Hypertension

טיפול ב-Patiromer עשוי לסייע לחולים עם מחלת כליות כרונית להמשיך בטיפול ב-Spironolactone (מתוך Lancet)

תוספת Patiromer עשויה לאפשר המשך טיפול ב-Spironolactone (אלדקטון) בקרב חולים עם יתר לחץ דם עמיד ולא-נשלט ומחלת כליות כרונית, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת The Lancet.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Spironolactone הינו טיפול יעיל להפחתת לחץ דם בחולים עם יתר לחץ דם עמיד ולא-מבוקר. עם זאת, הטיפול בחולים עם מחלת כליות כרונית עשוי להיות מוגבל עקב היפרקלמיה. במסגרת המחקר הנוכחי בחנו החוקרים את סופח האשלגן Patiromer כתוספת העשויה לאפשר שימוש ממושך יותר ב-Spironolactone בחולים עם מחלת כליות כרונית ויתר לחץ דם עמיד.

במחקר אקראי, מבוקר-פלסבו, בשלב 2, נכללו משתתפים בגילאי 18 שנים ומעלה עם מחלת כליות כרונית ויתר לחץ דם עמיד ולא-מבוקר מ-62 מרכזים ב-10 מדינות. המשתתפים שענו על קריטריוני המחקר בעת ביקור הסקירה האחרון סווגו לפי רמות אשלגן בדם (4.3-4.7 מילימול/ליטר לעומת 4.7-5.1 מילימול/ליטר) והיסטוריה של סוכרת. המשתתפים חולקו באקראי לקבוצת טיפול דמה או טיפול ב- Patiromerבמינון 8.4 גרם, פעם ביום, בנוסף לטיפול בתווית-פתוחה ב-Spironolactone (החל מ-25 מ”ג פעם ביום) עם המשך הטיפול התרופתי ללחץ דם בתחילת המחקר.

התוצא העיקרי היה ההבדל בין הקבוצות לאחר 12 שבועות בשיעור החולים שנטלו טיפול ב-Spironolactone. תוצאי היעילות והבטיחות נבחנו באוכלוסיה לפי כוונה לטפל.

בתקופה שבין פברואר 2017 ועד אוגוסט 2018, הושלמו בדיקות סקר של 574 חולים. מבין אלו, 295 (51%) מבין 574 חולים ענו על כל הקריטריונים וחולקו באקראי לטיפול ב-Spironolactone בנוסף לטיפול כפל-סמיות עם מתן פלסבו (148 חולים) או Patiromer (147 חולים).

לאחר 12 שבועות, 98 מבין 148 חולים (66%) בקבוצת הפלסבו ו-126 מבין 147 חולים (86%) בקבוצת Patiromer נותרו תחת טיפול ב- Patiromer(הבדל בין הקבוצות של 19.5%, p<0.0001).

אירועים חריגים היו ברובם בדרגה קלה או בינונית ותועדו ב-79 חולים (53%) מבין 148 חולים בקבוצת הפלסבו וב-82 מבין 147 חולים (56%) בקבוצת הטיפול ב- Patiromer.

החוקרים מסכמים וכותבים כי בחולים עם יתר לחץ דם עמיד לטיפול ומחלת כליות כרונית, מתן Patiromer הביא לכך שניתן היה להמשיך את הטיפול ב-Spironolactone בשיעור גבוה יותר של החולים, עם פחות אירועי היפרקלמיה. טיפול ממושך ב-Spironolactone באוכלוסיה זו הינו בעל חשיבות קלינית לטיפול ביתר לחץ דם עמיד.

Lancet 2019

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • שכיחות גבוהה של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם היפראלדוסטרוניזם ראשוני (J Clin Endocrinol Metab)

    שכיחות גבוהה של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם היפראלדוסטרוניזם ראשוני (J Clin Endocrinol Metab)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism עולה שכיחות גבוהה של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם אבחנה של היפראלדוסטרוניזם ראשוני, כאשר זוהה קשר הדוק בין הפרעת הנשימה בשינה ובין היפרפילטרציה כלייתית. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את השכיחות של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם היפראלדוסטרוניזם ראשוני ולהעריך את […]

  • תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    טיפול במינון גבוה של תרופות אנטי-פסיכוטיות, בפרט Quetiapine, Clozapine ו-Olanzapine, מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ריאות בחולים עם סכיזופרניה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry. טיפול מונותרפי בתכשירים עם עומס אנטי-כולינרגי גבוה גם מעלה את הסיכון לדלקת ריאות. החוקרים התבססו על מספר מאגרי נתונים ארציים ובחנו את הנתונים אודות חולים שטופלו בשל סכיזופרניה […]

  • מחלת כליות כרונית בשלב מתקדם מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים מבוגרים (Kidney Med)

    מחלת כליות כרונית בשלב מתקדם מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים מבוגרים (Kidney Med)

    במאמר שפורסם בכתב העת Kidney Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים מבוגרים שלקחו חלק במחקר SPRINT, קצב פינוי גלומרולארי נמוך ללא אלבומינוריה מלווה בסיכון מוגבר לתמותה, אך ללא סיכון מוגבר לאירועים קרדיווסקולאריים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קיימת מחלוקת באשר לסיווג KDIGO (או Kidney Disease: Improving Global Outcomes) של מחלת […]

  • תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    טיפול משולש הכולל מטפורמין, Dapagliflozin ו-Saxagliptin מהווה גישת טיפול יעילה ובטוחה לחולים עם סוכרת מסוג 2 שלא קיבלו טיפול תרופתי קודם, בהשוואה להגברת עצימות הטיפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ההנחיות הנוכחיות ממליצות על טיפול משולב מוקדם להפחתת הסיכון לסיבוכי סוכרת ומניעת אינרציה קלינית בחולים עם סוכרת מסוג 2. […]

  • היעילות והבטיחות של Donidalorsen כנגד אנגיואדמה תורשתית (N Engl J Med)

    היעילות והבטיחות של Donidalorsen כנגד אנגיואדמה תורשתית (N Engl J Med)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine עולות עדויות חדשות התומכות במתן Donidalorsen כטיפול מניעתי בחולים עם אנגיואדמה תורשתית לאחר שהוכח כי הטיפול התרופתי הפחית את שיעור התלקחויות המחלה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אנגיואדמה תורשתית הינה הפרעה נדירה, המתאפיינת באירועים חוזרים של נפיחות העלולה להיות מסכנת-חיים.  טיפול מונע ארוך-טווח עשוי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה