במערכת העיכול בחולים עם מחלת קרוהן מילדות (J Formos Med Assoc)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the Formosan Medical Association מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי מדד ECCO-ESPGHAN (או European Crohn’s and Colitis Organization and European Society for Pediatric Gastroenterology Hepatology and Nutrition) עשוי לסייע בחיזוי מוקדם של הסיכון ארוך הטווח לסיבוכים במערכת העיכול בחולים עם אבחנה של למחלת קרוהן מילדות. מטרת […]

  • אבלציה באמצעות גלי מיקרו מפחיתה כאב ומוגבלות בחולים עם הישנות דלקת מפרק יחיד (Rheumatology)

    אבלציה באמצעות גלי מיקרו מפחיתה כאב ומוגבלות בחולים עם הישנות דלקת מפרק יחיד (Rheumatology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Rheumatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי אבלציה באמצעות גלי מיקרו (או Microwave Ablation) מפחית היפרטרופיה סינוביאלית, את מספר התקפי דלקת מפרק יחיד וצורך בשאיבה תוך-מפרקית בחולים עם הישנות דלקת מפרק יחיד, עם שיפור משמעותי של מדדי כאב ומוגבלות תפקודית. החוקרים השלימו מחקר פרוספקטיבי להערכת ההשפעות ארוכות הטווח […]

  • זיהומים נלווים מעלים את הסיכון להתלקחות לופוס (Lupus Science & Medicine)

    זיהומים נלווים מעלים את הסיכון להתלקחות לופוס (Lupus Science & Medicine)

    במאמר שפורסם בכתב העת Lupus Science & Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי זיהומים מלווים בסיכון מוגבר להתלקחויות לופוס בתוך שלושה חודשים, כאשר זיהומים מג’וריים מלווים בסיכון גבוה פי 7.4 להתלקחויות מג’וריות. החוקרים בחנו באופן פרוספקטיבי את הקשר בין זיהומים נלווים ובין התפתחות התלקחויות לופוס ב-203 חולים (גיל חציוני של 40 […]

  • מה בין רמות חומצה אורית בדם ובין הסיכון לסרטן שד? (Am J Med Sci)

    מה בין רמות חומצה אורית בדם ובין הסיכון לסרטן שד? (Am J Med Sci)

    מנתונים שפורסמו בכתב העת American Journal of the Medical Sciences עולה כי רמות גבוהות של חומצה אורית בדם עשויות להפחית את הסיכון להיארעות סרטן שד בנשים, רמז להשפעה מגנה של חומצה אורית בדם מפני המחלה הממארת בנשים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תתכן מעורבות של רמות חומצה אורית בדם בהתפתחות ממאירות בשל עיכוב עקה חמצונית, […]

  • שכיחות גבוהה של גאוט בחולים לאחר השתלת לב או ריאה (Front Transplant)

    שכיחות גבוהה של גאוט בחולים לאחר השתלת לב או ריאה (Front Transplant)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Frontiers in Transplantation עולה כי גאוט נפוץ מאוד בחולים לאחר השתלת לב ו/או ריאות, כאשר אבחנה קודמת של גאוט טרם ההשתלה מנבאת התפתחות מחלה תסמינית לאחר ההשתלה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי גאוט עשוי להתפתח לאחר השתלת איבר סולידי עם השלכות משמעותיות על בריאות החולים. בהעדר מידע אודות שיעורי […]

  • מזון אולטרה-מעובד מעלה את הסיכון ללופוס בנשים (Arthritis Care & Research)

    מזון אולטרה-מעובד מעלה את הסיכון ללופוס בנשים (Arthritis Care & Research)

    צריכה רבה של מזון אולטרה-מעובד מעלה ביותר מ-50% את הסיכון לאבחנה של לופוס בנשים, עם סיכון גבוה כפליים באלו עם נוגדנים כנגד דנ”א סליל כפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Arthritis Care & Research. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים אודות 204,175 נשים ממחקר Nurses’ Health Study בין השנים 1984-2016. המשתתפים השלימו שאלוני […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה