תועלת ממושכת לטיפול ב-Belimumab בחולי לופוס (מתוך כנס European League Against Rheumatism Congress)

ממחקר חדש שהוצגו בכנס מטעם ה-European League Against Rheumatism Congress עולה כי שש שנות מעקב מאשרות את התועלת של Belimumab עליה דווח במחקרים בשלב שלוש לטיפול בחולים עם SLE (Systemic Lupus Erythematosus).

היתרונות כוללים שיפור ממושך בפעילות המחלה והפחתת התלקחויות חמורות. התרופה נמצאה בטוחה ונסבלת היטב באופן כללי, ממצאים מבטיחים מאחר שזוהי התרופה הראשונה לטיפול בחולי לופוס מזה כחמישים שנים.

המסקנות הראשוניות של מחקרים בשלב שלוש זוכות לתמיכה נוספת במחקר מעקב בתווית-פתוחה, עם ירידה בהתלקחויות, ירידה בשימוש בסטרואידים ושיפור בבדיקות סרולוגיות. החוקרים מזהירים כי לתרופה דרוש מעט זמן עד להשפעה; הבדיקות הסרולוגיות השתפרו לאחר חודש אחד והתגובה הקלינית נצפתה לאחר 3-6 חודשים.

החוקרים הציגו נתונים המבוססים על שש שנות מעקב אחר 449 חולים עם מחלת לופוס פעילה, שלקחו חלק תחילה במחקר מבוקר-פלסבו בן שנה אחת, בשלב 2. הם המשיכו לאחד משלושה מינונים של Belimumab למשך כולל של 76 שבועות בשלבי הארכה בתווית-פתוחה, ולאחר מכן טופלו ב- Belimumab במינון 10 מ”ג לק”ג.

לאחר שש שנות חשיפה לתרופה, שיעורי התגובה בחולי לופוס עלו מ-46% בשבוע 52 (לעומת 29% עם פלסבו), ל-55-61%. תדירות ההתלקחויות עמדה על 84% עם Belimumab (לעומת 85% עם פלסבו) לאחר שנה אחת, וירדה ל-42% בהמשך. תדירות ההתלקחויות עמדה על 17% עם Belimumab (בהשוואה ל-19% עם פלסבו) לאחר שנה אחת, וירדה ל-5% לאחר שש שנות טיפול.

עם הזמן חלה התנרמלות ברמות המשלים והשימוש בסטרואידים ירד בממוצע ב-34% (ירידה אבסולוטית של 4.7 מ”ג ליום לאחר שש שנים).

תופעות לוואי פחתו או התייצבו. במהלך שש שנים תועדו 5 מקרי תמותה: 2 עקב אובדנות, מקרה אחד בשל כשל נשימתי, מחלת לב כלילית וזיהום.

המומחים בנושא מתייחסים ל- Belimumab כאל התקדמות משמעותית בתחום.

מתוך כנס European League Against Rheumatism Congress

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הקשר בין התפתחות העור להגנה חיסונית

הקשר בין התפתחות העור להגנה חיסונית

מקור: Cell Reports
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/02/2026

חוקרים מאוניברסיטת בן גוריון בנגב חשפו מנגנון המקשר בין התפתחות תאי עור להגנה חיסונית, ומציעים תובנות חדשות לגבי מחלות עור דלקתיות כמו פסוריאזיס ודלקת עור אטופית.

הופעה מוקדמת של שומות בילדים והשלכותיה העוריות, ההתפתחותיות, הפסיכולוגיות והאנדוקריניות (PEDIATRICS)

הופעה מוקדמת של שומות בילדים והשלכותיה העוריות, ההתפתחותיות, הפסיכולוגיות והאנדוקריניות (PEDIATRICS)

מערכת האתר
מערכת האתר
2 תגובות|22/09/2024

מאמר שפורסם לאחרונה בעיתון ה-PEDIATRICS עוסק במהלך הטבעי של שומות שהופיעו מוקדם בילדות, והוא הראשון להעריך את הקשר בין הופעה מוקדמת של שומות בילדים לבין השלכות גופניות, התפתחותיות ורגשיות אפשריות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר, ומוסיף מהערותיו.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן