Nephrology Other

מומחים נוספים תומכים בהמשך טיפול בתרופות הפועלות על ציר אנגיוטנסין (JAMA Cardiol)

במהלך השבועות האחרונים פורסמו מספר מאמרים בנוגע לטיפול במעכבי ACE או ARB בעידן הנוכחי של מגפת COVID-19. במאמר דעה נוסף בנושא, אשר פורסם בכתב העת JAMA Cardiology, טענו מומחים כי בשלב זה של המגפה לאור הנתונים המוגבלים בנושא, תתכן חשיבות רבה לעדויות מוקדמות ממחקרים לבחינת הנושא, שכן לאור המספר האדיר של חולים עם COVID-19 והשכיחות הגבוהה של שימוש בתרופות אלו, לנתונים אלו תתכן חשיבות רבה.

אמנם חסרים נתונים רבים אודות נגיף הקורונה החדש והתחלואה משנית לזיהום זה, אך נראה כי ישנה מוסכמה בקרב קרדיולוגים כי בחולים עם COVID-19 אין להפסיק באופן גורף את הטיפול במעכבי ACE או ARB. למעשה, יש מספר מומחים המאמינים כי אף תתכן תועלת לתרופות אלו כנגד הזיהום הנגיפי.

בימים אלו מתוכננים מחקרים להערכת חסמי ציר רנין-אנגיוטנסין-אלדוסטרון בחולים עם COVID-19. עם זאת, המחקרים הללו הם קטנים ולא צפויים להיות מושלמים בקרוב.

כל האיגודים הקרדיולוגים המובילים, כולל ה-European Society of Cardiology, American College of Cardiology, American Heart Association ואחרים פרסמו הנחיות המציעות להמשיך במעכבי ACE ו-ARB בחולים עם COVID-19, אלא אם ישנה סיבה ברורה להפסקת הטיפול.

למרות הקונצנזוס כי אין סיבה להפסיק את הטיפול במעכבי ACE או ARB בחולים עם COVID-19, לאור העדר עדויות מוצקות לתועלת של תכשירים אלו, אין להתחיל בטיפול בתרופות אלו בהעדר התוויה קלינית ברורה.

המחלוקת החלה בעיקר לאור הגילוי כי נגיף SARS-CoV-2 נקשר לקולטני ACE2 בכדי להיכנס לתא. בדיווחים שהגיעו בעיקר מניסויים בבעלי חיים עלה כי מעכבי ACE ו-ARB עשויים להביא לעליה בביטוי ACE2 ובעקבות זאת עלה חשש כי תרופות אלו עשויות להביא לעליה ברגישות לזיהום או להתפתחות מחלה חמורה.

עם זאת, מומחים בתחום סבורים כי לא כך הדבר וייתכן אף כי ההיפך הוא הנכון וכי מעכבי ACE או ARB עשויים בעצם להגן מפני נזק ריאתי בחולים עם COVID-19.

חשוב להבין כי הנתונים בנושא מוגבלים מאוד, בפרט בבני אדם. עם זאת, לאור דחיפות המצב יש להתבסס על המידע הזמין בכדי לקבוע את הצעדים הבאים להגנה על המטופלים.

JAMA Cardiol April 3, 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • שכיחות גבוהה של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם היפראלדוסטרוניזם ראשוני (J Clin Endocrinol Metab)

    שכיחות גבוהה של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם היפראלדוסטרוניזם ראשוני (J Clin Endocrinol Metab)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism עולה שכיחות גבוהה של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם אבחנה של היפראלדוסטרוניזם ראשוני, כאשר זוהה קשר הדוק בין הפרעת הנשימה בשינה ובין היפרפילטרציה כלייתית. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את השכיחות של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם היפראלדוסטרוניזם ראשוני ולהעריך את […]

  • תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    טיפול במינון גבוה של תרופות אנטי-פסיכוטיות, בפרט Quetiapine, Clozapine ו-Olanzapine, מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ריאות בחולים עם סכיזופרניה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry. טיפול מונותרפי בתכשירים עם עומס אנטי-כולינרגי גבוה גם מעלה את הסיכון לדלקת ריאות. החוקרים התבססו על מספר מאגרי נתונים ארציים ובחנו את הנתונים אודות חולים שטופלו בשל סכיזופרניה […]

  • מחלת כליות כרונית בשלב מתקדם מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים מבוגרים (Kidney Med)

    מחלת כליות כרונית בשלב מתקדם מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים מבוגרים (Kidney Med)

    במאמר שפורסם בכתב העת Kidney Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים מבוגרים שלקחו חלק במחקר SPRINT, קצב פינוי גלומרולארי נמוך ללא אלבומינוריה מלווה בסיכון מוגבר לתמותה, אך ללא סיכון מוגבר לאירועים קרדיווסקולאריים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קיימת מחלוקת באשר לסיווג KDIGO (או Kidney Disease: Improving Global Outcomes) של מחלת […]

  • תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    טיפול משולש הכולל מטפורמין, Dapagliflozin ו-Saxagliptin מהווה גישת טיפול יעילה ובטוחה לחולים עם סוכרת מסוג 2 שלא קיבלו טיפול תרופתי קודם, בהשוואה להגברת עצימות הטיפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ההנחיות הנוכחיות ממליצות על טיפול משולב מוקדם להפחתת הסיכון לסיבוכי סוכרת ומניעת אינרציה קלינית בחולים עם סוכרת מסוג 2. […]

  • היעילות והבטיחות של Donidalorsen כנגד אנגיואדמה תורשתית (N Engl J Med)

    היעילות והבטיחות של Donidalorsen כנגד אנגיואדמה תורשתית (N Engl J Med)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine עולות עדויות חדשות התומכות במתן Donidalorsen כטיפול מניעתי בחולים עם אנגיואדמה תורשתית לאחר שהוכח כי הטיפול התרופתי הפחית את שיעור התלקחויות המחלה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אנגיואדמה תורשתית הינה הפרעה נדירה, המתאפיינת באירועים חוזרים של נפיחות העלולה להיות מסכנת-חיים.  טיפול מונע ארוך-טווח עשוי […]

  • טיפול ב-Pantoprazole מגן מפני דימום מדרכי עיכול עליונות בחולים תחת הנשמה פולשנית (N Engl J Med)

    טיפול ב-Pantoprazole מגן מפני דימום מדרכי עיכול עליונות בחולים תחת הנשמה פולשנית (N Engl J Med)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים תחת הנשמה פולשנית, טיפול ב- Pantoprazole הפחית משמעותית את הסיכון לדימום משמעותי קלינית מדרכי עיכול עליונות, ללא השפעה משמעותית על הסיכון לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לא ידוע אם טיפול במעכבי תעלות מימן מועיל או […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה