תדירות גבוהה יותר של מיגרנה מלווה בליקוי תפקודי חמור יותר במבוגרים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-American Headache Society)

למיגרנה השפעה משמעותית על חיי העבודה והקריירה של מבוגרים, עם השפעה גדולה יותר בקרב אלו עם יותר ימים עם כאבי ראש בכל חודש, כך עולה מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Headache Society.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מיגרנה הינה אחת הסיבות המובילות להיעדרות ממקום העבודה ובעלת השפעה משמעותית על מקום העבודה. ארגון הבריאות העולמי מכיר במיגרנה כגורם מוביל לשנות חיים עם מוגבלות באלו מתחת לגיל 50 שנים, כך שהם ביקשו במחקר הנוכחי לבחון את ההשפעה של מיגרנה על חיי העבודה של מבוגרים בקנדה.

החוקרים פיתחו סקר זמין ברשת האינטרנט שכלל 106 שאלות להערכת היבטים שונים של חיים עם מיגרנה, כולל תדירות ימי כאב ראש בכל חודש ומצב תעסוקה ונכות. הסקר חולק למבוגרים ברשתות Migraine Canada ו-Migraine Quebec ולמרפאות כאבי ראש ברחבי המדינה, בין 16 בספטמבר ועד 31 באוקטובר, 2021. משתתפים מתאימים היו חולים עם אבחנה רפואית של מיגרנה, אשר התגוררו בקנדה.

מהתוצאות עולה כי 1,119 מבוגרים (93.5% נשים) השלימו את הסקר וסווגו לפי תדירות ימי כאב ראש בחודש: 1-7 ימים (19.2%), 8-14 ימים (27.6%), 15-22 ימים (26.4%) ו-23-30 ימים (26.7%). קרוב למחצית מהמשיבים עבדו במשרה מלאה (46.2%), כאשר היתר עבדו במשרה חלקית (11.2%), היו תחת נכות קצרת- או ארוכת-טווח (16.9%), פרשו (13.8%), היו מובטלים (5.2%), סטודנטים (3.7%) או עקרות בית (3%).

החוקרים מדווחים על קשר משמעותי בין תדירות גבוהה יותר של כאבי ראש בכל חודש ובין מדדים גבוהים יותר במדדי תפקוד לפי סולם בן 11 נקודות להערכת ההשפעה של מיגרנה על המצב התפקודי, עדות לליקוי תפקודי גדול יותר עם עליה בתדירות ימי כאב ראש בכל חודש  (p<0.001).

יתרה מזאת, 38.8% מהמשיבים דיווחו כי מיגרנה הגבילה את יכולתם לשמור על מקום עבודתם, 34.6% דיווחו כי למיגרנה הייתה השפעה על בחירת הקריירה ו-18.5% הצהירו כי המחלה הגבילה את יכולתם למצוא עבודה. מנגד, רק 20.8% מהמשיבים טענו כי למיגרנה הייתה השפעה על הקריירה שלהם. מבין המשיבים עם נכות, 81% דיווחו כי מיגרנה הייתה הגורם לנכותם.

החוקרי מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים על קשר משמעותי בין תדירות גבוהה יותר של מיגרנה ובין ליקוי תפקודי חמור יותר במבוגרים.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-American Headache Society

לידיעה ב-Healio

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

מחקר River Stent: הרחבה של הסינוסים המוחיים הוורידיים עם סטנט בטוח ויעיל וניתן להערכה מלאה באמצעים לא־פולשניים

מחקר River Stent: הרחבה של הסינוסים המוחיים הוורידיים עם סטנט בטוח ויעיל וניתן להערכה מלאה באמצעים לא־פולשניים

מקור: Journal of NeuroInterventional Surgery
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|05/09/2025

ה־Commentary מציג סקירה מקצועית של ניסוי River Stent, אשר בדק את הבטיחות והיעילות של התקנת סטנט ייעודי בסינוסים הוורידיים התוך־גולגולתיים לטיפול ב־Idiopathic Intracranial Hypertension (IIH)

אפיגלוטיטיס תרמית בילדים: תובנות מבית חולים שלישוני, לזכרו של רס”ן ד”ר איתן מנחם נאמן (Eur J Pediatr)

אפיגלוטיטיס תרמית בילדים: תובנות מבית חולים שלישוני, לזכרו של רס”ן ד”ר איתן מנחם נאמן (Eur J Pediatr)

ד"ר עדי זיו
ד"ר עדי זיו
אין תגובות|26/05/2024

ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף מאמר העוסק באבחנה הנדירה שנקראת אפיגלוטיטיס תרמית (מכווית חום), שפורסם בעיתון האירופאי לרפואת ילדים, ונושא הקדשה לזכרו של ד”ר רס”ן נאמן, שהיה מהחוקרים הראשיים במחקר זה.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן