שתיית אלכוהול מתונה והסיכון לשאת אגרסיבית של הערמונית /מאת ד”ר גרינשטיין עורך אורולוגיה

אפשר להרים כוסית יין בשמחה…. בעבודה זו הראו המחברים מאוסטרליה כי שתייה מתונה של אלכוהול מורידה במידה קלה את הסיכוי להופעת שאת אגרסיבית של ערמונית בהשוואה לחולים שלא שתו אלכוהול.

העבודה הינה פרוספקטיבית. נכללו בה 16,872 גברים בגילאים 27-70 שהיו במעקב משנת 1994 ועד 2003.

בתקופה זו נמצאו בקבוצת הנבדקים 732 חולי שאת הערמונית מהם נצפו 53 מיקרים של מוות קשור לשאת הערמונית.  132 חולים היו עם שאת אגרסיבית שהוגדרה כגליסון בדרגה 8-10, מחלה מקומית מתקדמת או קיום גרורות מרוחקות.

עם הכניסה למחקר החולים דווחו למראיינים על כמות הצריכה של האלכוהול. צריכת אלכוהול בכללותה לא נמצאה קשורה לשכיחות שאת הערמונית, אבל כאשר כבר נמצאה שאת –  אלה ששתו בין 1-19 ג”ר אלכוהול ליום היו עם סיכוי נמוך יותר ( hazard ratio 0.67) להופעת שאת אגרסיבית ולתמותה מהמחלה (hazard ratio 0.56).

לדעת החוקרים בתקופה זו שהשימוש בבדיקת דם ל PSA הביא לאיתור שאתות קטנות ולא אגרסיביות יש צורך במספר רב של חולים עם שאת אגרסיבית כדי לברר את הנקודה של צריכת אלכוהול והקשר לשאת הערמונית.

Baglietto L, Severi G, English DR, Hopper JL, Giles GG. : Alcohol consumption and prostate cancer risk: results from the Melbourne collaborative cohort study.
Int J Cancer. 2006 Sep 15;119(6):1501-4.

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

מחלת כבד שומני מטבולי כגורם סיכון למחלת כליה כרונית

מחלת כבד שומני מטבולי כגורם סיכון למחלת כליה כרונית

מקור: Biomedicines
ד"ר דוד טובבין
ד"ר דוד טובבין
אין תגובות|10/12/2025

לשתי המחלות מאפיינים משותפים רבים וביניהם שכיחות גבוהה, גורמי סיכון, מחלות נלוות וסיבוכים כמו השמנה, יתר לחץ דם, סכרת, דיסליפידמיה ומחלת לב וכלי דם וכן הסכנה שבהתפתחות לכדי מחלה סופנית

דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

מערכת האתר
מערכת האתר

חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism  ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

צריכת מיצים מ-100% פירות ומשקל גופם של ילדים ומבוגרים (JAMA Pediatr)

צריכת מיצים מ-100% פירות ומשקל גופם של ילדים ומבוגרים (JAMA Pediatr)

ד"ר עדי זיו
ד"ר עדי זיו

ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, מביא אנליזה וסקירה סיסטמית שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, ששמה לה למטרה לאחד את המידע הידוע לגבי צריכת מיצים המורכבים מ-100% פירות והבנת ההשפעה של צריכה זו על משקל הגוף בילדים ומבוגרים.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן