Nephrology Other

עליה בלחץ הדם הסיסטולי לאחר שתיה מפחיות המכילות BPA (מתוך Hypertension)

ממחקר חתך, אקראי, קטן, עולה כי זמן קצר לאחר שמשתתפים במחקר שתו מפחיות חלב סויה, חלה עליה ברמות BPA (Bisphenol A) בשתן וערכי לחץ הדם הסיסטולי היו גבוהים יותר בהשוואה לערכים לאחר שתיית אותו משקה מבקבוקי זכוכית. ממצאי המחקר פורסמו במהלך חודש דצמבר בכתב העת Hypertension.

ממצאי המחקר מתבססים על עדויות אפידמיולוגיות קודמות, מהן עלה כי בחולים עם ריכוזים גבוהים בשתן של הכימיקאל הנ”ל, סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם.

מדגם המחקר הנוכחי כלל 60 משתפים מבוגרים (56 נשים ו-4 גברים), עם לחץ דם סיסטולי ממוצע של 134/80 מ”מ כספית, ו-43% קיבלו טיפול ליתר לחץ דם. המשתתפים ביקרו באתרי המחקר שלוש פעמים, במרווחים של שבוע אחד, לאחר צום לילה. המשתתפים התבקשו לצרוך שני משקאות מסחריים של חלב סויה מבקבוקי זכוכית, פחיות, או שניהם.

שעתיים לאחר שתיית חלב סויה מפחיות פלסטיק, הריכוז הממוצע של BPA בשתן היה גבוה יותר ב-1600%, בהשוואה לריכוז לאחר שתית חלב סויה מבקבוקי זכוכית (16.91 מיקרוגרם לליטר לעומת 1.13 מיקרוגרם לליטר). לחץ הדם הסיסטולי הממוצע ירד ב-7.9 מ”מ כספית לאחר שהמשתתפים שתו מבקבוקי זכוכית, אך ירד רק ב-2.9 מ”מ כספית לאחר ששתו מפחיות.

עליה זו בלחץ הדם עשויה להסביר את הקשר בין רמות BPA בשתן ובין מחלות לב וכלי דם שתוארו במחקרים אפידמיולוגים.

העליה של 5 מ”מ כספית בלחץ הדם הסיסטולי שתוארה במחקר הנוכחי עשויה עשויה להביא לעליה בעלת משמעות קלינית בסיכון למחלות לב וכלי דם, דוגמת מחלות לב ומחלת עורקים היקפית, שנקשרו עם ריכוז BPA מוגבר במחקרים אפידמיולוגים קודמים.

מדובר היה בהשפעה חדה, הקשר בין חשיפה חוזרת או כרונית ל-BPA ובין מחלות לב וכלי דם עדיין נבחן במחקר אורכי אחר. למרות זאת, החוקרים מסכמים ווכתבים כי מהנתונים עולות עדויות משמעותיות לפיהן BPA עשוי להשפיע משמעותית על הסיכון הבריאותי והם קוראים לנקוט מאמצים נוספים להגבלת החשיפה.

Hypertension 2014

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה