בהדסה מדווחים על שלושה מקרים קשים של MIS-A על רקע דיס-רגולציה חיסונית שנגרמת מ-COVID-19 לאחר החלמה ממחלת קורונה קלה (הארץ)

ע”פ דיווח ב”הארץ” היו בארץ כ-5 מקרים (מתוך 11 שתוארו עד כה בספרות) של תסמונת  MIS-A (ר”ת של Multisystem Inflammatory Syndrome in Adults ) של גברים צעירים שהחלימו מקורונה לפני מס’ חודשים ואושפזו מחדש במצב קריטי עם תסמונת זו (שהיא המקבילה ל-MIS-C הקיימת בקרב ילדים, “מחלת קוואסקי” שעליה היו כבר מאות דיווחים בספרות).

פרופ’ דרור מבורך מהדסה מסביר בכתבה את התופעה מדובר בדיס-רגולציה חיסונית שנגרמת מ-Covid-19. מערכת החיסון לא חוזרת לעצמה, והולכת לכיוון של מחלה דלקתית מאוד. בספרות הרפואית תוארו עד כה מעט מאוד מקרים כאלה במבוגרים, 11 מקרים בעולם”.

3 החולים שהגיעו לאשפוז בהדסה היו עם לחצי דם מאוד נמוכים והתסמונת גרמה לפגיעות בכבד, שרירהלב, המעי , כליות ועוד. המעניין הוא שאת ה-COVID-19 עברו שלושת החולים הללו בצורה קלה יחסית וללא סיבוכים נראים לעין.

מבורך מסביר שאמנם מדובר בתסמונת נדירה אך נראה שניתן יהיה ללמוד ממנה יותר על השפעת וירוס הקורונה על מערכת החיסון.

 לדיווח ב”הארץ”

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

בריחה מסוכנת

בריחה מסוכנת

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|13/07/2017

גולש יקר ! ידיעה זו מיועדת לסגל הרפואי בלבד ואינה

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן