דיאטה טבעונית עשויה להקל על גלי חום הודות לשינוי הרכב המיקרוביום במערכת העיכול (Complementary Therapies in Medicine)

דיאטה טבעונית דלת-שומן בת 12 שבועות עם פולי סויה הובילה לשינוי משמעותי במיקרוביום של מערכת העיכול, המצוי בקורלציה עם ירידה משמעותית בתסמינים וזומוטוריים בנשים לאחר-מנופאוזה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Complementary Therapies in Medicine.

החוקרים התמקדו בנשים לאחר-מנופאוזה עם לפחות שני אירועי גלי חום בדרגה בינונית-עד-חמורה בכל יום, אשר חולקו באקראי בשני מדגמים עוקבים לדיאטה טבעונית דלת-שומן עם פוליה סויה מבושלים, או לדיאטה הרגילה שלהן.

לאורך תקופה של 12 שבועות תועדו תדירות וחומרת גלי חום באמצעות אפליקציה למכשיר הנייד. החוקרים השלימו ניתוח סטטיסטי להערכת הרכב המיקרוביום במערכת העיכול בתחילת המחקר ולאחר 12 שבועות בתת-קבוצה של 11 נשים בזרוע ההתערבות התזונתית.

בתת-קבוצה של נשים שהשלימו ניתוח של המיקרוביום, סך אירועי גלי חום ירד ב-95%, לצד ירידה של 96% באירועי גלי חום בדרגה בינונית-עד-חמורה והיעלמות אירועי גלי חום בדרגה חמורה במהלך ההתערבות התזונתית.

השכיחות היחסית של חיידקי Porphyromonas ו-Prevotella corporis ירדה במשתתפות תחת ההתערבות התזונתית, כאשר שינוי זה עמד בקורלציה עם ירידה באירועי גלי חום בדרגה חמורה במהלך שעות היום. השכיחות היחסית של חיידקי Clostridium asparagiforme גם פחתה במשתתפות תחת דיאטה טבעונית דלת-שומן, כאשר שינוי זה עמד בקורלציה עם ירידה בכלל גלי חום חמורים ובגלי חום חמורים בלילה. עם זאת, לאחר תיקון להשוואות מרובות, קשרים אלו לא נותרו מובהקים סטטיסטית.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים על שינויים משמעותיים בהרכב המיקרוביום במערכת העיכול בתגובה לדיאטה טבעונית דלת-שומן ומצביעים על קורלציה משמעותית עם שינויים בתסמיני נשים לאחר-מנופאוזה. הם קוראים להשלים מחקרים אקראיים גדולים יותר במטרה לבחון את הנושא ולאשר את תוצאות המחקר.

Complementary Therapies in Medicine, Nov 8, 2023

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

השפעת טיפול לא־הורמונלי לתסמינים וזומוטוריים על תפקוד בעבודה בנשים לאחר מנופאוזה

מקור: Menopause Society
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|11/01/2026

מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את השינויים ביצרנות בעבודה על רקע תסמינים וזומוטוריים בנשים שהחלו טיפול לא־הורמונלי כנגד תסמינים וזומוטוריים בתנאי עולם־אמיתי

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן