Obesity

בעקבות הודעת ה-FDA על החזרה מהשוק של התרופה לטיפול בהשמנה , בלביק (lorcaserin), מודיעה טבע, משווקת התכשיר בישראל על Recall

ה- FDA קרא לאיסוף מרצון של התרופה לטיפול בהשמנה lorcaserin (בלביק), לאחר שנתונים ממחקר שנערך לאחר השיווק הצביעו על עלייה בסיכון לסרטן , קריאה שנענתה בחיוב ע”י יצרנית התרופה בארה”ב.

בהודעת ד”ר ג’נט וודוקוק, מנהלת מרכז הערכת המחקר והתרופות של ה- FDA נמסר כי מניתוח תוצאות המחקר הקליני, עולה כי הסיכון האפשרי לסרטן הקשור לתרופה עולה על תועלת הטיפול.

בהודעת ה- FDA נמסר כי על הרופאים להפסיק לרשום בלביק ולפנות למטופלים הנוטלים את התרופה כדי “להודיע ​​להם על הסיכון המוגבר לסרטן שנצפה במחקר הקליני, ולבקש מהם להפסיק ליטול את התרופה.”

וודקוק אמרה עוד כי אין צורך להמליץ ​​על קיום בדיקה ספציפית לאבחון סרטן למשתמשי התרופה עד כה.

הנתונים שהובילו לאיסוף מרצון של החרופה הם מתוך ניתוח מחקר ה- CAMELLIA-TIMI-61 (שרק לפני כשנתיים הצביע על פרופיל בטיחות קרדיווסקולרית גבוה של בלביק) , וזאת בהמשך להתראת הבטיחות בחודש שעבר מטעם ה- FDA על קשר פוטנציאלי לסרטן הכרוך בשימוש בבלביק.

מניתוח תוצאות המחקר נמצא שהייתה שכיחות גבוהה יותר לאבחנת גידולים סרטניים בזרוע הטיפול של בלביק (7.7% ) בהשוואה לפלצבו ( 7.1% ) , כשהפערים בשכיחות התבטאו בעיקר בסוגי סרטן ספציפיים הכוללים לבלב, המעי הגס והריאות .

כזכור, לא מעט תרופות לטיפול בהשמנה הורדו במהלך השנים מהמדפים, וכעת נראה שבלביק, שאושרה ב-2012 (לאחר כעשור שבו לא אושרה אף תרופה חדשה להשמנה) מצטרפת לרשימה זו.

לדיווח ב-medpage

בעקבות הודעת ה-FDA פירסמה חברת טבע, משווקת בלביק בישראל את ההודעה הבאה:

הודעה לציבור – החזרה מהשוק  (Recall) של התכשיר BELVIQ   (lorcaserin)

יצרנית התכשיר BELVIQ® , חברת Eisai  היפנית  הודיעה, כי בהתאם לבקשת ה-FDA, החליטה להפסיק את שיווקו של התכשיר להפחתת משקל בארה”ב.

ההחלטה בארה”ב נובעת מניתוח שערך ה-FDA לתוצאותיו של מחקר קליני בו נטלו חלק 12,000 מטופלים ב-BELVIQ® במשך 5 שנים. במחקר נצפה הפרש של 0.6 אחוז בסיכון לחלות בסרטן, בקבוצת המחקר בהשוואה לקבוצת הביקורת (n=462; 7.7 percent% במטופלי בלביק  לעומת n=423; 7.1 percent בקבוצת הפלסבו).

טבע, משווקת המוצר בישראל, פנתה באופן מידי וכמשנה זהירות אל משרד הבריאות בבקשה שיורה על הפסקת שיווקו של המוצר בישראל. בהתאם משרד הבריאות הורה לטבע לאסוף את התכשיר מהשוק, וטבע פועלת בהתאם להנחיותיו.

מטופלים המחזיקים בתכשיר הנ”ל מתבקשים להפסיק את השימוש בו, ולהחזירו לבית המרקחת. בהתאם להנחיית ה- FDA מטופלים אינם נדרשים לבצע בדיקות כלשהן בעקבות הפסקת השימוש בתכשיר.

בטיחות המטופלים היא בראש סדר העדיפויות של טבע, נמשיך לפעול בשקיפות ובאחריות יחד עם רשויות הבריאות ובהתאם לכל הנחיותיהן.

להלן הודעתה של החברה לחקר וטיפול בהשמנה בנושא :

החברה הישראלית לחקר וטיפול בהשמנה, רואה לנגד עיניה את קידום בריאותם הכוללת והמתמשכת של האנשים החיים עם השמנה (*).   

החברה מאמצת את המלצת ה FDAולפיה יש להפסיק את נטילת הבלביק, אך ממליצה לקיים שיחה עם הרופא המטפל על חלופות טיפוליות מוכחות להפחתת ושימור הפחתת המשקל .

החברה הישראלית לחקר וטיפול בהשמנה  מבקשת להדגיש כי הודעת ה-FDA בנושא בלביק אינה קשורה ואינה משפיעה על המשך הטיפול בחלופות טיפוליות לטיפול בהשמנה, אשר בטיחותן מוכחת והניסיון הרפואי איתן בעולם ובישראל הוא רחב היקף

(*) השמנה היא מחלה ולכן היא דורשת ייעוץ וטיפול רפואי

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: אגוניסטים לקולטן פפטיד 1 דמוי גלוּקָגון (GLP-1 Receptor Agonists) התבלטו בִּזכות יכולתם לווסת את רמות הסוכר בדם ובמקביל לגרום לירידה במשקל. לצד היתרונות הטיפוליים, הועלו חששות לגבי תופעות לוואי פסיכיאטריות אפשריות הקשורות לתרופות אלה. סקירה זו International Journal of Clinical Pharmacy בוחנת את הנושא.

  • אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obstetrics & Gynecology עולה כי 10% מהנשים שנדבקו בנגיף הקורונה בזמן הריון יפתחו Long COVID. החוקרים מאוניברסיטת יוטה בחנו את הרשומות הרפואיות של למעלה מ-1,500 נשים שחלו בקורונה בזמן הריון וניטרו את התסמינים עליהם דיווחו לאחר לפחות שישה חודשים מהזיהום. מדובר במחקר הראשון להערכת הסיכון להתפתחות Long COVID בנשים הרות. […]

  • ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין חשיפה משמעותית יותר לדו-תחמוצת החנקן וחומר חלקיקי קטן מ-10 מיקרומטר ובין סיכון מוגבר לאשפוז חוזר בשל אי-ספיקת לב בחולים עם אוטם לבבי עם עליות מקטע ST. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב וכלי דם הינה הגורם […]

  • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

  • חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי בקוטר של עד 2.5 מיקרומטר מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של שיתוק מוחין בצאצא, כך מדווחים חוקרים מקנדה במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הקשר בין חשיפה לפני הלידה למזהמים באוויר ובין הסיכון לשיתוק מוחין בלמעלה ממיליון לידות במועד באונטריו, קנדה, בין 2002 ועד 2017. חשיפה לפני […]

  • חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מלווה בסיכון מוגבר לכאב כרוני בקרב נשים בשירות פעיל בצבא ארצות הברית ובנות זוג של אנשי צבא בשירות פעיל, כאשר מצב סוציו-אקונומי נמוך והפרעות פסיכיאטריות מעלות עוד יותר את הסיכון לכאב כרוני, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים ממערכת Military Health System לזיהוי אבחנות של […]

  • טיפול ב-Tirzepatide טוב יותר מ-Semaglutide להפחתת משקל (JAMA Internal Medicine)

    טיפול ב-Tirzepatide טוב יותר מ-Semaglutide להפחתת משקל (JAMA Internal Medicine)

    במבוגרים עם עודף-משקל או השמנת-יתר שטופלו ב- Tirzepatide תועד סיכוי גדול יותר משמעותית להשגת ירידה של לפחות 5%, 10% ו-15% ממשקל הגוף, בהשוואה לאלו שטופלו ב-Semaglutide, ללא תלות בנוכחות או העדר סוכרת, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Internal Medicine. מחקר העוקבה כלל מבוגרים עם עודף-משקל או השמנת-יתר שהחלו טיפול ב-Semaglutide (אוזמפיק) […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה