Obesity

הסיכון למחלות לב וכלי דם לאחר שינויים במשקל הגוף במבוגרים עם סוכרת (J Clin Endocrinol Metab)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי עליה או ירידה במשקל לאורך 18 חודשים בקרב חולים עם סוכרת מסוג 2, בפרט שינוי של 5% ומעלה במשקל הגוף, עשויים להעיד על סיכון מוגבר לסיבוכים קרדיווסקולאריים.

איזון משקל הגוף מהווה מרכיב חשוב בהפחתת גורמי סיכון למחלות קרדיו-מטבוליות במבוגרים עם סוכרת, אך ההשפעות של שינוי במשקל על מחלות לב וכלי דם בחולי סוכרת אינן ידועות. מטרת המחקר הייתה לבחון את השינוי במשקל הגוף לאורך 18 חודשים ואת הסיכון לסיבוכים מיקרווסקולאריים ומאקרווסקולאריים בחולים עם סוכרת מסוג 2 במסגרת מחקר עוקבה ומטה-אנליזה.

במחקר העוקבה, השינוי במשקל הגוף לאורך 18 חודשים סווג כדלקמן: עליה של 5% ומעלה במשקל הגוף, עליה של 1-5%, משקל יציב (שינוי במשקל בין 1%- עד 1%), ירידה של 1-5%, או ירידה של 5% ומעלה במשקל הגוף.

במחקר העוקבה נכללו 8,920 משתתפים עם מדידות משקל מהימנות. בהשוואה לחולים עם משקל גוף יציב, באלו עם שינוי במשקל הגוף תועד סיכון מוגבר לסיבוכים וסקולאריים, עם עליה של 43% ו-44% בסיכון באלו עם עליה של 5% או 1-5% במשקל הגוף, כמו גם עליה של 58% באלו עם ירידה של 5% במשקל הגוף ומעלה.  בדומה, תועד עליה של 84% ו-91% בסיכון לסיבוכים מאקרווסקולאריים במקרים בהם חלה עליה של 5% ומעלה או עליה של 1-5% במשקל הגוף, בהתאמה.

עוד עולה מהנתונים כי ירידה של 5% ומעלה במשקל הגוף לוותה בעליה משמעותית בסיכון לסיבוכים מאקרווסקולאריים (יחס סיכון של 2.18, רווח בר-סמך 95% של 1.36-3.49) או מיקרווסקולאריים (יחס סיכון של 1.48, רווח בר-סמך 95% של 1.06-2.06).

מטה-אנליזה של המחקרים בנושא הדגימה תוצאות דומות.

החוקרים מסכמים וכותבים כי עליה וירידה במשקל לאורך 18 חודשים בקרב חולים עם סוכרת מסוג 2 עשויה להוות תמרור אזהרה לסיכון מוגבר לסיבוכים קרדיווסקולאריים.

 

J Clin Endocrinol Metab, Aug 16, 2022

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה