Nephrology Other

בחולים רבים חלה החמרה באיזון לחץ דם במהלך מגפת הקורונה (Circulation)

איזון לחץ הדם נפגע בגברים ובנשים בארצות הברית לאחר פרוץ מגפת הקורונה, כאשר האוכלוסיות בהן חלה ההחמרה הגדולה ביותר באיזון לחץ הדם הן נשים וקשישים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Circulation.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ידוע כי אף עליה קטנה בלחץ הדם מלווה בעליה בסיכון לאירוע מוחי וסיבוכים קרדיווסקולאריים אחרים.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את נתוני לחץ דם אודות 464,585 מבוגרים בארצות הברית (גיל ממוצע של 46 שנים, 54% נשים) בהן הושלם מעקב לחץ דם כחלק מבדיקות סקר שנתיות בין השנים 2018 עד 2020.

מהנתונים עולה כי לחץ הדם עלה בין החודשים אפריל ודצמבר בשנת 2020 סביב מועד ההנחיות להישאר בבית והגבלות אחרות שהוטלו ברחבי המדינה.

במהלך תקופת הקורונה, העליה החודשית הממוצעת בלחץ הדם הדיאסטולי נעה בין 1.10 עד 2.50 מ”מ כספית והעליה הממוצעת בלחץ הדם הדיאסטולי נעה בין 0.14 עד 0.53 מ”מ כספית, בהשוואה לערכים שתועדו טרם פרוץ המגפה בחודשים אפריל עד דצמבר בשנת 2019.

החוקרים מדווחים כי עליה בלחץ הדם הסיסטולי והדיאסטולי תועדה בקרב גברים ונשים בכל קבוצות הגיל. עם זאת, עליה גדולה יותר בלחץ הדם, הן הסיסטולי והן הדיאסטולי, תועדה בנשים; כאשר בקשישים תועדה עליה גדולה יותר בלחץ הדם הסיסטולי ובחולים צעירים נרשמה עליה גדולה יותר בלחץ הדם הדיאסטולי.

עוד בחנו במסגרת המחקר את השינויים בקטגוריית לחץ דם על-בסיס ההנחיות הנוכחיות של איגוד הלב האמריקאי (תקין, מוגבר, יתר לחץ דם בשלב 1 או בשלב 2).

במהלך המגפה, שיעור גבוה יותר של מבוגרים (26.8%) סווג מחדש לקטגורית לחץ דם גבוהה יותר, בעוד שרק 22% עברו לקטגוריית לחץ דם נמוכה יותר, בהשוואה למצב טרם פרוץ המגפה.

בתחילת המגפה, מרבית המבוגרים לא דאגו לשמור על עצמם. עליה בלחץ הדם נבעה ככל הנראה משינויים ברגלי האכילה, הגדלת צריכת אלכוהול, הפחתת פעילות גופנית, היענות מופחתת לטיפול תרופתי, מתח נפשי גדול יותר ופגיעה באיכות השינה.

עם זאת, העליה בלחץ הדם במהלך המגפה אינה ניתנת להסבר עקב עליה במשקל, מאחר והשינויים שתועדו במשקל במהלך המגפה היו דומים לאלו שתוארו טרם פרוץ המגפה ב-86% מהמבוגרים עם נתונים מלאים אודות משקל הגוף.

ממצאי המחקר מאשרים כי למגפת הקורונה צפויות השלכות ארוכות טווח, גם מעבר להשפעות של הזיהום עצמו, בפרט בכל הנוגע ליתר לחץ דם לא-מאוזן.

Circulation 2021

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שכיחות גבוהה של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם היפראלדוסטרוניזם ראשוני (J Clin Endocrinol Metab)

    שכיחות גבוהה של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם היפראלדוסטרוניזם ראשוני (J Clin Endocrinol Metab)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism עולה שכיחות גבוהה של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם אבחנה של היפראלדוסטרוניזם ראשוני, כאשר זוהה קשר הדוק בין הפרעת הנשימה בשינה ובין היפרפילטרציה כלייתית. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את השכיחות של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם היפראלדוסטרוניזם ראשוני ולהעריך את […]

  • האם עודף-משקל מעלה את הסיכון לתמותה בחולים במצב קשה עם COVID-19? (מתוך Obesity)

    האם עודף-משקל מעלה את הסיכון לתמותה בחולים במצב קשה עם COVID-19? (מתוך Obesity)

    במאמר שפורסם בכתב העת Obesity מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי השמנה אינה מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים במצב קריטי עם אבחנה של COVID-19. יתרה מזאת, בחולים עם מדד מסת גוף נמוך מ-25 ק”ג/מ2 תועדו שיעורי תמותה גבוהים יותר בהשוואה לאלו עם מדדי מסת גוף גבוהים יותר. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון […]

  • מחלת כליות כרונית בשלב מתקדם מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים מבוגרים (Kidney Med)

    מחלת כליות כרונית בשלב מתקדם מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים מבוגרים (Kidney Med)

    במאמר שפורסם בכתב העת Kidney Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים מבוגרים שלקחו חלק במחקר SPRINT, קצב פינוי גלומרולארי נמוך ללא אלבומינוריה מלווה בסיכון מוגבר לתמותה, אך ללא סיכון מוגבר לאירועים קרדיווסקולאריים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קיימת מחלוקת באשר לסיווג KDIGO (או Kidney Disease: Improving Global Outcomes) של מחלת […]

  • מה בין צריכת אלכוהול יומית ובין יתר לחץ דם? (Hypertension)

    מה בין צריכת אלכוהול יומית ובין יתר לחץ דם? (Hypertension)

    צריכת אלכוהול בהיקף של מעל 12 גרם ביום מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות יתר לחץ דם, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Hypertension. הממצאים מצביעים על קשר ליניארי בין היקף צריכת אלכוהול ובין הסיכון לית לחץ דם, כאשר חוזק הקשר היה שונה בין גברים ונשים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכת אלכוהול נקשרה עם […]

  • מחלה הקשורה ל-IgG4 נפוצה וחמורה יותר בגברים (The Lancet Rheumatol)

    מחלה הקשורה ל-IgG4 נפוצה וחמורה יותר בגברים (The Lancet Rheumatol)

    במאמר שפורסם בכתב העת The Lancet Rheumatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי מחלה הקשורה ל-IgG4 (או IgG4-Related Disease) חמורה יותר בקרב גברים, עם רמות ליפאז נמוכות יותר משמעותית ושכיחות גבוהה יותר משמעותית של מעורבות איברים, בהשוואה לנשים. החוקרים השלימו מחקר רטרוספקטיבי שכלל 328 משתתפים (69% גברים) עם אבחנה של מחלה הקשורה […]

  • כלבי טיפול עשויים לסייע בשיפור ההיענות של חולים לטיפולי המודיאליזה (Anthrozoos)

    כלבי טיפול עשויים לסייע בשיפור ההיענות של חולים לטיפולי המודיאליזה (Anthrozoos)

    כלבי טיפול במרפאות המודיאליזה עשויים לסייע לחולים להתמודד עם נטל הטיפול ולשפר את שיעורי ההיענות למשטר הטיפול, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Anthrozoos. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי המודיאליזה הינה התערבות רפואית הדורשת ביקורים תכופים וממושכים למרפאה כל שבוע, לכל החיים, כאשר ישנה חשיבות רבה להקפדה קפדנית למשטר הטיפול. התערבויות מבוססות-בעלי חיים […]

  • צריכה רבה של נתרן בתזונה מלווה בסיכון מוגבר לאטופיק דרמטיטיס (JAMA Dermatol)

    צריכה רבה של נתרן בתזונה מלווה בסיכון מוגבר לאטופיק דרמטיטיס (JAMA Dermatol)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי צריכה רבה יותר של נתרן בתזונה מלווה בסיכון מוגבר לאטופיק דרמטיטיס, רמז לכך שהגבלת צריכת נתרן בתזונה עשויה לסייע בטיפול במחלה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין מחקרים רבים אשר התמקדו באופן ספציפי בקשר בין נתרן ואקזמה. עם זאת, דיאטה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה