Nutritional/Metabolic

צריכת מולטי-ויטמין במבוגרים לאורך 3 שנים הובילה להאטת הזדקנות קוגניטיבית ב-60%

פרופ' ג'ואן מנסון מבית הספר לרפואה בהרווארד הציגה נתונים מוקדמים לפיהם תוספי מולטי-ויטמינים עשויים לשפר תפקוד קוגניטיבי במבוגרים.

מנתונים שהוצגו במהלך כנס Clinical Trials on Alzheimer’s Disease בחודש נובמבר, ממצאי מחקר COSMOS-Mind (או COcoa Supplement Multivitamins Outcome Study), אשר נערך במימון ה-National Institute on Aging. מחקר COSMOS הינו מחקר אקראי בגדול, אשר כלל למעלה מ-21,000 משתתפים ברחבי המדינה בו  נבחנה ההשפעה של תמצית קקאו ומולטי-ויטמין למניעת מחלות לב וכלי דם ומחלות סרטן.

פרופ’ מנסון שימשה חוקרת ראשית במחקר COSMOS וחוקרת משנה במחקר COSMOS-Mind. בהרצאה הנוכחית פרופ’ מנסון התמקדה בהשפעה של מולטי-ויטמין על התפקוד הקוגניטיבי במחקר COSMOS-Mind.

ההשערה של החוקרים הייתה כי על-מנת שמולטי-ויטמין תדגים השפעה חיובית על התפקוד הקוגניטיבי נדרשת עדות לחסרים תזונתיים של B12, חומצה פולית, וויטמין D ומיקרו-נוטריינטים אחרים אשר נקשרו עם הידרדרות קוגניטיבית מואצת ודמנציה במחקרים תצפיתיים. עם זאת, אין מחקרים אקראיים רבים להערכת מיקרו-נוטריינטים אלו והם נבחנו בעיקר באופן פרטני ובנפרד ולא כתוסף מולטי-ויטמין. המחקר היחיד בקנה מידה גדול להערכת תוספי מולטי-ויטמין החל לבדוק את התפקוד הקוגניטיבי 2-3 שנים לאחר ההתערבות ולא מתחילת הדרך.

מחקר COSMOS-Mind כלל 2,262 גברים ונשים מרחבי המדינה, כולם מעל גיל 65 שנים (גיל ממוצע של 73 שנים). המשתתפים השלימו הערכות קוגניטיביות חוזרות עוד טרם ההקצאה האקראית, בתחילת המחקר ולאחר שנה, שנתיים ושלוש שנים. ההערכות הקוגניטיביות היו תקפות, כללו סדרת מבחנים קוגניטיביים דרך הטלפון אשר כללה מדד גלובאלי, כמו גם הערכה של זיכרון אפיזודי, תפקוד ניהולי ותחומים אחרים.

מהנתונים עולה כי לאורך שלוש שנות טיפול, בקרב משתתפים שחולקו באקראי לנטילת מולטי-ויטמין תועדו תוצאות טובות יותר משמעותית, בהשוואה לאלו בזרוע הפלסבו. החוקרים העריכו כי צריכת מולטי-ויטמין הובילה להאטת ההזדקנות הקוגניטיבית ב-60% לאורך 3 שנים, תוצאה המקבילה להפחתת הזדקנות קוגניטיבית ב-1.8 שנים ולמעשה לשיפור קוגניטיבי. בתת-קבוצה של חולים עם היסטוריה של מחלות לב וכלי דם בתחילת המחקר תועדה תועלת בולטת במיוחד לטיפול בתוספים אלו.

מדובר במחקר האקראי בקנה מידה גדול הראשון שהצביע על יעילות של מולטי-ויטמין בהשגת שיפור תפקוד קוגניטיבי. מדובר בהתערבות פשוטה, בטוחה וזמינה. עם זאת, חשוב להשלים מחקרים נוספים אשר יתמכו בתוצאות המחקר הנוכחי. במידה ומחקרים נוספים יאשרו נתונים אלו, אזי תוספי מולטי-ויטמין עשויים לשמש כאמצעי חשוב להגנה על המוח במבוגרים.

לידיעה במדסקייפ

חברת פרמשלום משווקת מולטי-ויטמין פרמאטון מזמינה אותך ליצור קשר לקבלת מידע נוסף ו/או ביקור נציגה רפואית – לחץ כאן

3 תגובות
  1. עליזה כץ
    עליזה כץ אומר:

    בסוף המאמר המתורגם לעברית מופיע שם של חברה שמייצרת מולטי ויטמין פראמטון
    במאמר לא מוזכר שם והויאמין איתו נערך המחקר.
    משום מה חסות חברת תרופות משאירה טעם לוואי
    האם מדובר אכן בויטמין הנל כנושא המחקר?
    בברכה

    • מערכת האתר
      מערכת האתר אומר:

      המחקר לא בוצע עם המולטיויטמין הספציפי המוזכר בסוף הכתבה . החברה המשווקת את המולטיויטמין הספציפי ביקשה לקדם הדיווח (שהוא אובייקטיבי ונאמן למקור) כחלק מהפעילות השיווקית הדיגיטלית שלה

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אלכוהול מעלה את הסיכון לגאוט בשני המינים אך בצורה בולטת יותר בגברים (JAMA Netw Open)

    אלכוהול מעלה את הסיכון לגאוט בשני המינים אך בצורה בולטת יותר בגברים (JAMA Netw Open)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי צריכה רבה יותר של אלכוהול מלווה בסיכון מוגבר לגאוט, כאשר העלייה בסיכון בולטת יותר בגברים לעומת נשים. הבדלים תלויי-מגדר אלו עשויים לנבוע מהבדלים בסוגי האלכוהול ששותים גברים ונשים ולא מהבדלים ביולוגיים. מחקר העוקבה הפרוספקטיבי בחן את הקשר בין צריכה כוללת וספציפית של אלכוהול ובין הסיכון […]

  • הגבלת צריכת מלח עשויה לסייע במניעת פרפור פרוזדורים (JAMA Netw Open)

    הגבלת צריכת מלח עשויה לסייע במניעת פרפור פרוזדורים (JAMA Netw Open)

    הפחתת צריכת מלח בחולים עם צריכת נתרן יומית גבוהה ובסיכון גבוה לפרפור פרוזדורים עשויה להפחית את הסיכון להיארעות הפרעת הקצב, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים מסבירים כי אין מחקרים רבים להערכת הקשר בין צריכת נתרן ובין הסיכון לפרפור פרוזדורים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין צריכת […]

  • צריכת חלבון סויה לפני השינה עשויה לשפר את איכות השינה (מתוך כנס NUTRITION)

    צריכת חלבון סויה לפני השינה עשויה לשפר את איכות השינה (מתוך כנס NUTRITION)

    צריכה גבוהה יותר של חלבון, בפרט סויה, כחצי שעה לפני השינה מלווה בשיפור איכות השינה בקשישים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך כנס NUTRITION. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עם הגיל חלה ירידה באיכות השינה, כאשר איכות שינה ירודה מלווה במכלול סיכונים רפואיים, כולל סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם. לפיכך, הם ביקשו לבחון […]

  • חשיפה תוך-רחמית למטפורמין אינה מעלה את הסיכון להפרעות נוירו-התפתחותיות בילדות (Am J Obstet Gynecol)

    חשיפה תוך-רחמית למטפורמין אינה מעלה את הסיכון להפרעות נוירו-התפתחותיות בילדות (Am J Obstet Gynecol)

    במאמר שפורסם בכתב העת American Journal of Obstetrics & Gynecology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי חשיפה תוך-רחמית למטפורמין אינה מלווה בעליה בסיכון לסיבוכים נוירו-התפתחותיים בילדים עד גיל 14 שנים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין טיפול במטפורמין בזמן היריון ובין התוצאות הנוירו-התפתחותיות בצאצאים. החוקרים ערכו חיפוש במאגרי MEDLINE, Embase […]

  • הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: כל מה שצריך לדעת על השמנה

    הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: כל מה שצריך לדעת על השמנה

    שלום וברוכים הבאים לפרק של “טיפ מחדר הרופא”.  היום נעסוק בשאלות בנושא השמנה – מה משפיע יותר על התפתחות השמנה: הגנטיקה או הסביבה, האם השמנה היא תמיד מחלה ולמה יש שינוי בצורת ההשמנה לאחר גיל המעבר? בפרק זה נבחן את תפקידי הגנטיקה והסביבה בהתפתחות השמנת יתר, ננסה להבין איך הם משתלבים זה בזה, ונשמע מפרופסור […]

  • דיאטה עתירה במזון מעובד מלווה בסיכון מוגבר לסרטן מעי גס ורקטום (Gastroenterology)

    דיאטה עתירה במזון מעובד מלווה בסיכון מוגבר לסרטן מעי גס ורקטום (Gastroenterology)

    דיאטה עתירת מזון מעובד שנקשרה עם חותמת מיקרוביאלית של סרטן מעי גס ורקטום מצויה בקורלציה חיובית עם סיכון מוגבר לסרטן מעי גס ורקטום, בפרט גידולים עם עדות ל-Fusobacterium nucleatum, זן pks של Escherichia coli ו-ETBF (או Enterotoxigenic Bacteroides fragilis). ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי נכון להיום, אין מחקרים להערכת ההשפעה של דפוס תזונה (במקום רק […]

  • מזון מעובד מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכי סוכרת (Am J Clin Nutrition)

    מזון מעובד מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכי סוכרת (Am J Clin Nutrition)

    צריכה רבה יותר של מזון אולטרה-מעובד מלווה בעליה בסיכון הכולל לסיבוכים מיקרווסקולאריים בכלל ולמחלת כליות בפרט בחולים עם סוכרת מסוג 2, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת The American Journal of Clinical Nutrition. החוקרים בחנו את הקשר בין צריכת מזון אולטרה-מעובד ובין הסיכון לסיבוכים מיקרווסקולאריים של סוכרת במדגם פרוספקטיבי שכלל 5,685 משתתפים עם סוכרת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה