Nephrology Other

מה בין צריכת בשר אדום ובין הסיכון למחלות ממאירות של הכליה? (Am J Clin Nutr)

באנשים הנוהגים לצרוך כמויות גדולות של בשר אדום תתכן עליה בסיכון למספר סוגים של מחלות ממאירות של הכליה, כך מדווחים חוקרים מארצות הברית במאמר חדש שפורסם בכתב העת American Journal of Clinical Nutrition.

לדברי החוקרים, מחקרים קודמים שבחנו את הקשר בין בשר אדום וסרטן כליה הדגימו תוצאות סותרות. במחקר הנוכחי, הם התבססו על נתונים אודות קרוב לחצי מיליון מבוגרים בארצות הברית, בגיל 50 ומעלה, שעברו סקירה להערכת ההרגלים התזונתיים, כולל צריכת בשר, ולאחר מכן היו במעקב למשך תקופה ממוצעת של תשע שנים.

במהלך תקופה זו, כ-1,800 מהם (פחות מחצי אחוז) אובחנו עם גידול מסוג RCC (Renal Cell Carcinoma). מקרים אלו כללו 498 גידולים מסוג Clear Cell Carcinoma ו-115 מקרים של Papillary Adenocarcinoma.

בממוצע, גברים במחקר צרכו 2-3 אונקיות בשר אדום ביום, זאת בהשוואה ל-1-2 אונקיות בנשים. בקרב המשתתפים בחמישון העליון של צריכת בשר אדום כארבע אונקיות ביום נרשמה עליה של 19% בסיכון לאבחנה של סרטן כליה, בהשוואה לאלו בחמישון התחתון, שאכלו פחות מאונקיה ביום.

כאשר החוקרים התמקדו בסוגים הנפוצים ביותר של גידולי כליה, הם מצאו כי הקשר בין צריכת בשר אדום וממאירות היה בולט יותר במקרים של גידולים פפילארים, אך לא הודגמה השפעה במקרים של גידולי Clear Cell Carcinoma.

בחולים שאכלו את הכמויות הגדולות ביותר של בשר עשוי-היטב וברביקיו, ולכן אלו עם החשיפה הרבה ביותר לכימיקאלים קרצינוגניים מתהליך ההכנה, היו בסיכון מוגבר לסרטן כליה, בהשוואה לאלו שלא צרכו בשר אדום שהוכן באופן זה.

החוקרים קוראים לערוך מחקרים נוספים בנושא, במטרה להבין מדוע קיים קשר בין בשר אדום ובין חלק מגידולי הכליה, אך לא כולם. בשלב זה, הם משערים כי ע”י ניתן להפחית את כמות הכימיקאלים עקב הכנת הבשר ע”י הימנעות מחשיפה ישירה של הבשר ללהבה פתוחה או משטח מתכת לוהט, הפחתת זמן הבישול ושימוש במכשיר מיקרוגל לבישול חלקי של הבשר לפני חשיפה לטמפרטורות גבוהות.

Am J Clin Nutr 2011

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מה בין משך שינה ובין הסיכון למחלת כליות כרונית? (Clin Kidney J)

    מה בין משך שינה ובין הסיכון למחלת כליות כרונית? (Clin Kidney J)

    מהערכת הקשר בין משך השינה ובין הסיכון למחלת כליות כרונית עולה כי הן משך שינה קצר משבע שעות והן משך שינה ארוך משמונה שעות מלווים בעליה משמעותית בסיכון למחלת הכליות, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Clinical Kidney Journal. מהנתונים בספרות הרפואית עולה כי משך שינה ואיכותה עשויים להשפיע על הסיכון למחלת כליות […]

  • ההשפעה של Rituximab על תפקוד כלייתי בחולים עם נפרופתיה ממברנוטית (Clin Kidney J)

    ההשפעה של Rituximab על תפקוד כלייתי בחולים עם נפרופתיה ממברנוטית (Clin Kidney J)

    טיפול ב- Rituximab הפחית משמעותית את קצב הידרדרות תפקוד כלייתי בחולים עם נפרופתיה ממברנוטית (Membranous Nephropathy) פעילה, כולל באלו לאחר טיפול קודם לדיכוי חיסוני או עם תפקוד כלייתי התחלתי ירוד, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Kidney Journal. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חולים עם נפרופתיה ממברנוטית ותפקוד כלייתי ירוד או מחלה […]

  • לטיפול ב-Dapagliflozin השפעה מגנה אפשרית במבוגרים עם מחלת כליות כרונית משנית ל-ADPKD (מתוך Clin Kidney J)

    לטיפול ב-Dapagliflozin השפעה מגנה אפשרית במבוגרים עם מחלת כליות כרונית משנית ל-ADPKD (מתוך Clin Kidney J)

    לטיפול ב- Dapagliflozin(פורסיגה) השפעה מגנה אפשרית על התפקוד הכלייתי בחולים עם מחלת כליות כרונית משנית ל-ADPKD (או Autosomal Dominant Polycystic Kidney Disease), כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Kidney Journal. החוקרים מסבירים כי בחולים עם ADPKD מתן מעכבי SGLT-2 צפוי להגן על הכליות הודות להפחתת לחץ הדם, עידוד ירידה במשקל ושינוי במטבוליזם, […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מתן Fabhalta לטיפול ב-IgA Nephropathy (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מתן Fabhalta לטיפול ב-IgA Nephropathy (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את מתן Fabhalta להפחתת פרוטאינוריה בחולים עם מחלת כליות מסוג IgA Nephropathy. הטיפול ב- Fabhalta כבר מאושר לשימוש בחולים מבוגרים עם המוגלובינוריה לילית התקפית (או Paroxysmal Nocturnal Hemoglobinuria). עם הרחבת האישור כעת, Fabhalta תתחרה מול Tarpeyo ו-Filspari. המומחים מסבירים כי IgA Nephropathy, הפוגעת בעיקר במבוגרים צעירים, […]

  • רמות ויטמין D נמוכות עלולות להחמיר תסמיני גסטרופרזיס (Dig Dis Sci)

    רמות ויטמין D נמוכות עלולות להחמיר תסמיני גסטרופרזיס (Dig Dis Sci)

    בלמעלה ממחצית מהחולים עם תסמינים של גסטרופרזיס תועדו רמות נמוכות של ויטמין D, אשר נקשרו עם החמרה בבחילות, הקאות, והפרעה בתפקוד נוירו-מוסקולרי של הקיבה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Digestive Diseases and Sciences. במחקר התצפיתי בחנו החוקרים 513 חולים בגילאי 18 שנים ומעלה עם תסמיני גסטרופרזיס, אשר נכללו במאגר Gastroparesis Clinical Research Consortium. […]

  • מה בין רמות ויטמין A בדם בהיריון מוקדם ובין הסיכון לסוכרת הריונית? (Diabetes Metab Syndr Obes)

    מה בין רמות ויטמין A בדם בהיריון מוקדם ובין הסיכון לסוכרת הריונית? (Diabetes Metab Syndr Obes)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Diabetes, Metabolic Syndrome and Obesity עולה קשר בין ריכוז גבוה יותר של ויטמין A בדם ובין סיכון גבוה יותר לסוכרת הריונית, גם בנוכחות ערכי ויטמין A בטווח התקין. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הקשר בין רמות ויטמין A ובין הסיכון לסוכרת הריונית אינו מובן היטב ואין מחקרים פרוספקטיביים בנושא. […]

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שלום וברוכים הבאים לפרק נוסף של “שבירת מיתוסים”. היום נדבר על נושא חשוב ביותר – השמנה בילדים ובמבוגרים. פרופסור רז דן בשאלה מדוע השמנה בילדים רק ממשיכה לעלות, נדון בסיבה שהטיפול במגפת ההשמנה נכשל ומתי שומן עודף הוא דווקא יתרון. הצטרפו אלינו לפרק חשוב, מלמד ומלא בתובנות! בואו נתחיל! בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה