Interv. Radiology

האם Ultrasonography ו-MRI מספקים הדמיית RA טובה יותר ? (מתוך Annals of the Rheumatic Diseases)

ממחקר חדש, שפורסם במהדורת מאי של Annals of the Rheumatic Diseases, עולה כי בדיקות Ultrasonography ו-MRI (magnetic resonance imaging) טובות יותר מרדיוגרפיה שגרתית באבחון ארוזיות במפרקים ונסיגה של סינוביטיס בחולים עם RA (rheumatoid arthritis).

לרדיוגרפיה שגרתית יש תפקיד בזיהוי נזק מפרקי פרוגרסיבי ב-RA, אך מעט ידוע על היכולת של בדיקות ultrasonography ו-MRI בהשוואה לרדיוגרפיה, באבחון וניטור התקדמות מחלת מפרקים בטווח הארוך.

המחקר ארוך הטווח השווה בין רדיוגרפיה שגרתית, ultrasonography ו-MRI באבחון של ארוזיות בעצמות וסינוביטיס במפרקי האצבעות של 16 חולי RA.

בכלליות, החולים חוו שיפור קליני משמעותי במהלך תקופת המחקר של 7 שנים. הייתה ירידה בנפיחות וברגישות של המפרקים, וכמו כן הייתה ירידה במדדי הדלקת בסרום.

בדיקות Ultrasonography ו-MRI הראו ירידה משמעותית בסינוביטיס, אך כל שלושת טכניקות ההדמיה הראו עליה במספר של מפרקים עם ארוזיות.

ארוזיות נצפו במהלך תקופת המחקר ב-9 מתוך 96 מפרקים באמצעות Ultrasonography, וב-34 מפרקים באמצעות MRI . רדיוגרפיה שגרתית אבחנה ארוזיות ב-4 מתוך 16 חולים בנקודת ההתחלה, וב-10 מתוך 12 חולים (25 מתוך 96 מפרקים) לאחר 7 שנים.

2 מתוך 9 הארוזיות, שנצפו על ידי Ultrasonography ו-14 מתוך 34 הארוזיות שנצפו על ידי MRI בנקודת ההתחלה, אובחנו על ידי רדיוגרפיה שגרתית במהלך המעקב.

בדיקת Ultrasonography הייתה טובה יותר מ-MRI באבחון הצטברויות נוזל מאוד קטנות, בעיקר במפרקי PIP (proximal interphalangeal). בעוד שבדיקתMRI הייתה יותר טובה מ- Ultrasonography באבחון ארוזיות במפרקי MCP (metacarpophalangeal).

לשתי הטכניקות יש יתרונות וחסרונות, אבל בגלל שקל לבצע Ultrasonography ובגלל שעלות הדמיה זו נמוכה, בעוד ש-MRI יקר, החוקרים ממליצים על Ultrasonography לשם הערכה מהירה של מעקב אחרי התקדמות המחלה.

Ann Rheum Dis 2006;65:595-600

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • ניתוח בריאטרי עדיף על טיפול תרופתי בהפחתת סיבוכי רגל סוכרתית בחולים עם סוכרת מסוג 2 (J Diabetes Complications)

    ניתוח בריאטרי עדיף על טיפול תרופתי בהפחתת סיבוכי רגל סוכרתית בחולים עם סוכרת מסוג 2 (J Diabetes Complications)

    מתוצאות סקירה חדשה שפורסמו בכתב העת Journal of Diabetes Complications עולה כי במחקרים תצפיתיים ניתוח בריאטרי הוביל לירידה גדולה יותר בסיכון להתפתחות או החמרת כף רגל סוכרתית בחולים עם סוכרת מסוג 2, בהשוואה לטיפול תרופתי, אך לא זוהה קשר דומה במחקרים אקראיים ומבוקרים. ההתערבות הבריאטרית מלווה בשיפור נוירופתיה סוכרתית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ניתוח […]

  • צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד

    צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד"ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה

    צליעה בילדים היא סיבה שכיחה לפנייה לחדרי מיון, והאבחנה המבדלת במקרים אלו רחבה למדי: הסיבה עשויה להיות מולדת, דלקתית, זיהומית, חבלתית, נאופלסטית ואידיופאתית. ד"ר פנסקי משתף מאמר מ-Pediatrics in Review הסוקר את שיטות האבחון השונות, ומוסיף מהערותיו.

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • סיכון מוגבר לסיבוכים לאחר ניתוח החלפת כתף בחולים עם סוכרת תלויה באינסולין (Orthopedics)

    סיכון מוגבר לסיבוכים לאחר ניתוח החלפת כתף בחולים עם סוכרת תלויה באינסולין (Orthopedics)

    סוכרת תלוית-אינסולין מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים ואשפוזים חוזרים לאחר ניתוח החלפה מלאה של הכתף, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Orthopedics. החוקרים התבססו על נתונים ממאגר National Surgical Quality Improvement Program להערכה רטרוספקטיבית של נתונים אודות 5,888 חולים (גיל ממוצע של 69.8 שנים) עם סוכרת, שעברו ניתוח החלפה מלאה של הכתף בין 2011 ו-2020. […]

  • אסתמה מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (J Allergy Clin Immunol)

    אסתמה מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (J Allergy Clin Immunol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Allergy and Clinical Immunology עולה כי אסתמה מלווה בסיכון מוגבר להיארעות מחלת אלצהיימר. חוקרים מטאיוואן מצאו כי בחולי אסתמה שיעורים גבוהים יותר של מחלת אלצהיימר ולכן החוקרים מוויסקונסין ביקשו כעת לבחון אם מגמה דומה קיימת בארצות הברית. המחקר כלל מדגם אקראי של 20% מהמטופלים במאגר Medicare בין השנים […]

  • היעילות והבטיחות של Atogepant למניעת מיגרנה (J Headache Pain)

    היעילות והבטיחות של Atogepant למניעת מיגרנה (J Headache Pain)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Headache and Pain מדווחים חוקרים מסין על תוצאות מטה-אנליזה חדשה, מהן עולה כי Atogepant (קיוליפטה) מהווה טיפול יעיל ונסבל היטב למניעת מיגרנה, כולל מיגרנה אפיזודית וכרונית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון באופן שיטתי את היעילות והבטיחות של Atogepant, אנטגוניסט של CGRP, למניעת מיגרנה על-בסיס תוצאות מחקרים אקראיים ומבוקרים. החוקרים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה