Multiple Sclerosis

המלצות מומחים אודות חיסון כנגד נגיף הקורונה בחולי טרשת נפוצה תחת טיפול ב-MAVENCLAD® 10 mg tablets (חומר פעיל Cladribine )


במאמר שפורסם באתר MedRxiv וטרם עבר סיקור עמיתים מתפרסמות המלצות ועדת מומחים בינלאומיים בתחום הטיפול בטרשת נפוצה בנושא חיסון כנגד נגיף הקורונה בחולי טרשת נפוצה תחת טיפול במייבנקלאד.

הועדה זיהתה שאלות קליניות בנוגע לשימוש במייבנקלאד וחיסונים נגד נגיף הקורונה, אשר נגעו לבחירת חולים, מועד מתן החיסונים, יעילות ובטיחות. ההמלצות נוסחו כמענה לכל שאלה.

קבוצה מורחבת של 28 מומחים לטיפול בטרשת נפוצה מ-19 מדינות, בנוסף לחברי הועדה המובילה, הצביעו על ההמלצות.

הסכמה על המלצות הושגה כאשר 75% מהנשאלים הביעו ציון הסכמה שנע בין 7 ל-9, בסולם של 9 נקודות.

להלן עיקרי ההמלצות:

1.      חולי טרשת נפוצה תחת טיפול במייבנקלאד צריכים לקבל חיסון כנגד נגיף הקורונה מוקדם ככל הניתן, אלא אם ישנה התווית נגד (חוזק המלצה: 9, 100% הסכמה).

2.      באופן כללי, חולי טרשת נפוצה אינם בסיכון מוגבר לחלות בנגיף הקורונה או לחוות מהלך חמור יותר של הזיהום הנגיפי; עם זאת, מעדויות מסיומות עולה כי חולים תחת טיפולים מסיומים לטרשת נפוצה מצויים בסיכון לתוצאות חמורות יותר של הזיהום (חוזק המלצה: 8; 94.7% הסכמה):

                                                               i.      מעדויות מוקדמות עולה כי חולי טרשת נפוצה המטופלים במייבנקלאד באופן כללי אינם בסיכון מוגבר למחלה חמורה ו/או תוצאות חמורות של הזיהום הנגיפי, בהשוואה לאוכלוסיה הכללית.

3.      חולי טרשת נפוצה תחת טיפול במייבנקלאד שכבר חלו בנגיף הקורונה עדיין צריכים לקבל חיסון, בהתאם להנחיות הארציות, לאחר חלוף תסמיני הנגיף (חוזק המלצה: 9; 92.1% הסכמה).

4.      יש לתעדף מתן חיסונים כנגד נגיף הקורונה לחולי טרשת נפוצה על-בסיס פרטני ובהתאם לגורמי סיכון הכוללים נכות, גיל ותחלואה נילוות המגדילים את הסיכון למהלך מחלה חמור של הנגיף. (חוזק המלצה: 9; 97.4% הסכמה).

5.      הסיכונים של זיהום נגיף הקורונה עולים על הסיכונים הכרוכים במתן החיסון לחולים עם טרשת נפוצה תחת טיפול במייבנקלאד (חוזק המלצה: 9; 100% הסכמה).

6.      טיפול במייבנקלאד אינו צפוי להשפיע באופן משמעותי על התגובה לחיסון (חוזק המלצה: 8; 91.7% הסכמה):

7.      בשלב זה, משך ההגנה לאחר חיסון כנגד נגיף הקורונה אינו ברור. יש לעקוב אחר ההנחיות המקומיות בנוגע למתן חיסון חוזר (חוזק המלצה: 9; 100% הסכמה).

8.      באופן כללי, הסיכון המוגבר להחמרת הטרשת הנפוצה הינו גדול יותר לאורך זמן מאשר זיהום בנגיף הקורונה. לאור זאת, יש לתעדף התחלת טיפול במייבנקלאד ויציבות ארוכת-טווח של הטרשת הנפוצה על-פני החיסון (חוזק המלצה: 9; 91.7% הסכמה).

9.      במידה וכבר נוטלים מייבנקלאד, יש להציע למטופלים חיסון נגד נגיף הקורונה, ללא תלות בספירת הלימפוציטים או בתזמון מועד הנטילה הבא (חוזק המלצה: 8; 83.3% הסכמה).

10.  כל חיסון אשר הינו מאושר וזמין כנגד נגיף הקורונה שאינו חי או חי-מוחלש הוא בטוח לשימוש בחולי טרשת נפוצה המטופלים במייבנקלאד (חוזק המלצה: 9; 97.2% הסכמה).

11.  לאחר השלמת החיסון, יש להקפיד על ריחוק חברתי ואמצעי הגנה אחרים בהתאם להמלצות המקומיות (חוזק המלצה: 9; 100% הסכמה).

12.  אין עדויות המעידות כי חיסון כנגד נגיף הקורונה עלול להוביל להתלקחות טרשת נפוצה או החמרה של המחלה (חוזק המלצה: 9; 100% הסכמה).

                                                               i.      החמרה זמנית של תסמיני טרשת נפוצה תתכן כתוצאה מחיסון כנגד נגיף הקורונה (למשל, בנוכחות חום) אך אין לבלבל זאת עם החמרת המחלה.

                                                             ii.      התועלת הכוללת של החיסון עולה על ההחמרה הזמנית בתסמיני טרשת נפוצה.

המומחים מסכמים וכותבים כי הם תומכים במתן חיסון כנגד נגיף הקורונה לחולים תחת טיפול במייבנקלאד.

בחסות חברת MERCK

P. Rieckmann et al. ; https://doi.org/10.1101/2021.06.22.21259308doi: medRxiv preprint

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול אנטי-פיברוטי מעלה את סיכויי ההישרדות של חולים עם COVID-19 וכשל נשימתי חד (BMC Pulm Med)

    טיפול אנטי-פיברוטי מעלה את סיכויי ההישרדות של חולים עם COVID-19 וכשל נשימתי חד (BMC Pulm Med)

    בקרב חולים עם כשל נשימתי חד משנית ל-COVID-19 תועדו שיעורי הישרדות גבוהים יותר לאחר שנה אחת עם טיפול אנטי-פיברוטי ב-Nintedanib או Pirfenidone, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת BMC Pulmonary Medicine. במחקר העוקבה הרטרוספקטיבי בחנו החוקרים מבוגרים עם COVID-19 וכשל נשימתי חד במטרה להשוות את שיעורי התמותה לאחר שנה אחת ב-167 חולים (גיל […]

  • טיפול ב-Tolebrutinib דוחה התקדמות מוגבלות משנית לטרשת נפוצה (מתוך הודעת חברת Sanofi)

    טיפול ב-Tolebrutinib דוחה התקדמות מוגבלות משנית לטרשת נפוצה (מתוך הודעת חברת Sanofi)

    בהודעה לעיתונות מטעם חברת סאנופי דווח על תוצאות מחקר בשלב 3, מהן עולה כי טיפול ב- Tolebrutinib דחה הופעת התקדמות מוגבלות בהשוואה לפלסבו בחולים עם טרשת נפוצה מתקדמת שניונית ללא התלקחויות. מחקר HERCULES הינו מחקר אקראי, כפל-סמיות, להערכת הבטיחות והיעילות של Tolebrutinib – מעכב Bruton’s Tyrosine Kinase, בחולים עם טרשת נפוצה מתקדמת שניונית ללא-התלקחויות, בהשוואה […]

  • האם טרשת נפוצה מגנה מפני מחלת אלצהיימר? (Annals of Neurology)

    האם טרשת נפוצה מגנה מפני מחלת אלצהיימר? (Annals of Neurology)

    פתולוגיה של משקעי עמילואיד, המאפיינת מחלת אלצהיימר, נמוכה ב-50% בחולים עם טרשת נפוצה בהשוואה לאלו ללא המחלה הנוירולוגית, כך עולה מניתוח נתוני סמנים בדם. במאמר שפורסם בכתב העת Annals of Neurology כותבים החוקרים כי הממצאים מעידים על השפעה מגנה אפשרית של טרשת נפוצה מפני מחלת אלצהיימר. מדגם המחקר כלל 100 חולים עם טרשת נפוצה (גיל […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מתן Ocrelizumab בזריקה תת-עורית לטיפול בטרשת נפוצה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מתן Ocrelizumab בזריקה תת-עורית לטיפול בטרשת נפוצה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר פורמולה תת-עורית של Ocrelizumab (אוקרוואס) לטיפול בטרשת נפוצה התקפית וטרשת נפוצה מתקדמת ראשונית. הזריקה התת-עורית ניתנת על-ידי איש צוות רפואי בתוך כאשר דקות והינה הזריקה התת-עורית הראשונה והיחידה מסוגה הניתנת פעמיים בשנה ומאושרת לטיפול בטרשת נפוצה התקפית וטרשת נפוצה מתקדמת ראשונית. האישור הנוכחי מבוסס על נתונים […]

  • ויטיליגו מלווה בשיעור גבוה של הפרעות פסיכיאטריות בילדים כהי־עור (JAAD International)

    ויטיליגו מלווה בשיעור גבוה של הפרעות פסיכיאטריות בילדים כהי־עור (JAAD International)

    בילדים כהי־עור עם ויטיליגו שיעור גבוה יותר משמעותית של הפרעות פסיכיאטריות, כולל דכאון, מחשבות אובדניות והפרעות התנהגות, בהשוואה לביקורות תואמות ללא ויטיליגו, כך עולה מתוצאות מחקר מקרה-ביקורת שפורסמו בכתב העת JAAD International. המחקר הרטרוספקטיבי, מקרה-ביקורת, נערך בבית החולים Texas Children’s Hospital ביוסטון וכלל 327 ילדים עם ויטיליגו ו-981 ביקורות תואמות ללא ויטיליגו. גיל המשתתפים הממוצע […]

  • תוצאות מבטיחות למתן Teclistamab כנגד מחלות אוטואימוניות עמידות לטיפול (N Engl J Med)

    תוצאות מבטיחות למתן Teclistamab כנגד מחלות אוטואימוניות עמידות לטיפול (N Engl J Med)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Teclistamab, תכשיר המכוון כנגד B-Cell Maturation Agent (או BCMA), הוביל לשיפור פעילות מחלה בארבעה חולים עם מחלות אוטואימוניות עמידות לטיפול. בתיאור מקרה שפורסם בנפרד, Teclistamab השרה הפוגה בחולה עם לופוס עמידה לטיפול. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי […]

  • חיסון כנגד קורונה אינו מעלה את הסיכון למומים מולדים (J Int Med)

    חיסון כנגד קורונה אינו מעלה את הסיכון למומים מולדים (J Int Med)

    זיהום בקורונה במהלך היריון מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים והפלות ולכן מומלץ מתן חיסון כנגד COVID-19 לנשים הרות ומנתונים חדשים שפורסמו ב-Journal International de Medecine עולה כי החיסון כנגד הנגיף אינו מעלה את הסיכון למומים מולדים. מטרת המחקר הייתה לבחון את הסיכון למומים מולדים לאחר חיסון בהלך היריון וזאת על-בסיס נתונים מדנמרק, שבדיה ונורבגיה, אשר כללו […]

  • האם חיסון כנגד COVID מעלה את הסיכון להתלקחות טרשת נפוצה? (Neurology)

    האם חיסון כנגד COVID מעלה את הסיכון להתלקחות טרשת נפוצה? (Neurology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology עולה כי חיסון כנגד COVID-19 אינו מלווה בעליה בסיכון להתלקחות טרשת נפוצה. עם זאת, תוארה עליה קטנה בסיכון להתלקחות לאחר קבלת מנת דחף כנגד COVID-19 באלו עם טרשת נפוצה פעילה. החוקרים השלימו מחקר תצפיתי שהתבסס על נתונים ממאגר French National Health Data System וזיהו 124,545 חולים עם טרשת נפוצה, […]

  • טיפול ב-Ofatumumab טוב יותר מ-Teriflunomide לטיפול בטרשת נפוצה התקפית-הפוגתית באוכלוסיות שונות (Neurology)

    טיפול ב-Ofatumumab טוב יותר מ-Teriflunomide לטיפול בטרשת נפוצה התקפית-הפוגתית באוכלוסיות שונות (Neurology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Neurology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי הנוגדן החד-שבטי Ofatumumab (קיסימפטה) יעיל יותר מהתכשיר האימונו-מודולטורי  Teriflunomide(אובג’יו) בהשגת הפוגה בחולים עם טרשת נפוצה התקפית-הפוגתית, באוכלוסיות מרקע אתני שונה. החוקרים השלימו ניתוח פוסט-הוק של מחקר ASCLEPIOS I ו-ASCLEPIOS II להשוואת היעילות והבטיחות של Teriflunomide לעומת Ofatumumab בחולים עם טרשת נפוצה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה