בדיקת דם חדשה מסייעת בזיהוי אדנומות קדם-ממאירות במעי גס ורקטום (מתוך כנס ה-GICS)

בדיקת דם חדשה הדגימה תוצאות מבטיחות לשימוש כבדיקת סקר לסרטן מעי גס ורקטום, לאחר שמנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Gastrointestinal Cancer Symposium עולה כי הבדיקה עשויה לזהות אדנומות קדם-ממאירות במעי הגס וברקטום.

הפלטפורמה החדשה משלבת בדיקות להערכת דנ”א חופשי בדם, מתילציה וחלבונים באמצעות טכניקות לימוד-מכונה וביולוגיה חישובית מתקדמת, ומספקת הערכה רב-ממדית הכוללת חותמת של הגידול ושל מערכת החיסון, כך שניתן לזהות גידולים ממאירים בשלב מוקדם יותר.

החוקרים אספו דגימות דם ממשתתפים במחקר Al-EMERGE, מחקר פרוספקטיבי, רב-מרכזי, שכלל בדיקות סקר של משתתפים בסיכון ממוצע מ-30 אתרים ברחבי הארצות הברית וקנדה. המחקר כלל בסך הכול 542 דגימות, כולל 122 משתתפים עם עדות היסטולוגית לאדנומה מתקדמת ו-420 בדיקות קולונוסקופיה ללא עדות לאדנומות.

מהנתונים עולה כי בדיקת הדם הצליחה לזהות אדנומות מתקדמות במעי הגס והרקטום עם רגישות של 41% וסגוליות של 90%. הרגישות של הבדיקה החדשה דומה או טובה יותר מהרגישות של בדיקות הצואה הזמינות כיום לשימוש: רגישות טובה יותר מזו של בדיקה אימונו-כימית של הצואה (41% לעומת 24%) ודומה לזו של בדיקת דנ”א של הצואה (41% לעומת 42%).

בנוסף, לבדיקת הדם רגישות הרבה יותר גבוהה (41% לעומת 22%) לזיהוי אדנומות מתקדמות, בהשוואה ל-Epi proColon, בדיקת דם אשר אושרה ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי כבדיקת סקר לזיהוי mSEPT9 (Methylated Septin 9 DNA).

בחברה החלו בתהליכי הרישום במטרה להביא לאישור הבדיקה ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי. מטרת החברה היא לגייס 14,000 משתתפים ולהשלים איסוף פרוספקטיבי של הנתונים.

מתוך כנס ה-GICS

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן