Multiple Sclerosis

מקומו של Natalizumab בטיפול בטרשת נפוצה בילדים (מתוך הכנס החמישי מטעם ECTRIMS/ACTRIMS)

ממחקר חדש עולה כי Natalizumab (טייסברי) הינה אפשרות טיפול יעילה בילדים עם טרשת נפוצה. ממצאי המחקר הוצגו בכנס החמישי מטעם ECTRIMS/ACTRIMS (European and Americas Committees for Treatment and Research in Multiple Sclerosis).

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כ-30% מהילדים עם טרשת נפוצה אינם מגיבים היטב לטיפול בתרופות קו-ראשון, דוגמת Interferon Beta-1a או Glatiramer Acetate. Natalizumab, שבמחקרים בשלב 3 ו-4 הביא לדיכוי ניכר של הפעילות הקלינית וההדמייתית במבוגרים עם טרשת נפוצה התקפית-הפוגתית, הוצע כאפשרות טיפול גם בילדים.

המחקר כלל 15 מרכזים איטלקיים לטיפול בילדים מתחת לגיל 18 שנים, עם טרשת נפוצה דפיניטיבית, במטרה להעריך את הבטיחות וההשפעה ארוכות הטווח של טיפול ב- Natalizumab. Natalizumab מאושרת באיטליה לטיפול בילדים עם טרשת נפוצה עם מחלה חמורה או התפתחות מחלה אגרסיבית וללא אפשרות טיפול אחרת.

חולים טופלו ב- Natalizumab במידה ופיתחו לפחות שתי הישנויות במהלך השנתיים האחרונות ו/או החלמה לא-מלאה למרות טיפול ב-Interferon או Glatiramer Acetate; או חולים שפיתחו הישנות חמורה עם החלמה לא-מלאה.

מדגם המחקר כלל 35 חולים (21 בנות), 25 מהם טופלו בעבר בלפחות תרופה אחת המשנה את מהלך המחלה ו-13 מהם טופלו בתרופה נוספת אחת, לפחות. החולים טופלו במינון סטנדרטי של 300 מ”ג של Natalizumab, כל 28 ימים.

החולים עברו הערכה קלינית ומעבדתית בימי הטיפול, וכן בוצעה בדיקת MRI כל שישה חודשים. משך המעקב עמד על 23.8 חודשים, ובכל המקרים עמד על למעלה משנה.

הגיל הממוצע בתחילת הטיפול ב- Natalizumab היה 15 שנים, ומשך המחלה הממוצע טרם הטיפול היה 28 חודשים. מספר ההתקפים הממוצע בחולים אלו היה 4.6, ומספר ההתקפים הממוצע בשנה הקודמת לטיפול ב- Natalizumab היה 2.6. בתחילת המחקר מספר הנגעים הממוצע שעברו האדרה ע”י גדוליניום היה 5.8.

החוקרים מדווחים על ירידה מרשימה בפעילות המחלה, עם ירידה בשיעור ההתלקחויות, מדד Extended Disability Status Scale ונגעים פעילים שעברו האדרה ע”י גדוליניום בבדיקת MRI, בהשוואה למצב בתחילת המחקר.

במהלך הטיפול נרשמה הישנות קלינית אחת בלבד, עם החמרה בתסמינים הקיימים בעת העירוי הראשון. ב-13 חולים (12%) בדיקות ההדמיה הדגימו נגעי T2 חדשים במהלך המעקב ובארבעה חולים (3.6%) זוהו נגעים חדשים שעברו האדרה ע”י גדוליניום. ב-74% מהמטופלים (24 חולים) לא זוהו נגעים חדשים שעברו האדרה ע”י גדוליניום.

התרופה נסבלה היטב: ב-15 מקרים נרשמו תופעות לוואי קלות, בעיקר כאבי ראש וורטיגו; גודש אפי או דלקת שקדים אובחנו בארבעה מקרים; הרפס זוסטר אובחן בשלושה.

החוקרים ערכו בדיקות לנוכחות נוגדנים מסוג Anti-Jon Cunningham, הקשורים בסיכון להתפתחות PML (Progressive Multifocal Leukoencephalopathy) במבוגרים עם טיפול ב- Natalizumab. מבין 35 החולים, 12 היו חיוביים לנוגדנים לנגיף.

ארבעה חולים הפסיקו את הטיפול ב- Natalizumab מסיבה זו, אך שמונה המשיכו בטיפול בשל תגובה קלינית מצוינת. Natalizumab ניתן כל חודשיים לחולים אלו, והם היו במעקב בדיקות MRI כל שלושה חדשים. לא תועדו מקרים של PML.

מבין ארבעת החולים שהיו חיוביים לנוגדנים והפסיקו את הטיפול, כמו גם שני חולים שהפסיקו את הטיפול מסיבות אחרות, שלושה טופלו ב-Interferon או Glatiramer Acetate. שני חולים נותרו יציבים תחת טיפולים אלו, אך חולה אחד פיתח נגעים פעילים. מבין שלושת החולים האחרים שהפסיקו את הטיפול, כולם שבו לטיפול ב- Natalizumab בשל הישנות סימנים קליניים או הדמייתיים של פעילות המחלה. Natalizumab ניתן במרווחי זמן גדולים יותר ובדיקת MRI בוצעה כל שלושה חודשים, במקום כל שישה חודשים.

החוקרים סבורים כי המסר הוא שבילדים התגובה לטיפול ב- Natalizumab אינה שונה מהתגובה במבוגרים.

מתוך 5th Joint Triennial Congress of the European and Americas Committees for Treatment and Research in Multiple Sclerosis

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שימוש בטאבלטים בפעוטות מלווה בשכיחות גבוהה יותר של תסמיני כעס ותסכול (JAMA Pediatrics)

    שימוש בטאבלטים בפעוטות מלווה בשכיחות גבוהה יותר של תסמיני כעס ותסכול (JAMA Pediatrics)

    חשיפה יומית נרחבת יותר לזמן מסך בקרב פעוטות מלווה בביטויים אינטנסיביים יותר של כעס בשלב מאוחר יותר בחייהם, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Pediatrics. המחקר הפרוספקטיבי כלל מדגם של 315 פעוטות (54% בנים) שהיו בני 3.5 שנים בשנת 2020. ההורים של הפעוטות דיווחו על משך הזמן שהילדים השתמשו בטאבלטים בימות השבוע ובסופי […]

  • יעילות משחקים דיגיטליים כהתערבויות לטיפול במצבים רגשיים בילדים: מטה אנליזה וסקירה סיסטמית (JAMA PEDIATRICS)

    יעילות משחקים דיגיטליים כהתערבויות לטיפול במצבים רגשיים בילדים: מטה אנליזה וסקירה סיסטמית (JAMA PEDIATRICS)

    במחקר שפורסם לאחרונה ב JAMA PEDIATRICS נעשתה סקירת ספרות סיסטמטית ומטה-אנליזה שמטרתה היתה לבדוק את יעילות התערבויות בצורת משחקים דיגיטליים לטיפול במצבים רגשיים (gamified digital mental health interventions (DMHIs) ) בקרב ילדים ובני נוער. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology עולה כי בילדים עם הידראדניטיס סופורטיבה שכיחות גבוהה יותר של השמנת-יתר, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין הידראדניטיס סופורטיבה ובין השמנה בילדים, קשר אשר הוכח במבוגרים. לצורך כך, החקורים השלימו סקירה של 12 מחקרים, כולל סדרת מקרים אחת, חמישה מחקרי חתך, […]

  • ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    מחקר חדש שפורסם ב-BMC Pregnancy and Childbirth הדגים כי מרווח של 1-7 ימים ממתן סטרואידים ועד הלידה השיג את השכיחות הנמוכה ביותר של סיבוכים בפגים שנולדו בגיל הריון קטן מ-32 שבועות, ונראה כי חלק מההשפעות החיוביות נמשכות אפילו מעבר ל-8 ימים ממתן הטיפול. לעומת זאת, נראה כי מתן קורטיקוסטרואידים עשוי להיות קשור לשכיחות מוגברת של BPD. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology עולה כי שכיחות התבגרות מוקדמת הייתה גבוהה יותר בילדים עם אבחנה של הידרדאדניטיס סופורטיבה, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מניתוח הנתונים עלה כי התבגרות מינית מוקדמת מלווה בסיכון גבוה יותר מכפליים להתפתחות הידרדאדניטיס סופורטיבה.  החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת שהתבסס על נתונים ממאגר Explorys, שכלל למעלה מ-40 רשתות […]

  • הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the Pediatric Infectious Diseases Society מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שיעורי אספרגילוזיס פולשני נעים סביב 3-5% בילדים עם לויקמיה חדה, עם שונות רבה בשיעורי הזיהום הפטרייתי בין מחקרים. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שכללה 24 מחקרים שנערכו בין תחילת שנת 2000 ועד סוף חודש יולי […]

  • טיפול ב-Ubrogepant עשוי למנוע התקף מיגרנה לפני הופעת כאב ראש (Neurology)

    טיפול ב-Ubrogepant עשוי למנוע התקף מיגרנה לפני הופעת כאב ראש (Neurology)

    טיפול מוקדם ב- Ubrogepant(אוברלוי) במינון 100 מ”ג מלווה במצב תפקודי טוב יותר, פחות הגבלות בפעילות ושביעות רצון גבוהה יותר לאחר 24 שעות בחולים עם מיגרנה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Neurology. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את ההשפעות של Ubrogepant במהלך שלב פרודרומלי של מיגרנה על תוצאים לפי דיווח מטופלים במחקר PRODROME, […]

  • טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפול קרינתי והשתלת מח עצם מלווים בסיכון מוגבר להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית בקרב מטופלים ששרדו מחלה ממארת בילדות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב Journal of the American Academy of Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היסטוריה של ממאירות בילדות הינה גורם סיכון משמעותי להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית וחולים אלו בסיכון להתפתחות נגעים ממאירים מרובים. במטרה להבין […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה