Nephrology Other

ה-FDA מתיר את המשך שיווק Rosiglitazone אך ה-EMA קורא להסרתה מהמדפים (מתוך אתר ה-FDA)


סוכנות ה-
FDA (Food and Drug Association) החליטה כי שיווק Rosiglitazone (אבנדיה) יכול להימשך, תחת הגבלות. עם זאת, סוכנות ה-EMA (European Medicines Agency) המליצה על דחיית אישור השיווק של כל התכשירים המשמשים לסוכרת ומכילים Rosiglitazone, המאושרים לשימוש באיחוד האירופי (Avandia, Avandamet ו-Avaglim).

בהצהרת הסוכנות נכתב כי בתוך מספר חודשים, תכשירים אלו לא יהיו זמינים עוד באירופה. לחולים מומלץ שלא להפסיק את הטיפול על-דעת עצמם, אלא לפנות לרופא המטפל. על הרופאים להפסיק מתן מרשמים לטיפול בתכשירים המכילים Rosiglitazone.

באירופה ובארה”ב הציבו את Rosiglitazone תחת זכוכית מגדלת, בעקבות המלצה של חברי פאנל מטעם ה-FDA שקראו להסיר את התרופה מהמדפים בארה”ב, אל מול פאנל אחר של מומחים שטענו כי ניתן להמשיך בשיווק התרופה, אך תחת הגבלות חמורות.

בתגובה להצהרות ה-FDA וה-EMA, מחברת GSK נמסר כי בהודעת ה-EMA נכתב כי דחיית אישור השיווק לא תשתנה כל עוד אין נתונים משכנעים כי ניתן לזהות קבוצת חולים בה התועלת בטיפול עולה על הסיכונים. בארה”ב, כל התכשירים המכילים Rosiglitazone יהיו זמינים עם תוספת הגבלות ואזהרות בטיחות בנוגע לשימוש.

ה-FDA הודיע במפתיע על עצירת מחקר TIDE. מהסוכנות נמסר כי במידה וניתן יהיה להשיג מידע מהימן אודות הסיכון האיסכמי מנתוני RECORD, אזי יהיה מקום להעריך בשנית את יחס סיכון-תועלת של Rosiglitazone ולערוך מחקרים נוספים .

מחברת GSK נמסר כי הם עדיין מאמינים כי אבנדיה הינה אפשרות טיפול חשובה בחולים עם סוכרת מסוג 2, וכעת משתפים פעולה עם ה-FDA וה-EMA ליישום הפעולות הנדרשות.

מה-EMA נמסר כי הסוכנות הגיעה להחלטה כי התועלת בטיפול ב- Rosiglitazone אינה עולה עוד על הסיכונים, ולכן הגיעה להחלטה זו. ההמלצה תועבר ל-European Commission, שתתן תוקף חוקי להמלצה. דבר זה צפוי בתוך מספר שבועות. לאחר מכן התרופה לא תהיה זמינה עוד. יישלחו מכתבים לרופאים הקוראים להם לדון עם מטופליהם על החלופות המתאימות ביותר.

אנשי הסוכנות מדגישים כי דחיית האישור לשיווק התרופה אינה זהה לביטול האישור, שכן עשויה להיות פעולה זמנית, ובמידה ויפורסמו ממצאים משכנעים לפיהם התועלת של Rosiglitazone עולה על הסיכונים, אזי ניתן לשנות את ההחלטה.

ההבדלים בין החלטת ה-EMA וה-FDA נובעים מהבדלים בסביבת בריאות הציבור בין אירופה וארה”ב. ל-FDA אין אפשרות חוקית לדחיית האישור לשיווק, כפי שקיים באירופה. הסיכום היה שכל סוכנות נקטה בפעולות המתאימות עבור אותו אזור. מה-EMA נמסר כי הם שקלו להגביל עוד את השימוש בתרופה, אך מאחר שהיא כבר שווקה תחת הגבלות חמורות, לא הייתה אפשרות להגביל אותה עוד. כמו כן, לאור נתונים לפיהם התרופה ניתנה גם להתוויות אחרות מעבר לאלו עבורן ניתן אישור לשימוש בתכשיר, בסוכנות הגיעו למסקנה כי הדרך הטובה ביותר היא דחיית אישור השיווק.

המומחים מסבירים כי הסיבה כי נדרש זמן רב עד לפרסום המלצות הסוכנויות למרות שהתקבלו דיווחים על תופעות לוואי קרדיווסקולאריות מזה זמן רב, נובעת מכך שמתקבלים דיווחים דומים עבור כל תרופה בכל יום, ורובם מתבררים כשגויים. לאחר בירור הנושא, עם עריכת מחקרים נוספים פורסמו הגבלות בנוגע לשימוש בתרופה. העדויות הצטברו וכעת יש די עדויות לפיהן הסיכון עולה על התועלת.

לפי ההערכות, היכון המוגבר לאירועים קרדיווסקולאריים עם Rosiglitazone נע בין 20%-40%.

מה בנוגע ל-Pioglitazone? ייתכן מאוד כי הבטיחות הקרדיווסקולארית של Pioglitazone שונה מזו של Rosiglitazone, ויש בסיס ביולוגי לבחון זאת. כעת נערכים מחקרים להערכת הסיכון לסרטן שלפוחית השתן בעקבות נטילת Rosiglitazone.

מתוך אתר ה-FDA

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הסתיים קורס מתקדם ראשון לטיפול בהשמנה בצפון – שתוף פעולה של ספרת הסוכרת בגליל והטכניון

    הסתיים קורס מתקדם ראשון לטיפול בהשמנה בצפון – שתוף פעולה של ספרת הסוכרת בגליל והטכניון

    38 בוגרים ובוגרות סיימו החודש קורס מתקדם לטיפול בהשמנה, בניהולו האקדמי של פרופ' נעים שחאדה, יוזמה משותפת של ספרת הסוכרת בגליל ע"ש ראסל ברי וביה"ס ללימודי המשך של הטכניון. הבוגרים, ברובם רופאי משפחה, למדו על מגפת ההשמנה מהיבטים שונים כשהמטרה היא להכשיר את הצוותים הרפואיים להתמודד עם מגפת ההשמנה.

  • פעילות מחלה נמוכה לאורך זמן בחולי לופוס מלווה בסיכון מופחת לפגיעה באיברי מטרה והתלקחויות (The Lancet Rheumatology)

    פעילות מחלה נמוכה לאורך זמן בחולי לופוס מלווה בסיכון מופחת לפגיעה באיברי מטרה והתלקחויות (The Lancet Rheumatology)

    פעילות מחלה נמוכה לאורך זמן בחולי לופוס ( Lupus Low Disease Activity State, או LLDAS) או הפוגה ממושכת לאורך שלושה חודשים מלווה בסיכון מופחת משמעותית לפגיעה באיברי מטרה והתלקחויות בחולי לופוס, כאשר פעילות מחלה נמוכה לאורך פרק זמן ארוך יותר מלווה בירידה גדולה עוד יותר בסיכון לסיבוכים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת […]

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2, עודף-משקל או השמנת-יתר, טיפול ב-Semaglutide מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של NAION (או Non-Arteritic Anterior Ischemic Optic Neuropathy), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 16,827 חולים ממרכז Massachusetts Eye and Ear בבוסטון. החוקרים התמקדו ב-710 חולים עם סוכרת מסוג 2 , כולל 194 חולים שקיבלו […]

  • מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי משך שינה ארוך יותר והתחלת שינה בשעה מוקדמת יותר מלווים במדדי לחץ דם נמוכים יותר. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כיום אין בהמלצות התייחסות ליעד דפוסי שינה אופטימאליים כטיפול ביתר לחץ דם. כעת הם בחנו את הקשר בין משך ומועד שינה […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    לפניכם מפגש ראשון מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הראשון עוסק בהיפוגליקמיה. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו נורדיסק

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 3 - אינסולינים ארוכי טווח

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 3 - אינסולינים ארוכי טווח

    לפניכם מפגש שלישי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השלישי עוסק באינסולינים ארוכי טווח. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 4 - טכנולוגיות בסוכרת

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 4 - טכנולוגיות בסוכרת

    לפניכם מפגש רביעי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הרביעי עוסק בטכנולוגיות בסוכרת. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה