Hypertension

האם הגיעה העת להמליץ על דנרבציה כלייתית לטיפול ביתר לחץ דם עמיד לטיפול תרופתי? (Hypertension)

חוקרים מצ’כיה טוענים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Hypertension כי בחולים עם יתר לחץ דם עמיד לטיפול תרופתי והיענות לטיפול התרופתי, דנרבציה כלייתית אינה מפחיתה את לחץ הדם בהיקף גדול יותר מהגברת הטיפול התרופתי ואינה מוכנה לשימוש שגרתי.

במהלך תקופה של שישה חודשים, הטיפול בדנרבציה כלייתית או הגברת הטיפול התרופתי הובילו לירידה משמעותית בלחץ הדם, אך דנרבציה כלייתית אינה גישה שגרתית ויש לשמור אפשרות זו לחולים עם יתר לחץ דם עמיד באמת לטיפול תרופתי עם היענות לטיפול התרופתי, לאחר שלילת יתר לחץ דם משני.

במטרה להשוות את היעילות של דנרבציה כלייתית באמצעות צנתר אל מול הגברת הטיפול התרופתי שכלל Spironolactone במידה והטיפול נסבל, בחולים עם יתר לחץ דם עמיד באמת לטיפול תרופתי, החוקרים ערכו מחקר שכלל 106 חולים.

לחץ הדם הסיסטולי הממוצע בתחילת המחקר עמד על 159 מ”מ כספית בקבוצת הטיפול בדנברציה כלייתית ועל 155 מ”מ כספית בקבוצת הגברת טיפול תרופתי, מספר התרופות הממוצע שנטלו המשתתפים עמד על 5.1 ו-5.4, בהתאמה.

לאחר שישה חודשים, בשתי הקבוצות תועדה ירידה דומה בלחץ הדם הסיסטולי הממוצע לאורך 24 שעות. בקבוצת ההתערבות חל שינוי של 8.6 מ”מ כספית ובקבוצת הטיפול התרופתי נרשמה ירידה של 8.1 מ”מ כספית (p=0.001). בשתי הקבוצות תועדה ירידה משמעותית בלחץ הדם הסיסטולי במרפאה. בקבוצת ההתערבות השינוי עמד על 12.4 מ”מ כספית ובקבוצת הטיפול התרופתי עמד השינוי על 14.3 מ”מ כספית.

בקבוצת הטיפול התרופתי נרשמה גם עליה משמעותית בריכוז קריאטינין בדם וירידה מקבילה בפינוי קריאטינין.

התוצאות לאחר שישה חודשים  אישרו את הבטיחות של דנרבציה כלייתית, אך בדואר אלקטרוני שנשלח לרופאים קראו מומחים לנקוט משנה זהירות ביישום הגישה החדשה, עד לעדויות מהימנות יותר עם תוצאות ברורות בנושא.

Hypertension 2014

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה