Interv. Cardiology

סטנט עם או בלי תרופה ל-STEMI ? סקירת עורך מדור קרדיולוגיה פרופ’ שכטר

בתחילת החודש פורסם בעיתון ARCH INTERN MEDמטה-אנליזה מאיטליה שבדקה לראשונה השפעה קלינית ארוכת טווח (3 שנים של מעקב) של סטנטים מצופי תרופה (מהדור “הישן”) לעומת ללא תרופה בחולים העוברים אנגיופלסטיה ראשונה בשל אוטם חד המלווה בעליות מקטע  STבאק”ג.

החוקרים מצאו יתרון בולט לסטנטים מצופי תרופה לעומת הסטנטים ללא תרופה בשיעור הירידה בצורך ברווסקולריזציה חוזרת של עורק המטרה. עם זאת לא נמצא כל יתרון משמעותי של סטנטים עם לעומת ללא תרופה על שילוב של תוצאים קליניים שכללו סטנט תרומבוזיס, אוטם חוזר או תמותה.

ממצא מדאיג נוסף היה שיעור גבוה יחסית, כ 50% ומעלה של עליה בסכנה לאוטם חוזר מאוחר (למעלה משנה) בסטנטים מצופי התרופה וכמעט הכפלה בשיעור הסטנט תרומבוזיס המאוחרים במעקב של למעלה משנה.

יהיו שיטענו שמדובר במחקר שבדק סטנטים מצופי תרופה מ”הדור הישן”, כאלה שהיום לא משתמשים בהם, אולם כל עוד אין מחקר השולל תופעה זו בקרב הסטנטים “מהדור החדש” לעומת הסטנטים ללא תרופה, יש להתיחס לממצאים אלה בהתאם ובכובד ראש.

לכן כשבאים להשתיל סטנטים בחולי אוטם עם עליות מקטע  STבאק”ג במסגרת של אנגיופלסטיה ראשונה, החוקרים סבורים שיש להמנע מהשתלת סטנט מצופה תרופה בחולים עם הענות ירודה לטיפול ארוך טווח בנוגדי טסיות משני סוגים, לחולים עם סכנה גבוהה של דמם או בחולים שמתוכננים לניתוח בקרוב.

לדיווח על המחקר ב-THE HEART

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • תוצאות מבטיחות ל-Naloxone לשיפור הישרדות לאחר דום לב מחוץ לכותלי בית חולים (JAMA Netw Open)

    תוצאות מבטיחות ל-Naloxone לשיפור הישרדות לאחר דום לב מחוץ לכותלי בית חולים (JAMA Netw Open)

    מתן Naloxone ע”י צוותי רפואה דחופה מלווה בשיעורים גבוהים יותר של חזרת דופק ספונטאני והישרדות עד לשחרור מבית חולים של חולים עם דום לב מחוץ לכותלי בית החולים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מדגם המחקר כלל 8,195 מבוגרים עם דום לב מחוץ לכותלי בית החולים אשר טופלו ע”י צוותי […]

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

  • קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר יותר במנוחה, גם בטווח התקין, מלווה בסיכון מוגבר לתמותה ואירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם מחלת כליות כרונית שאינם תחת טיפולי דיאליזה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קצב לב מהיר במנוחה הינו גורם סיכון בלתי-תלוי לתמותה מכל-סיבה ואירועים קרדיווסקולאריים באוכלוסייה הכללית; עם זאת, הקורלציה […]

  • גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Cardiology עולה כי בחולים שהופנו לניתוח תיקון מסתם מיטראלי קצה לקצה בצנתור עם MitraClip שיעורים נמוכים של אירוע מוחי, כאשר סיבוך זה מופיע לרוב לאחר השחרור ותוארו בעיקר בחולים עם פרפור פרוזדורים, הפרעה בתפקוד כלייתי, או מדד CHA2DS2-VASc גבוה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות פרופיל […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה