Nephrology Other

Lanthanum Carbonate משפר שליטה ברמת פוספט בסרום ברוב חולי CKD שלב 5

שלושה מחקרי שלב 3 בחולים עם CKD (מחלת כליה כרונית) שלב 5 הדגימו אספקטים שונים של בטיחות ויעילות של lanthanum carbonate (קושר פוספט ללא סידן). תוצאות המחקר מראות כי הדבר קשור עם שיפור קל של יצירת עצם, מספק שליטה יותר אפקטיבית ברמת הפוספט בסרום עבור רוב החולים, כאשר ניתן כטיפול יחיד, ונראה בטוח במינונים של 4500 mg ליום בחולים, שלא מגיבים למינון של 3000 mg ליום. התוצאות הוצגו בפגישה השנתית של ANS (American Society of Nephrology).

למרות הזמינות של קושרי פוספט, פחות מ-30% מחולי הדיאליזה יכולים לשמור על רמות פוספט בסרום בטווח המטרה המומלץ על ידי ההנחיות הפרקטיות הקליניות של KDOQI (Kidney Disease Outcome Quality Initiative) : בין 3.5 ל-5.5 mg/dL.

ד”ר שרמן, שלא היה מעורב במחקרים אלה מסביר כי עדות אפידמיולוגית מראה, שיש תמותה הנמוכה ב-17% כאשר רמת פוספט בסרום מתחת  ל-5.5 mg/dL לעומת 6.5 mg/dL. הוא מוסיף ואומר, שאם שינויים תרפואטיים ברמות הפוספט היו מראים כמביאים לשיפור של ההישרדות, דבר שטרם הודגם, הדבר היה מביא לשיפור לא יאומן בתוצאות. כמו כן, הדבר יעלה בהרבה על הסיכון הארוך טווח ההיפותטי של רעילות לעצם.

מחקר עצם

מחקר, שבדק אוסטאודיסטרופיה כלייתית בקרב חולים עם CKD בשלב 5 והיפר פוספטמיה, הראה כי לחולים, שטופלו במשך שנתיים עם lanthanum carbonate, הייתה יצירת עצם טובה יותר בהשוואה לחולים, שקיבלו קושרי פוספט אחרים.

במחקר, 99 חולים חולקו רנדומאלית לקבל קושרי פוספט סטנדרטים (בעיקר מבוססים על סידן) או lanthanum carbonate. החולים עברו ביופסיות עצם בנקודת ההתחלה ושוב שנה ושנתיים לאחר התחלת הטיפול. בהשוואה לחולים, שקיבלו קושרי פוספט סטנדרטים, לאלה שקיבלו lanthanum carbonate היו רמות פוספט זהות בסרום, סידן נמוך יותר בסרום ורמות גבוהות יותר של הורמון פרה טיירואיד בסרום עם יצירה גבוהה יותר של עצם.

טיפול יחיד נמצא מועיל

במחקר עם תווית פתוחה, שארך 12 שבועות, רוב החולים עם CKD שלב 5, שעברו מקושרי פוספט אלטרנטיביים לטיפול יחיד ב- lanthanum carbonate, השיגו ירידה של רמות הפוספט בסרום. המינון ההתחלתי המומלץ עבור lanthanum carbonate היה 1500 mg ליום, והיה אפשר להעלותו עד 4500 mg ליום.

מתוך 367 חולים, שנרשמו למחקר, 274 חולים (75%) השלימו את המחקר. בסיקור, 57% מהחולים לקחו קושר פוספט אלטרנטיבי אחר ו-41% מהחולים לקחו שילוב של קושרי פוספט. הקושרים הכי נפוצים בשימוש היו calcium carbonate (60%) ו- sevelamer hydrochloride (56%). 11% מהחולים לקחו קושרי פוספט המבוססים על אלומיניום כחלק מהטיפול המשולב.

לאחר 12 שבועות של טיפול יחיד ב- lanthanum carbonate, רוב החולים הגיעו לרמת המטרה של פוספט בסרום על פי הנחיות KDOQI. רוב החולים השיגו שליטה ברמת הפוספט על ידי לקיחת 3 טבליות של 1000 mg של lanthanum carbonate כל יום. שינוי הטיפול של החולים לטיפול יחיד לא רק שהוריד את רמות הפוספט בסרום אלא גם הוריד את העוול של נטילת גלולה של קושר פוספט.

מינונים גבוהים יותר נראים יותר יעילים ובטוחים

ד”ר מהרוטרה דיווח כי בקרב חולי דיאליזה, שקשה להם לשלוט על רמות הפוספט בסרום שלהם עם מינון של lanthanum carbonate של 3000 mg ביום, מינונים גבוהים יותר (3759 או 4500 mg ליום) נסבלו היטב ואפשרו למרבית החולים להשיג שליטה.

סך של 513 חולים הנמצאים על טיפול המודיאליזה נרשמו ב-65 אתרים בארצות הברית. הם עברו “שטיפה” של 0 עד 3 שבועות מקושרי הפוספט הקודמים שלקחו, ולאחר מכן שלב טיטרציה של 4 שבועות, שבו הם קיבלו 1500 עד 3000 mg ליום של lanthanum carbonate. 215 החולים (54%), שהשיגו טווח מטרה על פי הנחיות KDOQI עבור רמת פוספט בסרום, המשיכו לקבל את אותו המינון למשך 4 שבועות נוספים. 12 החולים, שלא הגיעו לרמת המטרה של פוספט בסרום, חולקו רנדומאלית לקבל 3000, 3750 או 4500 mg ליום של lanthanum carbonate למשך 4 שבועות. לאחר 8 שבועות, רמת המטרה של פוספט בסרום הושגה על ידי 37% מהחולים, שקיבלו מינונים של 3750 או 4500 mg ליום של lanthanum carbonate, כאשר לא נראתה עליה בתופעות בלתי רצויות במהלך המחקר, שכלל תוספת של תווית פתוחה של 16 שבועות לאחר 8 השבועות הראשונים.

הבטיחות בשימוש במינון של 4500 mg ביום של lanthanum carbonate היא חשובה, היות ואחוז ניכר של החולים, כפי שנראה במחקר הנוכחי, לא השיגו שליטה ברמת הפוספט בסרום.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי בקוטר של עד 2.5 מיקרומטר מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של שיתוק מוחין בצאצא, כך מדווחים חוקרים מקנדה במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הקשר בין חשיפה לפני הלידה למזהמים באוויר ובין הסיכון לשיתוק מוחין בלמעלה ממיליון לידות במועד באונטריו, קנדה, בין 2002 ועד 2017. חשיפה לפני […]

  • חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מלווה בסיכון מוגבר לכאב כרוני בקרב נשים בשירות פעיל בצבא ארצות הברית ובנות זוג של אנשי צבא בשירות פעיל, כאשר מצב סוציו-אקונומי נמוך והפרעות פסיכיאטריות מעלות עוד יותר את הסיכון לכאב כרוני, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים ממערכת Military Health System לזיהוי אבחנות של […]

  • פעילות מחלה נמוכה לאורך זמן בחולי לופוס מלווה בסיכון מופחת לפגיעה באיברי מטרה והתלקחויות (The Lancet Rheumatology)

    פעילות מחלה נמוכה לאורך זמן בחולי לופוס מלווה בסיכון מופחת לפגיעה באיברי מטרה והתלקחויות (The Lancet Rheumatology)

    פעילות מחלה נמוכה לאורך זמן בחולי לופוס ( Lupus Low Disease Activity State, או LLDAS) או הפוגה ממושכת לאורך שלושה חודשים מלווה בסיכון מופחת משמעותית לפגיעה באיברי מטרה והתלקחויות בחולי לופוס, כאשר פעילות מחלה נמוכה לאורך פרק זמן ארוך יותר מלווה בירידה גדולה עוד יותר בסיכון לסיבוכים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת […]

  • מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי משך שינה ארוך יותר והתחלת שינה בשעה מוקדמת יותר מלווים במדדי לחץ דם נמוכים יותר. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כיום אין בהמלצות התייחסות ליעד דפוסי שינה אופטימאליים כטיפול ביתר לחץ דם. כעת הם בחנו את הקשר בין משך ומועד שינה […]

  • שכיחות גבוהה של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם היפראלדוסטרוניזם ראשוני (J Clin Endocrinol Metab)

    שכיחות גבוהה של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם היפראלדוסטרוניזם ראשוני (J Clin Endocrinol Metab)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism עולה שכיחות גבוהה של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם אבחנה של היפראלדוסטרוניזם ראשוני, כאשר זוהה קשר הדוק בין הפרעת הנשימה בשינה ובין היפרפילטרציה כלייתית. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את השכיחות של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם היפראלדוסטרוניזם ראשוני ולהעריך את […]

  • הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון בכל גיל מלווה בהארכת תוחלת החיים הצפויה, כאשר התועלת הרבה ביותר תוארה באלו שהפסיקו לעשן בגיל צעיר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Preventive Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעות המזיקות של עישון וההשפעה החיובית של הפסקת עישון על תוחלת החיים במבוגרים בגילאי 35-75 שנים. שיעורי התמותה הספציפיים לגיל לפי […]

  • מחלת כליות כרונית בשלב מתקדם מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים מבוגרים (Kidney Med)

    מחלת כליות כרונית בשלב מתקדם מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים מבוגרים (Kidney Med)

    במאמר שפורסם בכתב העת Kidney Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים מבוגרים שלקחו חלק במחקר SPRINT, קצב פינוי גלומרולארי נמוך ללא אלבומינוריה מלווה בסיכון מוגבר לתמותה, אך ללא סיכון מוגבר לאירועים קרדיווסקולאריים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קיימת מחלוקת באשר לסיווג KDIGO (או Kidney Disease: Improving Global Outcomes) של מחלת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה