בלמעלה משליש מהחולים עם מלנומה מתקדמת ועמידה לטיפול תועדה תגובה ממושכת לטיפול אוטולוגי בלימפוציטים חודרי-גידול (Tumor-Infiltrating Lymphocytes), כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך הכנס הווירטואלי מטעם ה-American Society of Clinical Oncology.
ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין אפשרויות טיפול רבות בחולים עם מלנומה מתקדמת אשר התקדמה תחת טיפול במעכבי בקרה חיסונית וטיפול ייעודי. טיפול ב-TIL עשוי להגביר את מנגנוני ההגנה הטבעית של הגוף כנגד ממאירות ומחקרים הצביעו על תגובה ממושכת בחולי מלנומה שקיבלו טיפולים רבים בעבר.
מחקר C-114-01 היה מחקר בשלב 2, בתווית-פתוחה, רב-מרכזי, להערכת היעילות והבטיחות של Lifileucel בחולים עם מלנומה גרורתית לא-נתיחה שהתקדמו תחת טיפול במעכבי בקרה חיסונית ומעכבי BRAF/MEK, במידה והייתה עדות למוטאציית BRAFv600. החוקרים מדווחים כעת על מדגם שני של 66 חולים שטופלו ב-TIL. הגידולים הוסרו במרכזים המקומיים, עובדו במרכזי הראשיים לייצור TIL ונשלחו חזרה לאתרים בהליך שארך 22 ימים. הטיפול כלל שבוע אחד של טיפול כנגד לימפוציטים, עירוי Lifileucel יחיד ועד 6 מנות של IL-2.
החוקרים מדווחים כי המשתתפים במחקר קיבלו בממוצע 3.3 טיפולים קודמים (כולם קיבלו טיפול במעכבי PD-1, 80% טופלו במעכבי CTLA-4 ו-23% במעכבי BRAF/MEK). מבין המשתתפים במחקר, ב-44% הייתה עדות לנגעים בכבד/מוח וב-40.9% מהחולים ערכי LDH עלו על הסף העליון של הנורמה.
מהנתונים עולה כי שיעורי תגובה אובייקטיבית עמדו על 36.4% (שני מקרים של תגובה מלאה, 22 מקרים של תגובה חלקית) ושיעורי בקרת מחלה עמדו על 80.3%.
מרווח הזמן עד לתגובה עמד על 1.9 חודשים ולאחר חציון מעקב של 17 חודשים, חציון שיעורי בקרת מחלה טרם נקבע.
החוקרים מדווחים עוד כי ב-6 חולים שהגיבו לטיפול תועדה התקדמות מחלה, שני חולים הלכו לעולמם ושניים החלו טיפול אחר כנגד ממאירות, ללא התקדמות.
החוקרים מסכמים וכותבים כי טיפול ב-Lifileucel הוביל לשיעורי תגובה אובייקטיבית של 36.4% וחציון משך בקרת מחלה של 17.0 חודשים בחולי עם מלנומה ממארת בהם תועדה התקדמות מחלה לאחר קווי טיפול רבים.
מתוך כנס ASCO







תגובות רוצה להצטרף לדיון?
יש להתחבר כדי להגיב.
התחבראין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!