Nutritional/Metabolic

דיאטה ים-תיכונית עם שמן זית עשויה להפחית את הסיכון להישנות הפרעות קצב לב (מתוך כנס ה-Heart Rhythm)

בחולים עם פרפור פרוזדורים לאחר אבלציה, הקפדה על דיאטה ים-תיכונית מועשרת בשמן זית כתית מעולה מלווה בסיכון מופחת להישנות הפרעות קצב לב, בהשוואה לאלו ללא הגבלה תזונתית, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס Heart Rhythm.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי דיאטה ים תיכונית מועשרת בשמן זית כתית מעולה הוכחה כבעלת השפעה לחיובית על מגוון מצבי תחלואה והם ביקשו לבחון אם הקפדה על דפוס תזונה זה תפחית את ההישנות של הפרעות קצב מהירות לאחר אבלציה של פרפור פרוזדורים.

במסגרת המחקר חולקו באקראי 720 חולים עם פרפור פרוזדורים התקפי או קבוע לאחר אבלציה (גיל ממוצע של 60 שנים; 24% נשים) להקפדה על דיאטה ים-תיכונית מועשרת בשמן זית כתית מעולה לאחר הפרוצדורה או לקבוצת ביקורת ללא כל הגבלה תזונתית. קבוצת ההתערבות קיבלה מידע ללא עלות אודות הדרכים להפקיד על דיאטה ים תיכונית עם שמן זית כתית מעולה.

החולים היו במעקב למשך 18 חודשים ופעם בשבוע השלימו תיעוד אק”ג. המשתתפים השלימו ניטור אק”ג לאורך 24 שעות לאחר 6 חודשים, 12 חודשים ו-18 חודשים.

בכלל המדגם, שיעורי התוצא העיקרי של הישנות טכיאריתמיה לאחר 18 חודשים היו נמוכים יותר בזרוע דיאטה ים-תיכונית, אך ההבדל לא היה מובהק סטטיסטית (24.4 ל-1,000 חודשי-אדם לעומת 28.6 ל-1,000 חודשי-אדם; הבדל בסיכון של 4.3- מקרים ל-1,000 חודשי-אדם; יחס סיכון מתוקן של 0.86, רווח בר-סמך 95% של 0.68-1.1).

בקרב 431 חולים עם פרפור פרוזדורים התקפי בתחילת המחקר, דיאטה ים תיכונית הפחית את הסיכון לתוצא העיקרי בהיקף שך 32%, בהשוואה לתוצאות ללא הגבלה תזונתית (16.6 מקרים ל-1,000 חודשי-אדם לעומת 25 מקרים ל-1,000 חודשי-אדם; הבדל בסיכון של 8.3- מקרים ל-1,000 חודשי-אדם; יחס סיכון מתוקן של 0.68, רווח בר-סמך 95% של 0.48-0.97).

החוקרים מסכמים וקוראים להמליץ על דיאטה ים תיכונית מועשרת בשמן זית כתית מעולה לחולים עם פרפור פרוזדורים התקפי לאחר אבלציה במטרה למנוע או להפחית את הסיכון להישנות לאחר הפרוצדורה.

מתוך כנס ה-Heart Rhythm

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • ההשפעה של חשיפה תוך-רחמית לחסמי ביתא על התוצאות סביב הלידה בנשים עם מחלת לב (Int J Cardiol)

    ההשפעה של חשיפה תוך-רחמית לחסמי ביתא על התוצאות סביב הלידה בנשים עם מחלת לב (Int J Cardiol)

    בנשים עם היסטוריה של מחלת לב תועד קשר בין חשיפה אימהית לחסמי ביתא ובין הסיכון לסיבוכים סביב הלידה, כאשר Labetalol לווה בסיכון הנמוך ביותר ללידת תינוק קטן לגיל ההיריון, בעוד שהממצאים תומכים בהמלצה להימנע משימוש ב-Atenolol. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חסמי ביתא משמשות לעיתים קרובות בזמן הריון, בעיקר בנשים עם מחלת לב. תרופות אלו […]

  • תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    טיפול משולש הכולל מטפורמין, Dapagliflozin ו-Saxagliptin מהווה גישת טיפול יעילה ובטוחה לחולים עם סוכרת מסוג 2 שלא קיבלו טיפול תרופתי קודם, בהשוואה להגברת עצימות הטיפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ההנחיות הנוכחיות ממליצות על טיפול משולב מוקדם להפחתת הסיכון לסיבוכי סוכרת ומניעת אינרציה קלינית בחולים עם סוכרת מסוג 2. […]

  • מה בין צריכת אלכוהול יומית ובין יתר לחץ דם? (Hypertension)

    מה בין צריכת אלכוהול יומית ובין יתר לחץ דם? (Hypertension)

    צריכת אלכוהול בהיקף של מעל 12 גרם ביום מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות יתר לחץ דם, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Hypertension. הממצאים מצביעים על קשר ליניארי בין היקף צריכת אלכוהול ובין הסיכון לית לחץ דם, כאשר חוזק הקשר היה שונה בין גברים ונשים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכת אלכוהול נקשרה עם […]

  • מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר לעצירות (Clinical Gastroenterological and Hepatology)

    מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר לעצירות (Clinical Gastroenterological and Hepatology)

    צריכת מזון אולטרה-מעובד ומזון מלווה בסיכון מוגבר להופעת עצירות ואילו צריכת מזון מעובד מינימאלית מלווה בסיכון נמוך יותר לעצירות, כאשר ההשפעה של עיבוד המזון אינה תלויה באיכות הרכב התזונה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכה מוגזמת של מזון אולטרה-מעובד נקשה עם הפרעה בתנועתיות המעי. […]

  • הבדלים בשיעורי התמותה לאחר רה-וסקולריזציה של מחלת עורקי גפה תחתונה לעומת מחלת עורקים כלילית (Eur Heart J)

    הבדלים בשיעורי התמותה לאחר רה-וסקולריזציה של מחלת עורקי גפה תחתונה לעומת מחלת עורקים כלילית (Eur Heart J)

    הסיכון לתמותה גבוהה כמעט פי שלוש בחולים לאחר רה-וסקולריזציה בשל מחלת עורקים של גפה תחתונה, בהשוואה לשיעורי התמותה באלו לאחר רה-וסקולריזציה בשל מחלת עורקית היקפית, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת European Heart Journal. ברקע למחקר החוקרים מסבירים כי בחולים שעברו רה-וסקולריזציה בשל מחלת עורקי גפה תחתונה ייתכן סיכון מוגבר לתמותה לעומת אלו […]

  • סיכון מוגבר להפרעות קצב מסוכנות בנשים עם צניחת מסתם מיטראלי במהלך היריון ולאחר לידה (Eur Heart J)

    סיכון מוגבר להפרעות קצב מסוכנות בנשים עם צניחת מסתם מיטראלי במהלך היריון ולאחר לידה (Eur Heart J)

    מנתונים שפורסמו בכתב העת European Heart Journal עולה שכיחות גבוהה של הפרעות קצב חדריות מסוכנות בנשים עם AMVP (או Arrhythmic Mitral Valve Prolapse) בזמן היריון ולאחר לידה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי AMVP מלווה בסיכון להפרעות קצב חדריות מסכנות-חיים ונשים צעירות נחשבות לאוכלוסייה בסיכון גבוה. בספרות הרפואית ישנם דיווחים על מקרים של הפרעות קצב חדריות […]

  • תחליפי סוכר מלווים בסיכון מוגבר להתקפי לב ואירועים מוחיים (Eur Heart J)

    תחליפי סוכר מלווים בסיכון מוגבר להתקפי לב ואירועים מוחיים (Eur Heart J)

    רמות גבוהות של קסיליטול (Xylitol), ממתיק דל-קלוריות המשמש במאכלים רבים דלי-סוכר וכן במסטיקים ומשחות שיניים, מלוות בסיכון מוגבר להתקפי לב, אירועים מוחיים ותמותה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת European Heart Journal. צוות המחקר כלל במחקר למעלה מ-3,000 משתתפים מארצות הברית ואירופה, אשר היו במעקב לאורך למעלה משלוש שנים. מהנתונים עולה כי באלו […]

  • צריכת פירות וירקות עשויה להפחית את הסיכון להתלקחות מחלת קרוהן (Clin Nutr ESPEN)

    צריכת פירות וירקות עשויה להפחית את הסיכון להתלקחות מחלת קרוהן (Clin Nutr ESPEN)

    בקרב חולים עם מחלת מעי דלקתית המקפידים על צריכה סדירה של פירות וירקות תועדה שכיחות נמוכה יותר של התלקחות מחלת קרוהן, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Clinical Nutrition ESPEN. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הציעו כי מוצרי מזון מסוימים עלולים לעורר או להחמיר תסמיני מחלת מעי דלקתית, אך אין עדויות רבות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה