Obesity

השפעה ניכרת של טיפול ב-Liraglutide על משקל הגוף (מתוך כנס European Congress on Obesity)

במהלך הכנס ה-19 מטעם ה-European Congress on Obesity דיווחו חוקרים כי במטופלים שמנים שנטלו טיפול ב- Liraglutide (ויקטוזה) במינון 3 מ”ג נרשמה ירידה ממוצעת של 35.6% במשקל הגוף העודף לאחר שנה אחת.

החוקרים דיווחו על תוצאות מחקר הארכה במהלכו משתתפים עם ערכי BMI של 30-40 ק”ג למטר בריבוע, בגילאי 18-65 שנים ורמות סוכר בצום של מתחת ל-126 מ”ג לד”ל, נטלו טיפול פלסבו במשך שבועיים ולאחר מכן חולקו באקראי לאחת משש קבוצות טיפול: זריקות תת-עוריות של Liraglutide במינון 1.2 מ”ג ליום, 1.8 מ”ג ליום, 2.4 מ”ג ליום, או 3.0 מ”ג ליום; זריקות תת-עוריות של פלסבו; או טיפול פומי ב-Orlistat במינון של 120 מ”ג, שלוש פעמים ביום.

משבוע 20 עד שבוע 52 (תקופת ההארכה של המחקר המקורי), החוקרים והמשתתפים היו סמויים לטיפול ב- Liraglutide או פלסבו. לאורך המחקר, המשתתפים הקפידו על דיאטה עם חסר של 500 קילו-קלוריות ביום והגבירו את הפעילות הגופנית שלהם.

בניתוח פוסט-הוק של הנתונים בחנו החוקרים את שיעור הירידה במשקל לאחר 52 שבועות במטופלים בהם נרשמה ירידה של 5% ומעלה במשקל הגוף לאחר 12 שבועות, כמו גם את אחוז משקל הגוף העודף לאחר 52 שבועות עם טיפול ב- Liraglutide.

בתחילת המחקר, כל הקבוצות (90-98 חולים בקבוצה) היו תואמות במאפיינים הבסיסיים וההבדלים היו קטנים בחולים שהשלימו 52 שבועות מחקר. משקל גוף עודף הינו כמות המשקל העודף מעבר לחישוב BMI של 25 ק”ג למטר בריבוע. סך הכל, 356 משתתפים השלימו את 52 שבועות המחקר.

עם Liraglutide , הירידה במשקל לאחר 20 שבועות נמשכה עד ל-52 שבועות באופן תלוי-מינון. החוקרים מדווחים כי ניתן לראות כי משתתפים שטופלו ב- Liraglutide אמנם איבדו ממשקל גופם, אך עם תוצאות דומות פחות או יותר לאלו שתועדו במטופלים ב- Liraglutide במינון 1.2 מ”ג, וכמחצית מהמשקל שאיבדו אלו שטופלו ב- Liraglutide במינונים גבוהים יותר.

משתתפים בהם חלה ירידה של לפחות 5% במשקל הגוף לאחר 12 שבועות הוגדרו כמגיבים לטיפול, כולל 75% מהמטופלים ב- Liraglutide במינון 3 מ”ג ביום ו-32% מהמטופלים בפלסבו. מטופלים בקבוצת הפלסבו שהגיבו לטיפול ירדו 7.1 ק”ג לאחר 52 שבועות.

מטופלים שלא הגיבו למינון הגבוה ביותר של Liraglutide ירדו רק 3.4 ק”ג לאחר 12 שבועות, אך בפועל המשיכו לרדת במשקל עד תום השנה הראשונה, עם ירידה כוללת של 6 קילוגרמים, לכן ניתן לטעון כי לא באמת מדובר במטופלים שלא הגיבו לטיפול.

מטופלים שהגיבו לטיפול ב- Liraglutide איבדו 7.9 קילוגרמים במהלך 12 שבועות ולאחר שנה אחת ירדו 11.1 קילוגרמים (ירידה של קרוב ל-12% במשקל הגוף הכולל).

רק 38% מהמטופלים ב-Orlistat הגיבו לטיפול. במונחים של ירידה סופית במשקל בקבוצת המגיבים לטיפול, לא תואר הבדל גדול בין Orlistat ו- Liraglutide.

העלאת מינון Liraglutide לוותה בעליה בהיקף הירידה במשקל הגוף העודף; ירידה של 35.6% במשקל הגוף העודף תוארה עם מינון של 3.0 מ”ג.

לא נרשמה עליה במשקל הגוף באף אחד מהמשתתפים שטופלו ב- Liraglutide במינון 3.0 מ”ג במשך 52 שבועות, זאת בהשוואה ל-27% מהמטופלים בפלסבו ו-13% מהמטופלים ב-Orlistat שעלו במשקל.

החוקרים מדגישים כי Liraglutide אינו מאושר כטיפול להפחתת משקל בשלב זה, ולא הושלמו מחקרים להערכת בטיחות הטיפול או יעילותו בטווח הארוך.

מניתוח ITT (Intention-To-Treat) עלה כי NNT הנדרש לירידה של 5% במשקל הגוף לאחר שנה אחת עמד על 2 עם Liraglutide במינון 3.0 מ”ג; 3 עם Orlistat ו-4 עם פלסבו. להשגת ירידה של 10% במשקל הגוף, מספר החולים הנדרש לטיפול עמד על 3, 7 ו-10, בהתאמה.

 מתוך כנס European Congress on Obesity

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • רטינופתיה ונוירופתיה סוכרתית מלוות בסיכון מוגבר לדלקת חניכיים (J Dental Research)

    רטינופתיה ונוירופתיה סוכרתית מלוות בסיכון מוגבר לדלקת חניכיים (J Dental Research)

    רטינופתיה ונוירופתיה סוכרתית מלוות בסיכון מוגבר לדלקת חניכיים בדרגה בינונית או חמורה, כאשר דיסליפידמיה מובילה לעליה נוספת בסיכון למחלת החניכיים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Dental Research. החוקרים השלימו מחקר חתך שהתבסס על נתונים ממאגר Health in Central Denmark, כולל 15,922 משתתפים עם סוכרת מסוג 2. הם התמקדו במשתתפים בגילאי […]

  • עדויות חדשות מצביעות על קשר דו-כיווני בין אסתמה וסוכרת מסוג 2 (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-EASD)

    עדויות חדשות מצביעות על קשר דו-כיווני בין אסתמה וסוכרת מסוג 2 (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-EASD)

    במהלך הכנס השנתי מטעם ה-European Association for the Study of Diabetes הוצגו תוצאות סקירה שיטתית ומטה-אנליזה של 17 מיליון מטופלים מהן עולה קשר דו-כיווני בין אסתמה ובין סוכרת מסוג 2 וכי חומרת אסתמה, ולא משכה, מלווה בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות עדויות הרומזות לכך שהקשר בין אסתמה וסוכרת מסוג […]

  • מטרות הטיפול במטופלים עם סוכרת מסוג 2 – סיכום (הודעת אלי לילי)

    מטרות הטיפול במטופלים עם סוכרת מסוג 2 – סיכום (הודעת אלי לילי)

    שלושת הסרטונים המובאים להלן מציגים את מטרות הטיפול  במטופלים עם סוכרת מסוג 2: חשיבות איזון מיטבי בשלב מוקדם של המחלה למניעת התפתחות סיבוכי סוכרת ודחיית התקדמות ההפרעה במשק הסוכר, מדוע שמירה על הירידה הראשונית במשקל מאתגרת ומהם הכלים לדיון מיטבי עם המטופלים אודות ההשלכות השליליות של משקל עודף. לצפייה בסרטון בנושא חשיבות איזון מוקדם: לצפייה […]

  • אלכוהול מעלה את הסיכון לגאוט בשני המינים אך בצורה בולטת יותר בגברים (JAMA Netw Open)

    אלכוהול מעלה את הסיכון לגאוט בשני המינים אך בצורה בולטת יותר בגברים (JAMA Netw Open)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי צריכה רבה יותר של אלכוהול מלווה בסיכון מוגבר לגאוט, כאשר העלייה בסיכון בולטת יותר בגברים לעומת נשים. הבדלים תלויי-מגדר אלו עשויים לנבוע מהבדלים בסוגי האלכוהול ששותים גברים ונשים ולא מהבדלים ביולוגיים. מחקר העוקבה הפרוספקטיבי בחן את הקשר בין צריכה כוללת וספציפית של אלכוהול ובין הסיכון […]

  • בדיקת דם פשוטה עשויה לסייע בחיזוי הסיכון לממאירות בחולים עם סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס ה-EASD)

    בדיקת דם פשוטה עשויה לסייע בחיזוי הסיכון לממאירות בחולים עם סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס ה-EASD)

    רמות IL-6 מוגברות מלוות בסיכון מוגבר לממאירויות על-רקע השמנה בחולים עם אבחנה חדשה של סוכרת מסוג 2, כך שבדיקת דם פשוטה עשויה לסייע בזיהוי חולים בסיכון מוגבר לממאירות, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם במהלך הכנס השנתי מטעם ה-European Association for the Study of Diabetes. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי סוכרת מסוג 2 מלווה בסיכון מוגבר […]

  • התועלת האפשרית של ניתוח בריאטרי בקשישים (JAMA Netw Open)

    התועלת האפשרית של ניתוח בריאטרי בקשישים (JAMA Netw Open)

    בקרב קשישים עם השמנת-יתר, ניתוח בריאטרי אינו מפחית משמעותית את הסיכון למחלות ממאירות על-רקע השמנה או מחלות לב וכלי דם, כפי שתואר בקרב מטופלים צעירים יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הראו כי ניתוח בריאטרי מפחית את הסיכון לממאירויות על-רקע השמנה ומחלות […]

  • שינויים חריגים בקצב הלב מלווים בסיכון מוגבר לתמותה בחולי סוכרת (מתוך כנס ה-EASD)

    שינויים חריגים בקצב הלב מלווים בסיכון מוגבר לתמותה בחולי סוכרת (מתוך כנס ה-EASD)

    הפרעה בשונות היומית בקצב הלב מלווה בסיכון מוגבר לאירועים קרדיווסקולאריים ותמותה מכל-סיבה בחולים עם סוכרת רבת-שנים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-European Association for the Study of Diabetes. החוקרים בחנו את הנתונים אודות 349 חולים עם סוכרת מסוג 2 (81%) או מסוג 1 ממחקר CHAMPION; כמחציתם היו נשים ובגיל ממוצע […]

  • הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: תרופות וניתוחים להרזיה - למי זה מתאים ומהם הסיכונים?

    הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: תרופות וניתוחים להרזיה - למי זה מתאים ומהם הסיכונים?

    שלום וברוכים הבאים לפרק של “טיפ מחדר הרופא”.  היום נדון בנושא שמעורר הרבה עניין וגם לא מעט שאלות – הטיפולים השונים להרזיה. נדבר על הזריקות להרזיה וניתוחים לקיצור קיבה – למי נמליץ על כל אחת מהאפשרויות והאם יש סיכונים שחשוב לקחת בחשבון? בפרק הזה נבחן את ההבדלים בין השיטות, נדבר על מי מתאים לאיזו גישה, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה