Multiple myeloma

טיפול CAR T-Cell ראשון מסוגו כנגד מיאלומה נפוצה (מתוך הודעת ה-FDA)

מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את השימוש ב-Abecma, טיפול Chimeric Antigen Receptor (CAR) T-Cell ראשון מסוגו לטיפול בחולים עם מיאלומה נפוצה עמידה ו/או חוזרת לאחר טיפול בלפחות ארבעה קווי טיפול קודמים.

מדובר בטיפול CAR T-cell הראשון שזכה לאישור מנהל המזון והתרופות האמריקאי לטיפול במיאלומה נפוצה ובטיפול המאושר הראשון המכוון כנגד אנטיגן על תאי B בוגרים. טיפולים קודמים ממשפחה זו אושרו לשימוש כנגד סוגים מסוימים של לויקמיות ולימפומה.

האישור הנוכחי מבוסס על נתונים ממחקר רב-מרכזי שכלל 127 חולים עם מיאלומה נפוצה עמידה או חוזרת , אשר קיבלו לפחות שלושה קווי טיפול קודמים. הממצאים פורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine בחודש פברואר האחרון. מומחים שלא היו מעורבים במחקר כינו את תוצאות המחקר פנומנאליות.

החוקר הראשי מבוסטון הדגיש כי תוצאות המחקר מהוות נקודת מפנה בטיפול במחלה וכי במהלך 30 שנים השנים בהם טיפל בחולים עם מיאלומה נפוצה, לא ראה טיפול כה יעיל בקבוצת חולים זו.

המומחים הדגישו את הפרוגנוזה הגרועה של חולים עם מחלה עמידה או חוזרת. בעשורים אחרונים פותחו תכשירים רבים לטיפול במיאלומה וכעת יש שלוש משפחות תרופות עיקריות: תכשירים אימונו-מודולטוריים, מעכבי פרוטאוזום ונוגדנים כנגד CD-38. אעפ”י כן, בחלק מהחולים, הממשיכה ממשיכה להתקדם למרות טיפולים אלו.

בחולים בהם שלוש משפחות התרופות כשלו, חציון ההישרדות ללא-התקדמות עומד על 3-4 חודשים וחציון ההישרדות הכוללת נע סביב 9 חודשים. מנגד, מהתוצאות שפורסמו כעת עולה כי חציון ההישרדות ללא-התקדמות עמד על 8.8 חודשים, אך היה ארוך יותר מכפליים (20.2 חודשים) בחולים שהשיגו תגובה מלאה.

חציון ההישרדות הכוללת עמד על 19.4 חודשים ושיעורי ההישרדות לאחר 12 חודשים עמדו על 78%. החוקרים מציינים כי נתוני הישרדות כוללת עדיין אינם בשלים דיו.

חולים שנכללו במחקר להערכת CAR T-cell קיבלו בעבר קווי טיפול שונים, עם חציון של שישה טיפולים תרופתיים קודמים (טווח, 3-16 טיפולים קודמים), ומרבית החולים (120 חולים, 94%) עברו גם השתלת מח עצם עצמית. בנוסף, מרבית החולים (84%) פיתחו מחלה שהייתה עמידה לתכשיר אימונו-מודולטורי, מעכב פרוטאוזום ונוגדן כנגד CD38.

החוקרים דיווחו כי כשליש מהחולים הדגימו תגובה מלאה לטיפול ב-CAR T-Cell.

לאחר חציון מעקב של 13.3 חודשים, 73% מהחולים הדגימו תגובה לטיפול, ב-33% הייתה עדות לתגובה מלאה וב-52% היית עדות לתגובה חלקית טובה מאוד, או טוב מכך.

בהודעה של מנהל  המזון והתרופות האמריקאי אודות אישור הטיפול, שיעורי תגובה מלאה היו מעט נמוכים יותר. מבין כלל החולים שנכללו במחקר, 28% הדגימו תגובה מלאה היעלמות כל הסימנים של מיאלומה נפוצה בעקבות טפול ב-Abecma ו-65% מבין אלו נותרו בתגובה מלאה למשך לפחות 12 חודשים.       

ממנהל המזון והתרופות האמריקאי נמסר גם כי הטיפול ב-Abecma עלול לגרום תופעות לוואי חמורות. הטיפול נושא אזהרת קופסא אודות תסמונת שחרור ציטוקינים, תסמונת הפעלת מקרופאגים, רעילות עצבית וציטופניה ממושכת, כל אלו עלולות להיות תופעות מסכנות-חיים.

תופעות הלוואי הנפוצות ביותר של הטיפול הן תסמונת שחרור ציטוקינים, זיהומים, עייפות, כאבי שריר-שלד ודיכוי חיסוני. תופעות לוואי עקב הטיפול מופיעות לרוב בתוך 1-2 שבועות מתחילת הטיפול, אך חלק מהתופעות עלולות להופיע מאוחר יותר.

מתוך הודעת ה-FDA

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Leukemia and Lymphoma עולה כי סרקופניה הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם לימפומה ומלווה בשיעורים נמוכים יותר של הישרדות ללא-התקדמות מחלה ובשיעורי הישרדות כוללים נמוכים יותר בחולים לאחר השתלת מח עצם ובגברים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות אודות הקשר בין סרקופניה ולימפומה. כעת הם ביקשו לבחון את […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי הרחיב את אישור מתן Darzalex Faspro לטיפול במיאלומה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי הרחיב את אישור מתן Darzalex Faspro לטיפול במיאלומה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את הרחבת ההתוויה למתן Darzalex Faspro (או Daratumumab ו-Hyaluronidase-fihj) בשילוב עם Bortezomib, Lenalidomide ו-Dexamethasone כטיפול אינדוקציה ומיצוק בחולים מתאימים להשתלה עם אבחנה חדשה של מיאלומה נפוצה. האישור התקבל לאחר סקירה מועדפת ומבוסס על נתוני יעילות ובטיחות ממחקר PERSEUS בתווית-פתוחה, שכלל 709 חולים מתחת לגיל 70 שנים […]

  • הנציבות האירופית אישרה את Faricimab לטיפול בחסימת וריד רשתית (מתוך הודעת הנציבות האירופית)

    הנציבות האירופית אישרה את Faricimab לטיפול בחסימת וריד רשתית (מתוך הודעת הנציבות האירופית)

    הנציבות האירופית (European Commission) אישרה את הטיפול ב- Faricimabבחולים עם הפרעת ראיה משנית לבצקת מקולארית עקב חסימת וריד רשתית, כך על-פי הודעה לעיתונות מטעם חברת התרופות רוש. מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את Faricimab לטיפול בבצקת מקולארית לאחר חסימת וריד רשתית במהלך חודש אוקטובר בשנת 2023. דובר של חברת התרופות מסר […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול אימונותרפי כנגד סרקומה סינוביאלית מתקדמת (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול אימונותרפי כנגד סרקומה סינוביאלית מתקדמת (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) העניק אישור מואץ ל-Afamitresgene Autoleucel לטיפול בחלק מהמבוגרים עם סרקומה סינוביאלית לא-נתיחה או גרורתית. ההתוויה החדשה נוגעת לחולים שקיבלו בעבר טיפול כימותרפי, נמצאו חיוביים ל-HLA-A*02:01P, HLA-A*02:02P, HLA-A*02:03P, או HLA-A*02:06P ובהם הגידול הדגים ביטוי אנטיגן MAGE-A4. Afamitresgene Autoleucel הינו טיפול אימונותרפי מבוסס תאי T מכוון גנטית ל-MAGE-A4 (או […]

  • האם מגנזיום סולפט משפר הקלה בכאב משנית לאבני כליות? (Ann Emerg Med)

    האם מגנזיום סולפט משפר הקלה בכאב משנית לאבני כליות? (Ann Emerg Med)

    הוספת מגנזיום סולפט לטיפול ב-Diclofenac מובילה להקלה גדולה יותר בכאב לעומת מתן Diclofenac לבדו בחולים בחדרי מיון עם כאב חד משנית לאבני כליה, אם כי התועלת של הוספת מגנזיום סולפט לא הייתה מובהקת סטטיסטית, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Annals of Emergency Medicine. המחקר הפרוספקטיבי, כפל-סמיות, באקראי, נערך בין נובמבר 2022 ועד אוגוסט […]

  • יתרונות בדיקות סקר של יילודים לחסר וויטמין B12 (מתוך Pediatrics)

    יתרונות בדיקות סקר של יילודים לחסר וויטמין B12 (מתוך Pediatrics)

    בדיקות סקר של יילודים לחסר וויטמין B12 עשויות להוביל לירידה של פי ארבע בסיכויי להתפתחות חסר תסמיני של הוויטמין בשנה הראשונה לחייהם, בהשוואה ליילודים שלא עברו בדיקות סקר אלו, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מגרמניה שפורסמו בכתב העת Pediatrics. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חסר וויטמין B12 עשוי לפגוע בהתפתחות יילודים, אך ההשפעה של בדיקות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה