Hypertension

ההשפעה של משקאות אנרגיה על מקטע QT ועל לחץ הדם (מתוך כנס EPI-NPAM )

מסקירה חדשה שתוצאותיה הוצגו במהלך כנס  ה-EPI NPAM (Epidemiology  and Prevention/Nutrition, Physical Activity and Metabolism) לשנת 2013 עולה כי זמן קצר לאחר שתיית משקאות אנרגיה חלה עליה בלחץ הדם הסיסטולי וכן הארכה ממוצעת של 10 מילי-שניות במקטע QT.

החוקרים מסבירים כי הממצאים אודות ההשפעה על לחץ הדם עולים בקנה אחד עם החשד שלהם, לאור תכולת הקפאין במשקאות אלו. עם זאת, הם הופתעו מההשפעה על מרווח מקטע QT ומאמינים כי מדובר בקריאת השכמה לחוקרים לבחון את הנושא מעט יותר לעומק.

במסגרת הסקירה ביקשו החוקרים לבחון את ההשפעה של משקאות אנרגיה על בריאות הלב, מאחר ומשקאות אלו, ביחד עם תוספים תזונתיים, אינם תחת בקרה הדוקה כמו תרופות חדשה החייבות לענות על דרישות הבטיחות של מנהל התרופות והמזון האמריקאית.

בסקירה הספרותית החוקרים זיהו שבעה מחקרים תצפיתיים ומחקרים התערבותיים להערכת ההשפעה של משקאות אנרגיה על מקטע QT, לחץ הדם וקצב הלב.

החוקרים אספו נתונים אודות מקטע QT/QTc משלושה מחקרים עם סך כולל של 93 משתתפים. נתונים אודות לחץ דם נאספו משישה מחקרים עם סך כולל של 132 משתתפים ובשבעה מחקרים נבחנה ההשפעה על קצב הלב.

כל המשתתפים היו צעירים (גילאי 18-45 שנים) ובריאים, עברו בדיקת אק”ג ומדידת לחץ דם לפני ומיד לאחר צריכת 1-3 פחיות של משקה אנרגית בעיקר רד-בול, אך גם אחרים (Full Throttle ו-Meltdown RTD). פחית רד-בול (8.4 אונקיות) מכילה 80 מ”ג קפאין, בהשוואה ל-35 מ”ג בפחית קולה (12 אונקיות) או כ-100 מ”ג קפאין בכוס קפה ממוצעת.

זמן קצר לאחר שתיית משקאות אנרגיה, נרשמה עליה ממוצעת של 3.5 מ”מ כספית בלחץ הדם הסיסטולי. במידה והנבדקים שתו משקאות אנרגיה כל יום, אזי השינוי בלחץ הדם עשוי להיות משמעותי מאוד. החוקרים מוסיפים כי באנשים שאינם שותים קפה תתכן השפעה גדולה יותר על לחץ הדם בעקבות צריכת משקה אנרגיה.

החוקרים מסבירים כי רופאים לרוב חוששים במקרים של עליה של כ-30 מילי-שניות במקטע QT בהשוואה לערך הבסיס. הם מודים כי מדובר במחקר קטן, אך התוצאות העלו צורך במחקרים נוספים.

לא זוהתה השפעה משמעותית על לחץ הדם הדיאסטולי או על קצב הלב.

אעפ”י שהארכה של 10 מילי-שניות במקטע QT היא קטנה, במידה והדבר היה נובע מטיפול תרופתי המצוי בבחינה של מנהל התרופות והמזון האמריקאי, אזי, הסוכנות הייתה דורשת בדיקות נוספות במטרה להבטיח כי אין סכנה בהתפתחות הארכה חמורה ומסכנת-חיים במקטע QT והפרעות קצב נלוות.

מתוך כנס EPI-NPAM

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • רמות ויטמין D נמוכות עלולות להחמיר תסמיני גסטרופרזיס (Dig Dis Sci)

    רמות ויטמין D נמוכות עלולות להחמיר תסמיני גסטרופרזיס (Dig Dis Sci)

    בלמעלה ממחצית מהחולים עם תסמינים של גסטרופרזיס תועדו רמות נמוכות של ויטמין D, אשר נקשרו עם החמרה בבחילות, הקאות, והפרעה בתפקוד נוירו-מוסקולרי של הקיבה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Digestive Diseases and Sciences. במחקר התצפיתי בחנו החוקרים 513 חולים בגילאי 18 שנים ומעלה עם תסמיני גסטרופרזיס, אשר נכללו במאגר Gastroparesis Clinical Research Consortium. […]

  • מה בין רמות ויטמין A בדם בהיריון מוקדם ובין הסיכון לסוכרת הריונית? (Diabetes Metab Syndr Obes)

    מה בין רמות ויטמין A בדם בהיריון מוקדם ובין הסיכון לסוכרת הריונית? (Diabetes Metab Syndr Obes)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Diabetes, Metabolic Syndrome and Obesity עולה קשר בין ריכוז גבוה יותר של ויטמין A בדם ובין סיכון גבוה יותר לסוכרת הריונית, גם בנוכחות ערכי ויטמין A בטווח התקין. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הקשר בין רמות ויטמין A ובין הסיכון לסוכרת הריונית אינו מובן היטב ואין מחקרים פרוספקטיביים בנושא. […]

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שלום וברוכים הבאים לפרק נוסף של “שבירת מיתוסים”. היום נדבר על נושא חשוב ביותר – השמנה בילדים ובמבוגרים. פרופסור רז דן בשאלה מדוע השמנה בילדים רק ממשיכה לעלות, נדון בסיבה שהטיפול במגפת ההשמנה נכשל ומתי שומן עודף הוא דווקא יתרון. הצטרפו אלינו לפרק חשוב, מלמד ומלא בתובנות! בואו נתחיל! בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Leukemia and Lymphoma עולה כי סרקופניה הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם לימפומה ומלווה בשיעורים נמוכים יותר של הישרדות ללא-התקדמות מחלה ובשיעורי הישרדות כוללים נמוכים יותר בחולים לאחר השתלת מח עצם ובגברים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות אודות הקשר בין סרקופניה ולימפומה. כעת הם ביקשו לבחון את […]

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    בחולים עם יחס אלבומין:קריאטינין בשתן של 3,500 מ”ג/גרם ומעלה תועדו שיעורים גבוהים יותר של היפרקלמיה, עם שכיחות גבוהה של ההפרעה האלקטרוליטרית גם בחולים שקיבלו טיפול באנטגוניסטים לקולטן למינרלוקורטיקואידים, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Kidney Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן הערכות שונות מאוד של שיעורי היארעות היפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה