Nutritional/Metabolic

המלצות ועדת האסדרה לקידום תזונה בישראל : סימון מזון כחיובי או שלילי מבחינה בריאותית, הגבלות לשיווק ופירסום מזון מזיק, ועוד.

הודעת משרד הבריאות

ועדת האסדרה לקידום תזונה בישראל, הגישה היום את המלצותיה, לשר הבריאות יעקב ליצמן.

ועדה האסדרה מונתה בחודש אפריל 2016, במטרה לגבש המלצות לאסדרה תזונתית לקידום סביבה תזונתית בריאה לאוכלוסיית ישראל.

שר הבריאות מינה את מנכ”ל משרדו, משה בר סימן טוב לעמוד בראש הוועדה. רשימת חברי הוועדה: פרופ’ איתמר גרוטו, ראש  שירותי בריאות הציבור, משרד הבריאות, אנג’ אלי גורדון, מנהל שרות המזון הארצי, הרב אברהם מנלה, מנכ”ל חברת קדישא תל אביב יפו, מר ערן יעקב, משנה למנהל רשות המיסים, גב’ עינב שימרון, סמנכ”ל הסברה ויחסים בינלאומיים, משרד הבריאות,  פרופ’ רונית אנדוולט, מנהלת המחלקה לתזונה, משרד הבריאות, מר רן רידניק, רכז בריאות, אגף תקציבים, משרד האוצר, פרופ’ איתמר רז, יו”ר המועצה הלאומית לסוכרת, פרופ’ איריס שי, חוקרת תזונה ומחלות כרוניות הפקולטה למדעי הבריאות, אוניברסיטה בן גוריון, גב’ עירית ליבנה, מפקחת על תחום הבריאות, משרד החינוך, גב’ יפעת שמר, פעילה חברתית בנושא הזנה במוסדות חינוך ובצהרונים, מר רן רבן, החוג לתקשורת, אוניברסיטת תל אביב ועו”ד גליה שגיא, מנהלת איגוד תעשיות המזון, התאחדות התעשיינים.

הוועדה עבדה על המסקנות מספר חודשים בהם התכנסה ל-13 ישיבות עבודה, ביצעו פגישות עם מומחים בינלאומיים בנושא. כמו כן חברי הוועדה סיירו במפעלים ונפגשו גם גורמים רבים מתחום התעשייה וכן ארגונים המקדמים את נושא התזונה הבריאה.

שר הבריאות יעקב ליצמן: “אני מברך על עבודת חברי הוועדה לאסדרת המזון, ואני מבקש להבהיר כי אנו נחושים להוביל שינוי בתזונה נכונה לאזרחי ישראל. השלב הראשון הוא העלאת מודעות הציבור לסכנות הכרוכות במזון לא בריא, ובהמשך גם לעודד צריכת מזון ראוי ובריא.

אני מברך את התעשיינים וכל גורמי המשק ששותפים איתנו בתהליך הלאומי עליו הכרזנו למניעת תחלואה ולהביא לשינוי הרגלי התזונה בקרב הציבור.

נתוני הסוכר מצביעים על כך שישראל מובילה בצריכת סוכר פר נפש. משרד הבריאות נחוש בדרכו למגר את התופעה, במטרה לשמור על בריאות הציבור ומניעת תחלואה.

זה האתגר המרכזי שלנו בתקופה זו ואני בטוח שיישום המלצות וועדת האסדרה במזון, בשיתוף כל הגורמים בתעשיית המזון, יביאו לשינוי המיוחל לטובת אזרחי ישראל”.

מנכ”ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב: “היום זו נקודת פתיחה חשובה בה מערכת הבריאות הישראלית לוקחת על עצמה אחריות נוספת. אורח חיים בריא ותזונה בריאה היה שמור עד כה לקומץ תזונאים ומיעוט רופאים ואחיות, ועוד כמה משוגעים לדבר. ואנו הופכים את הנושא הזה היום לנחלת הכלל ולנושא מרכזי בשיח הציבורי בישראל. הזכות לאורח חיים בריא היא של כולם, והחובה שלנו כממשלה היא לייצר סביבה שמאפשרת את הבחירה הבריאה.

אני מודה לשר הבריאות, הרב יעקב ליצמן שהוביל ודחף והתעקש, לחברי הועדה שהתגייסו למהלך ולעובדי משרד הבריאות שנרתמו לסוגיה בעבודה אינטנסיבית ומסורה, ומתוך תחושת שליחות עמוקה”.

בין המסקנות שהוגשו:

1.      סימון מזון בחזית האריזה אינפורמטיבי ושיפוטי- סימון חיובי וסימון שלילי.

2.      הגבלת שיווק ופרסום מזון מזיק עם דגש על פרסום ושיווק לילדים ולנוער.

3.      רה פורמולציה של מזונות שונים להפחתת נתרן, סוכר ושומן רווי.

4.      רגולציה תזונתית על תזונה במערכות החינוך השונות.

5.      קידום תזונה בריאה במפעלים גדולים המוזנים על ידי המדינה.

6.      עידוד יצרנים בינוניים וקטנים לייצר מזון בריא.

7.      מתן תמיכות ותמרוץ מענקי מחקר לעידוד ייצור מזון בריא באמצעות שתוף פעולה בין מדענים ממשרדים שונים.

8.      קידום חינוך תזונתי.

9.      הסברה לאומית במערכת החינוך ובמדיה.

10.  קידום הנגשה כלכלית של מזון בריא.

סימון מזון אדום אוניברסלי ל 100 גרם מוצר מוצק או נוזל

ערכי הסף המחייבים סימון:











































שלב 3

דצמבר 2020


שלב 2

יולי 2019


שלב 1*

ינואר 2018


ל 100 גרם מוצר


מזון מוצק


400


500


800


נתרן במ”ג


10


15


22.5


סך סוכרת בגרם


4


5


6


סך שומן רווי בגרם


מזון נוזלי


100


100


100


נתרן במ”ג


5


5


6


סך סוכר בגרם


3


3


3


סך שומן רווי בגרם

  


* אפשרות להארכה של עד שישה חודשים – באישור שר הבריאות

סימון אינפורמטיבי באריזת המוצר מאחור באמצעות הגדלת /הבלטת הגופן של רכיבי התזונה:

קלוריות קק”ל/100 גר’

שומן רווי – גר’/100 גר’ 

נתרן גר’/100 גר’ 

סוכר יסומן במספר כפיות /100 גר’

להלן  הקישור להורדות ל:  דוח המלא ,   מצגת :

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שלום וברוכים הבאים לפרק נוסף של “שבירת מיתוסים”. היום נדבר על נושא חשוב ביותר – השמנה בילדים ובמבוגרים. פרופסור רז דן בשאלה מדוע השמנה בילדים רק ממשיכה לעלות, נדון בסיבה שהטיפול במגפת ההשמנה נכשל ומתי שומן עודף הוא דווקא יתרון. הצטרפו אלינו לפרק חשוב, מלמד ומלא בתובנות! בואו נתחיל! בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Leukemia and Lymphoma עולה כי סרקופניה הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם לימפומה ומלווה בשיעורים נמוכים יותר של הישרדות ללא-התקדמות מחלה ובשיעורי הישרדות כוללים נמוכים יותר בחולים לאחר השתלת מח עצם ובגברים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות אודות הקשר בין סרקופניה ולימפומה. כעת הם ביקשו לבחון את […]

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    בחולים עם יחס אלבומין:קריאטינין בשתן של 3,500 מ”ג/גרם ומעלה תועדו שיעורים גבוהים יותר של היפרקלמיה, עם שכיחות גבוהה של ההפרעה האלקטרוליטרית גם בחולים שקיבלו טיפול באנטגוניסטים לקולטן למינרלוקורטיקואידים, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Kidney Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן הערכות שונות מאוד של שיעורי היארעות היפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות […]

  • מה בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת המודיאליזה? (J Ren Nutr)

    מה בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת המודיאליזה? (J Ren Nutr)

    מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Renal Nutrition עולה קשר אפשרי בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת טיפול המודיאליזה, כאשר צריכה יומית של מעל 15.33 גרם לוותה בירידה אפשרית בסיכון להפרעה האלקטרוליטרית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היפרקלמיה הינה בעיה נפוצה בחולים תחת טיפולי המודיאליזה. בעשורים האחרונים, צריכה מופרזת של מזונות עתירי […]

  • נתוני עולם אמיתי תומכים בתועלת של בדיקות סקר לאוסטיאופורוזיס בנשים מבוגרות (Bone)

    נתוני עולם אמיתי תומכים בתועלת של בדיקות סקר לאוסטיאופורוזיס בנשים מבוגרות (Bone)

    במאמר שפורסם בכתב העת Bone מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר עולם-אמיתי התומכות בתועלת של בדיקות סקר לאוסטיאופורוזיס של נשים מבוגרות והפניית אלו עם אבחנה של אוסטיאופורוזיס, עם עליה משמעותית בשיעורי הטיפול והפחתת הסיכון לשברים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את שיעורי הטיפול והסיכון לשברים בנשים מבוגרות במחקר מבוסס-אוכלוסייה בו נשים עם אבחנה של אוסטיאופורוזיס הופנו […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה