Migraine

הערכת טיב הטיפול במיגרנה בארצות הברית (מתוך הכנס השנתי ה-32 מטעם ה-American Pain Society)

כאב ראש מיגרנה

מיגרנה אינה מאובחנת היטב ואינה מטופלת באופן מספק בארצות הברית, זאת למרות הזמינות של קווים מנחים מקובלים לאבחנה וטיפול יעיל בחולים אלו. מיגרנה אינה ניתנת לריפוי אך מדובר במצב הניתן לטיפול וישנן תרופות יעילות לחולים אלו.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בארצות הברית כ-30 מיליון חולי מיגרנה, אך רק כמחצית מאובחנים והיתר אינם מודעים למחלתם. המכשולים לטיפול יעיל כוללים אבחנה עצמית שגויה וטיפול לא-יעיל, אלו ניתנים לפתרון עם הדרכה של החולים.

במהלך הכנס השנתי ה-32 מטעם ה-American Pain Society הסבירו החוקרים לקהל כי על רופאים לשלב את אחד הכלים התקפים לאבחנת מיגרנה, דוגמת ID MIGRAINE, מבחן פשוט ומהיר הכולל שלוש שאלות וניתן להשלמה תוך פחות משתי דקות.

לאחר קביעת האבחנה, MIDAS (Migraine Disability Assessment) ו-HITS (Headache Impact Test) עשויים למדוד את דרגת המוגבלות על-רקע מיגרנה. הכלים הקלים לשימוש עשויים לקבוע את התועלת של הטיפול לאורך זמן ויש להרחיב את השימוש בכלים אלו, אם כי יש לזכור כי לא מדובר בכלים לאבחנה.

לדברי המומחים, היקף המוגבלות על-רקע מיגרנה אינו טריוויאלי; למעשה, התקף מיגרנה מלווה במוגבלות הדומה לזו של שיתוק ארבע גפיים או מחלה ממארת. 98% מהחולים נוטלים טיפול תרופתי במהלך התקף מיגרנה ו-50% נוטלים רק תכשירים הנמכרים ללא מרשם רופא.

50-80% מהחולים עם מיגרנה מפתחים כאבי ראש יומיים כרוניים (קרוי גם Transformed Migraine). גורמי סיכון לכאבי ראש יומיים כרוניים כוללים מיגרנה אפיזודית, צריכת-יתר של קפאין, השמנת-יתר ואירועי דחק. שימוש יתר בתרופות הינו גורם חשוב ב-80% מהמקרים של Transformed Migraine.

תרופות נרקוטיות ניתנות לעיתים קרובות לטיפול במיגרנה, אם כי אין עדויות המצביעות על יעילות תרופות אלו. בחולים עם כאבי ראש יומיים כרוניים, הנוטלים תרופות נרקוטיות, מומלץ גמילה מתכשירים אלו.

התרופות לטיפול במיגרנה מתחלקות לשתי קבוצות עיקריות: תרופות להשבת התפקוד ותרופות למניעת התקפי מיגרנה. חשוב לטפל במיגרנה מיד עם הופעת התחושה להתקף קרב. לדברי החוקרים, כפי שלא ממתינים עם הטיפול להתקף אסתמה או סוכרת, אין להמתין עם הטיפול במקרים אלו. מחקרים רבים הוכיחו כ היעילות גבוהה יותר, שביעות הרצון של החולים טובה יותר ומספר תופעות הלוואי קטן יותר עם טיפול מוקדם להתקף מיגרנה. עם זאת, יש לאזן זאת אל מול שימוש-יתר בתרופות לטיפול במיגרנה.

ההמלצות כיום תומכות ב-Dihydroergotamine, Triptans, תרסיס נזאלי Butorphanol ואצטאמינופן/קודאין למיגרנה אפיזודית.

למרות שמנהל התרופות והמזון האמריקאי פרסם לאחרונה אזהרה בנוגע לסכנה לתסמונת סרטונין עם שילוב טריפטאנים עם SSRI, המומחים סבורים כי האזהרה אינה מבוססת על עדויות משכנעות (התבססה על 27 מקרים כאשר באף אחד מהמקרים לא התפתחה תסמונת סרטונין). למעלה ממיליון חולים נוטלים את התרופה כיום ללא כל בעיה.

טיפול מניעתי ישמש רק בחולים עם מיגרנה תדירה וחמורה. תכשירים המומלצים כטיפול מונע כוללים Divalproex Sodium, Sodium Valproate, Topiramate, Metoprolol, Propranolol, Timolol, Botulinum Toxin A ו-Butterbur. טיפול קוגניטיבי או התנהגותי עשוי לסייע בהפחתת תדירות וחומרת ההתקפים.

מתוך הכנס השנתי ה-32 מטעם ה-American Pain Society

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    טיפול במינון גבוה של תרופות אנטי-פסיכוטיות, בפרט Quetiapine, Clozapine ו-Olanzapine, מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ריאות בחולים עם סכיזופרניה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry. טיפול מונותרפי בתכשירים עם עומס אנטי-כולינרגי גבוה גם מעלה את הסיכון לדלקת ריאות. החוקרים התבססו על מספר מאגרי נתונים ארציים ובחנו את הנתונים אודות חולים שטופלו בשל סכיזופרניה […]

  • הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון בכל גיל מלווה בהארכת תוחלת החיים הצפויה, כאשר התועלת הרבה ביותר תוארה באלו שהפסיקו לעשן בגיל צעיר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Preventive Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעות המזיקות של עישון וההשפעה החיובית של הפסקת עישון על תוחלת החיים במבוגרים בגילאי 35-75 שנים. שיעורי התמותה הספציפיים לגיל לפי […]

  • תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    טיפול משולש הכולל מטפורמין, Dapagliflozin ו-Saxagliptin מהווה גישת טיפול יעילה ובטוחה לחולים עם סוכרת מסוג 2 שלא קיבלו טיפול תרופתי קודם, בהשוואה להגברת עצימות הטיפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ההנחיות הנוכחיות ממליצות על טיפול משולב מוקדם להפחתת הסיכון לסיבוכי סוכרת ומניעת אינרציה קלינית בחולים עם סוכרת מסוג 2. […]

  • היעילות והבטיחות של Donidalorsen כנגד אנגיואדמה תורשתית (N Engl J Med)

    היעילות והבטיחות של Donidalorsen כנגד אנגיואדמה תורשתית (N Engl J Med)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine עולות עדויות חדשות התומכות במתן Donidalorsen כטיפול מניעתי בחולים עם אנגיואדמה תורשתית לאחר שהוכח כי הטיפול התרופתי הפחית את שיעור התלקחויות המחלה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אנגיואדמה תורשתית הינה הפרעה נדירה, המתאפיינת באירועים חוזרים של נפיחות העלולה להיות מסכנת-חיים.  טיפול מונע ארוך-טווח עשוי […]

  • טיפול ב-Pantoprazole מגן מפני דימום מדרכי עיכול עליונות בחולים תחת הנשמה פולשנית (N Engl J Med)

    טיפול ב-Pantoprazole מגן מפני דימום מדרכי עיכול עליונות בחולים תחת הנשמה פולשנית (N Engl J Med)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים תחת הנשמה פולשנית, טיפול ב- Pantoprazole הפחית משמעותית את הסיכון לדימום משמעותי קלינית מדרכי עיכול עליונות, ללא השפעה משמעותית על הסיכון לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לא ידוע אם טיפול במעכבי תעלות מימן מועיל או […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Ustekinumab-ttwe (או Pyzchiva) כתכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (סטלרה) לטיפול במגוון מצבים דלקתיים. בנוסף, הסוכנות קבעה באופן זמני כי התרופה אינה שונה מהתכשיר המקורי וצעד זה יאפשר לרוקחים בארצות הברית להחליף את התכשיר הביוסימילאר בתכשיר המקור ללא תלות במרשם שניתן מהרופא. התכשיר Ustekinumab-ttwe, אנטגוניסט […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה