Obesity

האם Remdesivir הופכת ל-game changer בטיפול ב-COVID-19 ? (מדפייג’ ו-LANCET)

התכשיר Remdesivir, טיפול אנטי-ויראלי נסיוני ל- COVID-19, הראה תועלת קלינית במחקר אקראי שנערך על ידי המכון הלאומי לאלרגיה ומחלות זיהומיות (NIAID), כך מדוחת חברת גלעד בהודעה שפורסמה היום על ידה.

“אנו מבינים שהמחקר השיג את היעד המרכזי שלו וכי NIAID תספק מידע מפורט בתדריך הקרוב”, הצהירה מהחברה, ללא פרטים נוספים.

המחקר כלל נוסעים שהיו בספינת התענוגות Diamond Princess כך דווח ע”י ה- NIAID בפברואר. חולים מאושפזים שאובחנו כסובלים מ- COVID-19 ועדויות למעורבות מחלה בריאה קיבלו 200 מ”ג של remdesivir ביום הראשון, ואחריו 100 מ”ג למשך עד 10 יום בסך הכל, או טיפול פלסבו .

המשתתפים היו אמורים לעבור הערכה קלינית ביום ה- 15 על בסיס דירוג בין 7 דרגות שנע בין “התאושש לחלוטין” ל”מוות “.

בהצהרה נפרדת ביום רביעי האחרון ,חברת גלעד דיווחה על תוצאות מסדרת מחקרי SIMPLE , אשר השווה מסלול של חמישה ימי טיפול לקורס של 10 ימים של remdesivir ב- COVID-19 קשה , ללא קבוצת ביקורת. החברה מדווחת כי לא נמצא הבדל משמעותי בשיפור הקליני בין הקבוצה בת 5 הימים לקבוצה שנמשכה 10 ימים (OR 0.75, 95% CI 0.51-1.12) ביום ה-14 למעקב. החברה מדגישה כי ממצא זה מצביע על כך שהודות למשטר הקצר יותר , ניתן יהיה לאפשר ליותר מטופלים לקבל הטיפול.

החברה מציינת ששיפור קליני משמעותי הוגדר כשיפור של שתי נקודות או יותר בסולם שבע הנקודות שנקבע מראש. גלעד מציינת כי בחולים שהשתתפו במחקר היו עדויות לדלקת ריאות והפחתת רמות החמצן. ההחלמה הקלינית הוגדרה כחולים שאינם זקוקים עוד לתמיכה בחמצן ובטיפול רפואי ו/או יכולים להשתחרר מבית החולים.

לא נצפו הבדלים משמעותיים בזמן לשיפור הקליני בין הקבוצות (לאחר 10 ימים לקבוצה של 5 ימי טיפול , לעומת לאחר 11 ימים בקבוצה בת 10 ימי טיפול), ויותר ממחצית החולים בשתי הקבוצות שוחררו מבית החולים ביום ה- 14. עד יום ה- 14 למעקב , כ 65% מהקבוצה בת 5 ימי הטיפול ו 54% מהקבוצה בת 10 ימי הטיפול השיגו התאוששות קלינית.

עוד נמצא כי היו תוצאות משופרות בקרב חולים שקיבלו את הטיפול תוך 10 יום מתחילת הסימפטומים בהשוואה לאלו שטופלו יותר מעשרה ימים לאחר הופעת הסימפטום.

“למרות שעדיין יש צורך בנתונים נוספים, תוצאות אלה עוזרות להבין באופן ברור יותר את אופן השימוש המומלץ באמצעות remdesivir, אם כאשר יוכח שהוא בטוח ויעיל,” אמר אחד החוקרים המובילים במחקר, ארונה סובראמניאן, מבית הספר באוניברסיטת סטנפורד.

בנוסף מציינת גלעד בדיווח שלה שלא נמצאו אירועי בטיחות חדשים. בחילה ואי ספיקת נשימתית חריפה היו תופעות הלוואי השכיחות ביותר שהתרחשו אצל יותר מ- 10% מהמטופלים. כמו כן כ -7% מהמטופלים הציגו עליה ברמות aminotransferase בדרגה 3 ומעלה, וכ -3% הפסיקו את הטיפול עקב רמות אנזימי כבד מוגברים.

גלעד מעדכנת גם כי מחקר נוסף שמתבצע כעת מיועד להעריך את המינון המומלץ של remdesivir בחולים עם COVID-19 בדרגת חומרה בינונית , בהשוואה לטיפול הסטנדרטי, כשהתוצאות על 600 המטופלים הראשונים צפויים להתפרסם בסוף מאי. 

בשבוע שעבר פורסמו ע”י ה-WHO תוצאות מאכזבות על remdesivir ממחקר שבוצע בחולי COVID-19 קשים בסין לפיהם לא נמצאה עדויות לתועלת קלינית. עם זאת נמסר שהיו במחקר בעיות מתודלוגיות חמורות.

מהתוצאות המלאות של אותו מחקר אשר פורסמו ביום רביעי ב-LANCET עולים “ממצאים שאינם חד משמעיים”, כפי שנכתב במאמר המערכת בעיתון שלטענת המחבר לא היו תוצאות מובהקות סטטיסטית. במחקר היו אמורים להשתתף 453 חולים אך הוא הופסק מוקדם מהמתוכנן מכיוון שמטופלים שעמדו בקריטריונים הפכו להיות בדרגה תחלואה קשה מידי, כך שאת המחקר סיימו רק 237 מטופלים.

המטופלים הוקצו אקראית ביחס של 2: 1 לקבלת רמדיזוויר או פלסבו למשך 10 ימים. יעד המחקר המרכזי היה זמן השיפור הקליני תוך 28 יום ממועד ההקצאה האקראית. השיפור הקליני וגדר כירידה של שתי נקודות בסולם הנקודתי של שש דרגות מצב קליני, מ”משוחרר “ל”מוות”.

החוקרים מציינים שיותר חולים עם יתר לחץ דם, סוכרת או מחלות לב כליליות נכללו בקבוצת remdesivir, ויותר חולים בקבוצת הביקורת היו סימפטומטיים במשך 10 ימים או פחות. יותר מטופלי remdesivir דיווחו על קצב נשימה של יותר מ- 24 נשימות בדקה.

בניתוח לפי כוונה לטפל לא נמצא הבדל משמעותי בזמן לשיפור הקליני (HR 1.23, 95% CI 0.87-1.75). החוקרים קיוו להשיג יעד שיפור של 1.40, או הפחתת זמן החציון לשיפור קליני של 15 יום לעומת 21 יום לפלסבו.

בדומה למחקר ה- SIMPLE, גם כאן החוקרים מצאו שיפור בזמן עד השגת שיפור התסמינים בקבוצת remdesivir על פני בקרות כאשר התרופה ניתנה תוך 10 יום מרגע הופעת הסימפטומים, אם כי ממצא זה לא היה מובהק סטטיסטית (חציון 23 יום לעומת 18 ימים בהתאמה, HR 1.52, 95% CI 0.95-2.43).

החוקרים לא מצאו הבדל מובהק בשיעורי התמותה לאחר 28 יום בין הקבוצות (14% לעומת 13%), הבדלים בין משך זמן ההנשמה המכנית הפולשנית, משך השהות בבית החולים או הזמן לפינוי ויראלי.

החוקרים מדווחים כי שני שליש מהמטופלים חוו תופעות לוואי, לרבות עצירות, היפו אלבומינמיה, היפוקלמיה ואנמיה בשתי הקבוצות. בקבוצת הביקורת היה שיעור גבוה יותר של תופעות לוואי חמורות בהשוואה לטיפול ב- remdesivir, אם כי יותר מטופלים בקבוצת ה- remdesivir הפסיקו את הטיפול כתוצאה מהתופעות לוואי. שבעה מתוך 18 חולים בקבוצת remdesivir שהפסיקו את הטיפול עשו זאת בגלל אי ​​ספיקת נשימה או תסמונת מצוקה נשימתית חריפה, כלומר המשיכו או החמירו את תסמיני ה- COVID-19.

לדיווח במדפייג’

Lancet 2020; DOI: 10.1016/S0140-6736(20)31022-9.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם עודף-משקל מעלה את הסיכון לתמותה בחולים במצב קשה עם COVID-19? (מתוך Obesity)

    האם עודף-משקל מעלה את הסיכון לתמותה בחולים במצב קשה עם COVID-19? (מתוך Obesity)

    במאמר שפורסם בכתב העת Obesity מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי השמנה אינה מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים במצב קריטי עם אבחנה של COVID-19. יתרה מזאת, בחולים עם מדד מסת גוף נמוך מ-25 ק”ג/מ2 תועדו שיעורי תמותה גבוהים יותר בהשוואה לאלו עם מדדי מסת גוף גבוהים יותר. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון […]

  • חיסון כנגד COVID-19 לפני ובמהלך היריון אינו מלווה בסיכון מוגבר לדיכאון לאחר-לידה (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-APA)

    חיסון כנגד COVID-19 לפני ובמהלך היריון אינו מלווה בסיכון מוגבר לדיכאון לאחר-לידה (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-APA)

    חיסון כנגד נגיף SARS-CoV-2 לפני ובמהלך היריון אינו מלווה בעליה משמעותית בסיכון לתסמיני דיכאון לאחר-לידה, כך עולה מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Psychiatric Association. במטרה לקבוע אם קיים קשר בין חיסון כנגד קורונה בזמן היריון ובין דיכאון לאחר-לידה, החוקרים בחנו את הנתונים אודות 627 נשים הרות (גיל ממוצע של 33.8 שנים) ממאגר […]

  • חיסון כנגד קורונה מספק הגנה מתונה מפני התפתחות Long COVID בילדים (Pediatrics)

    חיסון כנגד קורונה מספק הגנה מתונה מפני התפתחות Long COVID בילדים (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי לחיסון כנגד נגיף קורונה השפעה מגנה מתונה מפני Long COVID. ההשפעה המגנה של החיסון גדולה יותר במתבגרים בסיכון מוגבר להתפתחות Long COVID ופוחתת עם הזמן. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חיסון מפחית את הסיכון לזיהום בקורונה בילדים, אך ההשפעה של החיסון […]

  • נגיף קורונה עשוי להישאר בגוף במשך למעלה משנה (מתוך כנס ה-CROI)

    נגיף קורונה עשוי להישאר בגוף במשך למעלה משנה (מתוך כנס ה-CROI)

    מדענים מקליפורניה מצאו כי שרידים של נגיף COVID-19 עשויים להישאר בדם וברקמות לתקופה של למעלה משנה לאחר ההדבקה הראשונית בנגיף, כך דווח בכנס ה-Conference on Retroviruses and Opportunistic Infections. במחקר בנושא Long COVID זיהו החוקרים אנטיגנים של הנגיף בזרם הדם למשך עד 14 חודשים לאחר הזיהום ובדגימות רקמות במשך למעלה משנתיים לאחר ההדבקה בנגיף. שני […]

  • הדבקה בנגיף קורונה בתוך 10 שבועות לאחר החזרת עוברים אינה פוגעת בסיכויי הצלחת IVF/ICSI (מתוך Am J Obstet Gynecol)

    הדבקה בנגיף קורונה בתוך 10 שבועות לאחר החזרת עוברים אינה פוגעת בסיכויי הצלחת IVF/ICSI (מתוך Am J Obstet Gynecol)

    בנשים לאחר טיפולי IVF/ICSI הדבקה בנגיף קורונה בתוך עשרה שבועות מהחזרת עוברים אינה משפיעה לרעה על תוצאות היריון, שיעורי השרשה והפלה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Obstetrics & Gynecology. החוקרים השלימו מחקר עוקבה פרוספקטיבי שכלל נתונים אודות 857 נשים בגילאי 20-29 שנים שעברו IVF/ICSI במרכז הפריה חוץ גופית בסין. הם […]

  • ההשפעה של טיפולים כנגד COVID-19 על חולים עם מחלת מעי דלקתית (Dig Dis Sci)

    ההשפעה של טיפולים כנגד COVID-19 על חולים עם מחלת מעי דלקתית (Dig Dis Sci)

    במהלך טיפול כנגד COVID-19 ייתכן ויהיה מקום להשהיית טיפולים כנגד מחלת מעי דלקתית, אך צעד זה אינו מוביל לעליה בהתלקחויות הזיהום הנגיפי, כאשר חיסון קודם כנגד COVID-19 מסייע בהפחתת הסיכון לסיבוכים עקב הזיהום הנגיפי, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Digestive Diseases and Sciences. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חולים עם מחלת מעי דלקתית תחת […]

  • אין סיבה לדחות מתן חיסון כנגד קורונה לפני ניתוח מעקפים של העורקים הכליליים (J Am Heart Assoc)

    אין סיבה לדחות מתן חיסון כנגד קורונה לפני ניתוח מעקפים של העורקים הכליליים (J Am Heart Assoc)

    למרות הסיכון הגבוה למחלות לב וכלי דם בחולים המופנים לניתוח מעקפים של העורקים הכליליים, החיסון כנגד נגיף קורונה לא השפיע על התוצאות המג’וריות לאחר ההתערבות ניתוחית ואין סיבה לדחות את מתן החיסון בחולים המופנים להשלמת ניתוח זה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Heart Association. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר שימוש חירום ב-Pemivibart למניעת COVID-19 (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר שימוש חירום ב-Pemivibart למניעת COVID-19 (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר שימוש חירום ב- Pemivibart למניעה לפני חשיפה של COVID-19 במבוגרים ומתבגרים מגיל 12 שנים ומעלה ובמשקל של 40 ק”ג ומעלה. המומחים מסבירים כי Pemivibart הינו נוגדן חד-שבטי הומאני רקומביננטי, המכוון כנגד קולטן לחלבון זיז של נגיף הקורונה, המעכב את ההיצמדות של הנגיף לקולטני ACE2 על תאי […]

  • הסיכון להפרעות נוירולוגיות גבוה יותר לאחר זיהום שפעת חמור לעומת זיהום בקורונה (Neurology)

    הסיכון להפרעות נוירולוגיות גבוה יותר לאחר זיהום שפעת חמור לעומת זיהום בקורונה (Neurology)

    אשפוז בשל שפעת מלווה בסיכון גדול יותר להתפתחות הפרעות נוירולוגיות, כולל מיגרנה, אירוע מוחי או אפילפסיה, בהשוואה לסיכון להפרעות נוירולוגיות לאחר אשפוז בשל COVID-19, כך עולה מתוצאות מחקר גדול שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים התבססו על נתונים ממאגר רפואי גדול להשוואת 77,300 חולים שאושפזו בשל COVID-19 אל מול מספר דומה של חולים שאושפזו בשל שפעת. […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה