בדיקות שתן מסייעות בזיהוי מקרי המטוריה שאינם דורשים בדיקת ציסטוסקופיה (J Urol)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Urology מדווחים חוקרים כי בדיקת שתן חדשה (DNA Methylation-Mutation Urine Assay) עשויה לשמש במטרה לקבוע אילו מטופלים עם המטוריה נדרשים להשלמת ציסטוסקופיה.

החוקרים מאמינים כי לבדיקה החדשה ערך מוסף להפחתת ציסטוסקופיות בבירור אבחנתי ראשוני של מטופלים המתלוננים על המטוריה.

החוקרים פיתחו את בדיקת השתן להערכת מערך מוטאציות (FGFR3, TERT ו-HRAS) ומתילציות (OTX1, ONECUT2 ו-TWIST1). המחקר הראשוני שלהם הדגים רגישות גבוהה (97%) וסגוליות גבוהה (83%).

כעת הם ביקשו לאשר את התועלת של בדיקת השתן במדגם רב-מרכזי של 200 משתתפים, מהם 97 חולים עם אבחנה של סרטן שלפוחית השתן ו-103 מטופלים עם המטוריה שאינה על-רקע ממאירות.

מהנתונים עולה כי שיעור גבוה יותר משמעותית של חולים עם סרטן שלפוחית שתן אובחנו עם מוטאציות TERT (73% לעומת 3%, בהתאמה) ו-FGFR3 (35% לעומת 1%, בהתאמה).

הנתונים אודות המוטאציות סיפקו מידע רב. סרטן שלפוחית שתן היה נפוץ פי 100 בנוכחות עדות למוטאציות באחד הגנים הללו. בדומה, תוצאה חיובית בהערכת מתילציות הייתה נפוצה הרבה יותר בדגימות שתן מחולים עם סרטן שלפוחית שתן (בין 68% ל-89% לגנים שונים), בהשוואה לדגימות שתן ממטופלים ללא סרטן שלפוחית (10% עד 44%).

החוקרים משערים כי בעזרת הבדיקה הנ”ל של כלל המטופלים עם המטוריה, ניתן יהיה לצמצם את היקף בדיקות ציסטוסקופיה אבחנתיות בהיקף של עד 87.1%.

J Urol 2016

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן