Ob/Gyn Other

צריכת אלכוהול בזמן היריון מעכבת התפתחות מוח עובר (מתוך הכנס השנתי מטעם RSNA)

מנתונים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-Radiological Society of North America עולה כי שתיית אלכוהול בכל כמות במהלך ההיריון מלווה בשינויים ועיכוב התפתחות מוח העובר.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנה תת-הערכה של הפרעות מקשת נזקי אלכוהול בעובר בארצות הברית. אפילו צריכת אלכוהול בכמות קטנה במהלך ההיריון עשויה להשפיע משמעותית על התפתחות העובר וחיי הילד. במחקר הנוכחי הם ביקשו להבין טוב יותר את ההשלכות של חשיפה לאלכוהול במהלך ההיריון על ההתפתחות המורפולוגית של מוח העובר.

החוקרים בחנו את סריקות ה-MRI של 24 עוברים בגיל הריון בין 22 עד 36 שבועות, אשר נחשפו לאלכוהול. רמת החשיפה לאלכוהול נקבעה על-פי תגובות אנונימיות של האם לשאלות במערכת Pregnancy Risk Assessment Monitoring System וכלי T-ACE Screening Tool.

בקרב עוברים שנחשפו לאלכוהול תועדו מדדים נמוכים יותר של הבשלה עוברית, בהשוואה לביקורות בגיל תואם. בעוברים שנחשפו לאלכוהול תועדו חריצים רדודים יותר באזור הטמפוראלי העליון מימין, המלווה בתפקוד סוציאלי, אינטגרציה קולית-ויזואלית ותפישת שפה.

באופן מפתיע, הם מצאו עוד שינויים קלים בעיכוב בהתפתחות מוח העובר במקרים בהם האישה ההרה צרכה כמות אלכוהול קטנה בלבד – פחות ממשקה בשבוע.

עיכוב בהתפתחות מוח העובר עשוי לנבוע מעיכוב במיילינציה ושינויים במבנה החריצים באונות הפרונטאליות ואוקסיפיטליות.

ממצאים המחקר תומכים בהנחיות הנוכחיות בנוגע לצריכת אלכוהול במהלך ההיריון ומעידים על ההשפעה העצבית של חשיפה לאלכוהול על מוח העובר המתפתח. הם מתכננים מחקר להערכת המהלך לאחר הלידה של ילדים בהם תועדו שינויים מבניים בבדיקת MRI לפני הלידה.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-Radiological Society of North America

 

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה