Hypertension

טיפול במעכבי ACE בחולי סוכרת ויתר לחץ דם קשורים לפחות מיקרו אלבומינוריה (מתוך J Am Soc Nephrol)

ניתוח של מידע ממחקר BENEDICT (Bergamo Nephrologic Diabetes Complications Trial) אישר שלחולי סוכרת עם יתר לחץ דם המטופלים במעכבי ACE (angiotensin-converting-enzyme) יש סיכון נמוך לפתח מיקרו אלבומינוריה.

לדברי החוקרים, תוצאות המחקר מראה כי בחולים עם סוכרת סוג 2 ויתר לחץ דם עורקי, הורדת לחץ הדם הינו חיוני להורדת הסיכון למיקרו אלבומינוריה (ועקב כך את הסיכונים הנלווים למצב) והדרך הכי טובה להשיג מטרה זו היא על ידי מעכבי ACE. תוצאות המחקר פורסמו במהדורת נובמבר של Journal of the American Society of Nephrology.

שני פרשנים חיצוניים ציינו בראיונות ל-Medscape כי המחקר מאשר מחדש ממצאים קודמים והיות וזה ניתוח post hoc לא ניתן להסיק על סיבתיות. המחקר הנוכחי מאשר את מה שנמצא במחקר BENEDICT, במחקר ABCD (Appropriate Blood Pressure Control in Diabetes), במחקר HOPE (Heart Outcomes Prevention Evaluation) ובמחקרים אחרים, שבהם נעשה שימוש במעכבי ACE או ב-ARB (חוסמי רצפטור אנגיוטנסין 2), ואשר הגיעו למסקנות דומות : אנשים עם סוכרת סוג 2 ועם לחץ דם נמוך יותר נמצאים בסיכון נמוך למיקרו אלבומינוריה מתמדת.

BENEDICT הוא מחקר פרוספקטיבי, שכלל 1204 חולי סוכרת ויתר לחץ דם ללא עדות למחלת כליה. מטרת המחקר הייתה לקבוע אם תרופות נגד יתר לחץ דם מסוימות יכולות להוריד את השכיחות של מיקרו אלבומינוריה. משתתפי המחקר חולקו רנדומאלית לקבל טיפול של 3.6 שנים באחד מהבאים :

1) verapamil חוסם תעלת סידן ממשפחת non הידרופירידין (ndCCB).

2) Trandolapril מעכב ACE.

3) Veratran שילוב של verapamil ושל Trandolapril.

4) פלצבו.

המחקר הראה כי בהשוואה לנבדקים בקבוצת הפלצבו, לנבדקים, שקיבלו מעכב ACE או שילוב של תרופות, אך לא טיפול ב- verapamil בלבד, הייתה שכיחות נמוכה יותר של מיקרו אלבומינוריה.

מטרת ניתוח ה-post hoc העיקרית הייתה לראות אם לחץ דם בנקודת ההתחלה, לחץ דם במעקב (בסוף המחקר) או ירידה בלחץ הדם, מנבאים את הזמן עד להתפתחות מיקרו אלבומינוריה. המטרה המשנית הייתה לבדוק את השכיחות של מיקרו אלבומינוריה בנבדקים עם ערכי לחץ דם מעל או מתחת לחציון, לפי אם הם מקבלים טיפול במעכבי ACE או ב- ndCCB.

במחקר BENEDICT חציון לחץ הדם בנקודת ההתחלה היה 150/88 mm Hg. לחץ הדם הרצוי היה נמוך מ-130/80, אך חציון לחץ הדם, שהושג במעקב, היה 139/81. חציון הירידה בלחץ הדם היה 11/6.

לחץ דם גבוה מביא לסיכון גבוה יותר למיקרו אלבומינוריה

בהשוואה לנבדקים, שלא פיתחו מיקרו אלבומינוריה, אלה שכן פיתחו היו בעלי ערכי לחץ דם סיסטולי ודיאסטולי גבוהים יותר במעקב וירידות קטנות יותר בלחץ הדם הסיסטולי והדיאסטולי.

אפקט מגן של טיפול במעכבי ACE

לנבדקים עם ערכי לחץ דם במעקב, שהיו גבוהים מהחציון, ואשר קיבלו מעכבי ACE, הייתה ירידה בשכיחות של מיקרו אלבומינוריה, דבר שהיה בר השוואה לזה של נבדקים עם לחץ דם במעקב של מתחת לחציון. בדומה לכך, בקרב נבדקים עם ירידות בלחץ הדם, שהיו קטנות מחציון הירידה, לאלה, שקיבלו מעכבי ACE, הייתה שכיחות נמוכה יותר משמעותית של מיקרו אלבומינוריה בהשוואה לאלה, שלא קיבלו טיפול זה. טיפול ב- ndCCBלא השפיע באופן בלתי תלוי על מיקרו אלבומינוריה.

לדברי החוקרים, טיפול במעכבי ACE חשוב בעיקר, כשלחץ הדם לא בשליטה טובה, דבר היכול לקרות במרבית הנבדקים למרות השימוש ב-2, 3 או אפילו יותר תרופות.

החוקרים מסכמים ואומרים כי המידע ממחקרם עקבי עם עדות קודמת ממחקר BENEDICT וממחקרים אחרים. המחקר מספק מידע בנוגע לכך, שבהשוואה לתרופות אחרות, למעכבי ACE יש יתרון נוסף על תוצאות כליתיות ועל כן צריכים להיות טיפול הבחירה בחולי יתר לחץ דם עם סוכרת.

טיפול מוקדם הינו חשוב ויש צורך במחקרים נוספים

יישום אסטרטגיות מניעה מכוון לזיהוי מוקדם של חולי סוכרת ויתר לחץ דם עורקי. טיפול במעכבי ACE (בשילוב עם תרופה אחרת, שיכול להיות שיש בה צורך על מנת להביא את השליטה בלחץ הדם לרמה האופטימאלית) חשוב מאוד על מנת להגביל את העול של סיבוכים כליתיים וקרדיווסקולרים (ועלויות נלוות) ברחבי העולם.

לסיכום, יש צורך במחקרים פרוספקטיבים רנדומאליים כדי לחקור אם טיפול משולב במעכבי ACE וב- ndCCBיכול להוריד את התחלואה והתמותה הקשורים לסוכרת סוג 2. בעוד שמיקרו אלבומין הוא סמן טוב לסיכון קרדיווסקולרי, הנחיות הטיפול (שיעודכנו בקרוב) יצביעו על כך, שזה אינו סמן לתפקוד כליה לקוי. על כן יש צורך במחקר רנדומאלי, שיבדוק שליטה אגרסיבית בלחץ הדם מול שליטה לא אגרסיבית בלחץ הדם.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מתן Fabhalta לטיפול ב-IgA Nephropathy (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מתן Fabhalta לטיפול ב-IgA Nephropathy (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את מתן Fabhalta להפחתת פרוטאינוריה בחולים עם מחלת כליות מסוג IgA Nephropathy. הטיפול ב- Fabhalta כבר מאושר לשימוש בחולים מבוגרים עם המוגלובינוריה לילית התקפית (או Paroxysmal Nocturnal Hemoglobinuria). עם הרחבת האישור כעת, Fabhalta תתחרה מול Tarpeyo ו-Filspari. המומחים מסבירים כי IgA Nephropathy, הפוגעת בעיקר במבוגרים צעירים, […]

  • ביטויים עיניים של תסמונת מרפאן מלווים בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (Am J Ophthalmol)

    ביטויים עיניים של תסמונת מרפאן מלווים בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (Am J Ophthalmol)

    במדגם גדול של חולים עם תסמונת מרפאן (Marfan Syndrome), נוכחות ביטויים עיניים של המחלה מלווה בסיכון מוגבר משמעותית למחלות לב וכלי דם, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Ophthalmology. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין ביטויים עיניים של תסמונת מרפאן ובין הסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים. החוקרים השלימו מחקר עוקבה רטרוספקטיבי […]

  • רמות ויטמין D נמוכות עלולות להחמיר תסמיני גסטרופרזיס (Dig Dis Sci)

    רמות ויטמין D נמוכות עלולות להחמיר תסמיני גסטרופרזיס (Dig Dis Sci)

    בלמעלה ממחצית מהחולים עם תסמינים של גסטרופרזיס תועדו רמות נמוכות של ויטמין D, אשר נקשרו עם החמרה בבחילות, הקאות, והפרעה בתפקוד נוירו-מוסקולרי של הקיבה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Digestive Diseases and Sciences. במחקר התצפיתי בחנו החוקרים 513 חולים בגילאי 18 שנים ומעלה עם תסמיני גסטרופרזיס, אשר נכללו במאגר Gastroparesis Clinical Research Consortium. […]

  • האם טיפול תרופתי כנגד סוכרת עלול להחמיר בצקת מקולארית? (J Diabetes Complications)

    האם טיפול תרופתי כנגד סוכרת עלול להחמיר בצקת מקולארית? (J Diabetes Complications)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Diabetes and Its Complications מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול תרופתי לאיזון משק הסוכר באמצעות תרופות ממשפחת מעכבי DPP-4, מעכבי SGLT-2, או אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 אינו מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות בצקת מקולארית משנית לסוכרת באלו עם רטינופתיה סוכרתית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין עדויות […]

  • היעילות והבטיחות של החלפת מעכב DPP-4 לטובת Semaglutide פומי בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetol Int)

    היעילות והבטיחות של החלפת מעכב DPP-4 לטובת Semaglutide פומי בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetol Int)

    במאמר שפורסם בכתב העת Diabetology International מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מיפן, מהן עולה כי תתכן תועלת להחלפת מעכב DPP-4 לטובת Semaglutide פומי בחולים עם סוכרת מסוג 2 שלא השיגו את יעדי איזון גליקמי או משקל הגוף. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מעכבי DPP-4 מהווים את משפחת התרופות הפומיות הנפוצה ביותר לשימוש לטיפול בחולי […]

  • מה בין רמות ויטמין A בדם בהיריון מוקדם ובין הסיכון לסוכרת הריונית? (Diabetes Metab Syndr Obes)

    מה בין רמות ויטמין A בדם בהיריון מוקדם ובין הסיכון לסוכרת הריונית? (Diabetes Metab Syndr Obes)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Diabetes, Metabolic Syndrome and Obesity עולה קשר בין ריכוז גבוה יותר של ויטמין A בדם ובין סיכון גבוה יותר לסוכרת הריונית, גם בנוכחות ערכי ויטמין A בטווח התקין. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הקשר בין רמות ויטמין A ובין הסיכון לסוכרת הריונית אינו מובן היטב ואין מחקרים פרוספקטיביים בנושא. […]

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שלום וברוכים הבאים לפרק נוסף של “שבירת מיתוסים”. היום נדבר על נושא חשוב ביותר – השמנה בילדים ובמבוגרים. פרופסור רז דן בשאלה מדוע השמנה בילדים רק ממשיכה לעלות, נדון בסיבה שהטיפול במגפת ההשמנה נכשל ומתי שומן עודף הוא דווקא יתרון. הצטרפו אלינו לפרק חשוב, מלמד ומלא בתובנות! בואו נתחיל! בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • יעדי הטיפול בחולים עם סוכרת מסוג 2: חשיבות איזון מיטבי בשלב מוקדם של המחלה (הודעת אלי לילי)

    יעדי הטיפול בחולים עם סוכרת מסוג 2: חשיבות איזון מיטבי בשלב מוקדם של המחלה (הודעת אלי לילי)

    מטרות הטיפול באנשים עם סוכרת מסוג 2 כוללות שיפור המצב הבריאותי ואיכות החיים והשגת יעדים אלו כוללת מניעת התפתחות סיבוכים משנית לסוכרת, דחיית התקדמות המחלה ואף להביא לנסיגה של המחלה בשלבים מוקדמים. מהנתונים בספרות הרפואית עולה כי כמחצית או יותר מהאנשים עם סוכרת מסוג 2 אינם מאוזנים היטב, זאת חרף הזמינות של טיפולים חדשים ויעילים לאיזון רמות הסוכר בדם. […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה