השוואה בין Lercanidipine ובין Amlodipine בטיפול בחולים עם יתר לחץ דם ואירוע מוחי איסכמי (Curr Med Res Opin)

במאמר שפורסם בכתב העת Current Medical Research and Opinion מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי Lercanidipine (וזודיפ) דומה ביעילותו ל-Amlodipine בהפחתת וייצוב לחץ הדם בחולים עם יתר לחץ דם לאחר אירוע מוחי, עם עדיפות מסוימת בכל הנוגע לפרופיל הבטיחות.

במסגרת המחקר הנוכחי ביקשו החוקרים להשוות את היעילות והבטיחות של Lercanidipine ו-Amlodipine בטיפול בחולים עם יתר לחץ דם עם אירוע מוחי איסכמי חד. מדובר במחקר בתווית-פתוחה, מבוקר, אקראי, שכלל 104 חולים עם יתר לחץ דם (לחץ דם מעל 130/80 מ”מ כספית) שאובחנו עם אירוע מוחי איסכמי.

המשתתפים חולקו באקראי לטיפול בן ארבעה שבועות ב- Lercanidipine במינון 20 מ”ג ליום או Amlodipine במינון 10 מ”ג ליום. הטיפול ניתן בשלב החד של האירוע המוחי, בין אם מיד לאחר האבחנה או במהלך תקופת מעקב של עד שישה ימים.

מהתוצאות עולה כי הן Lercanidipine והן Amlodipine הביאו להפחתת לחץ הדם הממוצע, לחץ הדם הממוצע בניטור הולטר במשך 24 שעות ולחץ הדם בשעות היום ובשעות הלילה. בפרט, לחץ הדם הקליני הממוצע ירד ב-מ-168.9/96.2 מ”מ כספית ל-147.1/87.1 מ”מ כספית בקבוצת הטיפול ב- Lercanidipine (p<0.001 עבור לחץ דם סיסטולי ו-p<0.01 עבור לחץ דם דיאסטולי) ומ-167.1/97.8 מ”מ כספית ל-143.3/82.8 מ”מ כספית בקבוצת הטיפול ב-Amlodipine (p<0.0001).

לא תוארו הבדלים מובהקים סטטיסטית בין שתי קבוצות הטיפול בכל הנוגע להפחתת לחץ הדם הקליני. שיעורי התגובה והתנרמלות לחץ דם בשתי קבוצות החולים היו דומים, ללא הבדל משמעותי בין הקבוצות. בנוסף, בשתי קבוצות הטיפול תועדו תוצאות דומות בכל הנגוע להפחתת העליה בלחץ הדם בשעות הבוקר וייצוב לחץ הדם, כפי שנמדד לפי יחס שפל-שיא. עם זאת, ל- Lercanidipine פרופיל סבילות טוב יותר מ-Amlodipine, עם פחות אירועים חריגים ושיעור נמוך יותר של חולים שסבלו מתופעות הלוואי.

החוקרים קוראים להשלים מחקרים גדולים יותר לאישור ממצאים אלו.

Curr Med Res Opin. 2015 Jan;31(1):163-70

לידיעה ב-PubMed

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

לחץ דם לפני צנתור מוחי (Thrombectomy): ‘אל תורידו אותו’

לחץ דם לפני צנתור מוחי (Thrombectomy): ‘אל תורידו אותו’

מקור: Neurology
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|16/08/2026

המאמר עוסק בניהול לחץ הדם אצל מטופלים עם שבץ מוחי איסכמי חריף הנמצאים בשלב שלפני ביצוע צנתור מוחי לשליפת קריש דם. המחקר מדגיש כי הניסיון להוריד את לחץ הדם באופן אקטיבי בשלב זה עלול להיות מסוכן ולהחמיר את הנזק המוחי

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן