Multiple myeloma

תוצאות טובות עם מתן Carfizlomib לטיפול במיאלומה נפוצה (מתוך כנס מטעם ה-European Hematology Association)

בטיפול בהישנות מיאלומה נפוצה אפשרות טיפול נוספת, בדמות Carfizlomib, נמצאה עדיפה משמעותית על הטיפול הסטנדרטי ב-Bortezomib (ולקייד) בשילוב עם דקסמתזון. מהנתונים העדכניים ממחקר ENDEAVOR בשלב 3 עלה כי משלב Carfizlomib עם דקסמתזון הוביל לשיפור של פי שתיים בסיכון להתקדמות או תמותה בהשוואה למשלב הסטנדרטי.

מדובר במחקר הראשון להשוואהראש בראש בין שני מעכבי פרוטיאוזום ותוצאות המחקר הוצגו במהלך כנס ה-Congress of the European Hematology Association.

במחקר נכללו 929 חולים עם הישנות מיאלומה נפוצה, שחולקו באקראי ביחס 1:1 לטיפול במשלב Carfizlomib ודקסמתזון או Carfizlomib עם דקסמתזון. חציון המעקב עמד על 11.2 חודשים.

שיעורי ההישרדות ללא התקדמות הוגדרו כתוצא הסיום העיקרי של המחקר.

משטר הטיפול כלל מתן Carfizlomib במינון 56 מ”ג למ”ר (30 דקות של עירוי תוך-ורידי9 בימים 1, 2 8, 9, 15 ו-16 (20 מ”ג למ”ר בימים 1 ו-2, ו-56 מ”ג למ”ר לאחר מכן) ודקסמתזון במינון 20 מ”ג בימים 1, 2, 8, 9, 15, 16, 22 ו-23 במחזור של 28 ימים. בקבוצה המקבילה טופלו החולים ב-Bortezomib (1.3 מ”ג למ”ר, דרך הוריד או בזריקה תת-עורית), בימים 1, 4, 8 ו-11 ודקסמתזון (20 מ”ג) בימים 1, 2, 4, 5, 8, 9, 11 ו-12 בימים במחזור של 21 ימים. הטיפול ב-Bortezomib ניתן בזריקה תת-עורית ל-83.6% מהמטופלים. הטיפול ניתן במחזורים עד להתקדמות המחלה או לדרגת רעילות שאינה מתקבלת על הדעת.

למרות שב-37% מהמטופלים בקבוצת ההתערבות (464 חולים) תועדה התקדמות של המחלה או תמותה, השיעור עמד על 52% בקבוצת ההשוואה (465 חולים) ושיעורי ההישרדות ללא-התקדמות נטו לטובת משלב Carfizlomib בכלל תתי הקבוצות, כולל אלו על-בסיס גיל, תפקוד כלייתי ומספר מחזורי טיפול קודמים.

חציון משך התגובה עמד על 21. חודשים לעומת 10.4 חודשים בשתי הקבוצות, בהתאמה. מהנתונים עולה כי חולים בקבוצת הטיפול המשולב ב- Carfizlomib עם דקסמתזון חציון ההישרדות ללא-התקדמות עמד על 18.7 חודשים, בהשוואה ל-9.4 חודשים בקבוצת הטיפול המשולב בדקסמתזון ו-Bortezomib (יחס סיכון של 0.53, p<0.0001).

משלב Carfizlomib עם דקסמתזון היה עדיף על משלב Bortezomib עם דקסמתזון, ללא תלות בגיל או חשיפה קודמת ל-Bortezomib, ומדובר באפשרות טיפול חדשה בחולים עם הישנות מיאלומה נפוצה.

באשר לתוצא הסיום המשני של שיעורי התגובה, ב-13% מהמטופלים ב- Carfizlomib (58 חולים) תועדה תגובה מלאה לעומת 6% (29 חולים) בקבוצת הטיפול ב-Bortezomib; 54% (252 חולים) פיתחו תגובה חלקית טובה מאוד, בהשוואה ל-29% מהמטופלים ב-Bortezomib (133 חולים); שיעורי התגובה הכוללים בקבוצת הטיפול ב- Carfizlomib עמדו על 77% לעומת 63% בקבוצת הטיפול ב-Bortezomib (p<0.0001).

למרות שנתוני ההישרדות הכוללים הצביעו על 75 מקרי תמותה בקבוצת ההתערבות ו-88 מקרי תמותה בקבוצת ההשוואה, החוקרים כותבים כי הנתונים אינם חד-משמעיים וכי הם ממשיכים במעקב.

בקבוצת המטופלים ב- Carfizlomib 73% מהחולים פיתחו אירועים חריגים בדרגה 3 ומעלה, זאת בהשוואה ל-67% מהחולים בקבוצת הטיפול ב-Bortezomib ו-48% מהמטופלים ב- Carfizlomib פיתחו אירועים חריגים חמורים, בהשוואה ל-36% מהמטופלים ב-Bortezomib.

שיעורי יתר לחץ דם בדרגה 3 ומעלה היו גבוהים יותר עם Carfizlomib (9% לעומת 3%), כמו גם שיעורי קוצר נשימה (5% לעומת 2.2%) וכשל לבבי (5% לעומת 1.8%). אירועים חריגים שהובילו להפחתת מינון הטיפול תועדו ב-23% מהמטופלים ב- Carfizlomib ו-48% מהמטופלים ב-Bortezomib.

נוירופתיה היקפית בדרגה 2 ומעלה הייתה נפוצה יותר עם Bortezomib (32% לעומת 6%, p<0.0001); 61.9% ממקרי הפחתת מינון הטיפול ב-Bortezomib יוחסו לנוירופתיה, בהשוואה ל-6.6% מהמטופלים ב- Carfizlomib. ארבעה מקרי תמותה בקבוצת הטיפול ב- Carfizlomib ושלושה מקרי תמותה בקבוצת הטיפול ב-Bortezomib יוחסו לאירועים חריגים.

מהערכה נוספת של ההישרדות ללא-התקדמות לפי גיל החולים עלה כי Carfizlomib הביא לתוצאות טובות יותר מ-Bortezomib בכל תתי הקבוצות, כולל חולים מתחת לגיל 65 שנים, אלו בגילאי 65-74 שנים וגם באלו מעל גיל 75 שנים.

מתוך כנס מטעם ה-European Hematology Association

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Leukemia and Lymphoma עולה כי סרקופניה הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם לימפומה ומלווה בשיעורים נמוכים יותר של הישרדות ללא-התקדמות מחלה ובשיעורי הישרדות כוללים נמוכים יותר בחולים לאחר השתלת מח עצם ובגברים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות אודות הקשר בין סרקופניה ולימפומה. כעת הם ביקשו לבחון את […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי הרחיב את אישור מתן Darzalex Faspro לטיפול במיאלומה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי הרחיב את אישור מתן Darzalex Faspro לטיפול במיאלומה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את הרחבת ההתוויה למתן Darzalex Faspro (או Daratumumab ו-Hyaluronidase-fihj) בשילוב עם Bortezomib, Lenalidomide ו-Dexamethasone כטיפול אינדוקציה ומיצוק בחולים מתאימים להשתלה עם אבחנה חדשה של מיאלומה נפוצה. האישור התקבל לאחר סקירה מועדפת ומבוסס על נתוני יעילות ובטיחות ממחקר PERSEUS בתווית-פתוחה, שכלל 709 חולים מתחת לגיל 70 שנים […]

  • הנציבות האירופית אישרה את Faricimab לטיפול בחסימת וריד רשתית (מתוך הודעת הנציבות האירופית)

    הנציבות האירופית אישרה את Faricimab לטיפול בחסימת וריד רשתית (מתוך הודעת הנציבות האירופית)

    הנציבות האירופית (European Commission) אישרה את הטיפול ב- Faricimabבחולים עם הפרעת ראיה משנית לבצקת מקולארית עקב חסימת וריד רשתית, כך על-פי הודעה לעיתונות מטעם חברת התרופות רוש. מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את Faricimab לטיפול בבצקת מקולארית לאחר חסימת וריד רשתית במהלך חודש אוקטובר בשנת 2023. דובר של חברת התרופות מסר […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול אימונותרפי כנגד סרקומה סינוביאלית מתקדמת (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול אימונותרפי כנגד סרקומה סינוביאלית מתקדמת (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) העניק אישור מואץ ל-Afamitresgene Autoleucel לטיפול בחלק מהמבוגרים עם סרקומה סינוביאלית לא-נתיחה או גרורתית. ההתוויה החדשה נוגעת לחולים שקיבלו בעבר טיפול כימותרפי, נמצאו חיוביים ל-HLA-A*02:01P, HLA-A*02:02P, HLA-A*02:03P, או HLA-A*02:06P ובהם הגידול הדגים ביטוי אנטיגן MAGE-A4. Afamitresgene Autoleucel הינו טיפול אימונותרפי מבוסס תאי T מכוון גנטית ל-MAGE-A4 (או […]

  • האם מגנזיום סולפט משפר הקלה בכאב משנית לאבני כליות? (Ann Emerg Med)

    האם מגנזיום סולפט משפר הקלה בכאב משנית לאבני כליות? (Ann Emerg Med)

    הוספת מגנזיום סולפט לטיפול ב-Diclofenac מובילה להקלה גדולה יותר בכאב לעומת מתן Diclofenac לבדו בחולים בחדרי מיון עם כאב חד משנית לאבני כליה, אם כי התועלת של הוספת מגנזיום סולפט לא הייתה מובהקת סטטיסטית, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Annals of Emergency Medicine. המחקר הפרוספקטיבי, כפל-סמיות, באקראי, נערך בין נובמבר 2022 ועד אוגוסט […]

  • יתרונות בדיקות סקר של יילודים לחסר וויטמין B12 (מתוך Pediatrics)

    יתרונות בדיקות סקר של יילודים לחסר וויטמין B12 (מתוך Pediatrics)

    בדיקות סקר של יילודים לחסר וויטמין B12 עשויות להוביל לירידה של פי ארבע בסיכויי להתפתחות חסר תסמיני של הוויטמין בשנה הראשונה לחייהם, בהשוואה ליילודים שלא עברו בדיקות סקר אלו, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מגרמניה שפורסמו בכתב העת Pediatrics. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חסר וויטמין B12 עשוי לפגוע בהתפתחות יילודים, אך ההשפעה של בדיקות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה