שיעור גבוה, כ-11% מהנשים סובלות מ-OCD לאחר לידה לעומת שכיחות של 2-3% באוכלוסיה הרגילה (Journal of Reproductive Medicine )

מחקר חדש מה-Journal of Reproductive Medicine מדווח כי שיעור הנשים הסובלות לאחר לידה מהפרעות טורדניות-כפייתיות (OCD) גבוה מהשיעור המקובל באוכלוסיה הכללית: כ-11% נשים נמצאו כסובלות מתסמינים בהשוואה לשיעור באוכלוסיה של כ-2%-3%  בלבד.

במחקר נעשה מעקב אחר 461 נשים. כאמור, כ-11% מהם אובחנו כסובלות מתסמיני OCD לאחר שבועיים ממועד הלידה, וכ-5.4% לאחר 6 חודשים.

החוקרים מסכמים כי התקופה של לאחר הלידה היא תקופה רגישה ולחוצה למרבית הנשים, והסיכון לפתח הפרעות OCD בתקופה זו הוא גבוה משמעותית משל אוכלוסיה רגילה. חמור מכך, במידה ומתפתחת הפרעה כזו, הסיכון שהיא תשאר לאורך זמן הוא גבוה.

Journal of Reproductive Medicine, 3/2013

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

גורמי סיכון לעלייה בלחץ תוך־עיני במצב טרנדלנבורג תלול במהלך ניתוח

מקור: Journal of Glaucoma
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|07/01/2026

מנח טרנדלנבורג תלול (Steep Trendelenburg Position, STP) נפוץ בניתוחים לפרוסקופיים, אך כרוך בעלייה בלחץ התוך־עיני (IOP) ועלול להעלות את הסיכון לסיבוכים עיניים, במיוחד בחולים עם גורמי סיכון כמו גלאוקומה

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן