Hypertension

שילוב אמלודיפין וואלסארטאן – בחירה טובה לטיפול ביתר לחץ דם בשלב 2 (הוצג ב-ASH)

ממחקר שנערך לאחרונה, עולה כי שילוב של אמלודיפין (NORVASC) יחד עם ואלסארטאן (DIOVAN) מהווה טיפול יעיל מאוד, ונסבל בצורה טובה, במטופלים עם יתר לחץ דם  לא מסובך בשלב 3. המחקר הוצג בכנס המדעי השנתי של האיגוד האמריקאי ליתר לחץ דם (ASH).

החוקרים העריכו את בטיחות השילוב של אמלודיפין וואלסארטאן בהשוואה לשילוב ליזינופריל (TENSOPRIL ) והידרוכלורותיאזידים (HCT hydrochlorothiazide) במטופלים עם לחץ דם בשלב 2.

אחד החוקרים מסר במהלך הכנס, כי למרות הזמינות של מגוון רחב של תרופות נגד יתר לחץ דם, בערך 70% מהמטופלים ביתר לחץ דם בארה”ב, ולפחות 90% מהמטופלים באירופה, לא משיגים את הנחיות ה- Joint National Committee 7 [JNC 7] של לחץ הדם נמוך מ-140/90 mm Hg.

החוקר הוסיף, כי למרות שלחץ הדם הסיסטולי מהווה גורם סיכון עצמאי חשוב, השגת שליטה בלחץ הדם הסיסטולי קשה יותר מהשגת שליטה בלחץ הדם הדיאסטולי במטופלים רבים.

הנחיות ה-7 JNC מכירות בכך שמרבית החולים עם יתר לחץ דם יידרשו לפחות לשתי תרופות נגד יתר לחץ דם בכדי להשיג שליטה בלחץ הדם, הסביר החוקר. בהתאם לכך, הוא הוסיף, התחלת טיפול עם 2 תרופות הינה מומלצת במטופלים שלחץ הדם שלהם גבוה ביותר מ-20/10 mm Hg מהיעד, או כחומרים נפרדים או ב- fixed-dose combination.

החוקר ציין, כי השימוש בשני חומרים עם מנגנוני פעולה משלימים נמצא קשור להורדה יעילה יותר של לחץ הדם מאשר כל חומר בנפרד, כמו גם לנסבלות משופרת. טיפול משולב שמספק חסימת תעלות סידן וקולטני אנגיוטנסין, שכרגע אינו זמין לטיפול ביתר לחץ דם, מייצג לדבריו  אפשרות טיפולית אטרקטיבית.

130 המטופלים שהשתתפו במחקר, עם לחץ דם דיאסטולי ממוצע בישיבה הגבוה או שווה ל-     mm Hg 110 ונמוך מ-120 mm Hg, חולקו אקראית לקבלת 6 שבועות של טיפול ב-5 מ”ג אמלודיפין ו-160 מ”ג ואלסארטאן, או לקבלת 10 מ”ג ליזינופריל ו-12.5 מ”ג HCT. בשבוע השני, העלו את המינונים במטופלים עם לחץ דם דיאסטולי ממוצע בישיבה הגבוה או שווה ל-mm Hg 90, ל-10 מ”ג אמלודיפין ו-160 מ”ג ואלסארטאן, או ל-20 מ”ג ליזינופריל ו-12.5 מ”ג HCT.

תפועות לוואי דווחו ב-26 מטופלים שקיבלו אמלודיפין וואלסארטאן וב-21 מטופלים שקיבלו ליזינופריל ו-HCT. מרבית תופעות הלוואי היו קלות עד מתונות בחומרתן, וככל הנראה אינן קשורות לתרופת המחקר.

החוקר ציין שפרופיל הבטיחות שנצפה בקבוצה שקיבלה שילוב אמלודיפין וואלסארטאן היה עקבי עם התכונות הפרמקולוגיות הידועות של כל אחד מהחומרים.

הירידות הממוצעות מערכי לחץ הדם הסיסטולי והדיאסטולי בישיבה שנמדדו בתחילת המחקר היו mm Hg  35.8/28.6 בקבוצה שקיבלה אמלודיפין וואלסארטאן ו- mm Hg 31.8/27.6 בקבוצה שקיבלה ליזינופריל ו-HCT.  הירידות היו mm Hg 43.0/26.1 ו-37.2/21.7, בהתאמה, אצל מטופלים שאצלם הערכים בתחילת המחקר היו mm Hg 180 או יותר.

באופן כללי, התוצאות מתעדות את היעילות והנסבלות של אמלודיפין וואלסארטאן בהשגת בקרה טיפולית של לחץ דם במטופלים עם יתר לחץ דם בשלב 2, סיכם החוקר.

לידיעה המלאה

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מתן Fabhalta לטיפול ב-IgA Nephropathy (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מתן Fabhalta לטיפול ב-IgA Nephropathy (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את מתן Fabhalta להפחתת פרוטאינוריה בחולים עם מחלת כליות מסוג IgA Nephropathy. הטיפול ב- Fabhalta כבר מאושר לשימוש בחולים מבוגרים עם המוגלובינוריה לילית התקפית (או Paroxysmal Nocturnal Hemoglobinuria). עם הרחבת האישור כעת, Fabhalta תתחרה מול Tarpeyo ו-Filspari. המומחים מסבירים כי IgA Nephropathy, הפוגעת בעיקר במבוגרים צעירים, […]

  • ביטויים עיניים של תסמונת מרפאן מלווים בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (Am J Ophthalmol)

    ביטויים עיניים של תסמונת מרפאן מלווים בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (Am J Ophthalmol)

    במדגם גדול של חולים עם תסמונת מרפאן (Marfan Syndrome), נוכחות ביטויים עיניים של המחלה מלווה בסיכון מוגבר משמעותית למחלות לב וכלי דם, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Ophthalmology. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין ביטויים עיניים של תסמונת מרפאן ובין הסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים. החוקרים השלימו מחקר עוקבה רטרוספקטיבי […]

  • רמות HDL גבוהות מלוות בסיכון מוגבר למחלת כליות בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Sci Rep)

    רמות HDL גבוהות מלוות בסיכון מוגבר למחלת כליות בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Sci Rep)

    רמות נמוכות מאוד או גבוהות מאוד של HDL (או High-Density Lipoprotein) מלוות בסיכון מוגבר למחלת כליות בנשים עם סוכרת מסוג 2, אם כי לא תועד קשר דומה בגברים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. החוקרים כותבים כי מחקרים קודמים הצביעו על קשר הדוק בין רמות HDL נמוכות ובין הסיכון למחלת כליות משנית […]

  • יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    בחולים עם יחס אלבומין:קריאטינין בשתן של 3,500 מ”ג/גרם ומעלה תועדו שיעורים גבוהים יותר של היפרקלמיה, עם שכיחות גבוהה של ההפרעה האלקטרוליטרית גם בחולים שקיבלו טיפול באנטגוניסטים לקולטן למינרלוקורטיקואידים, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Kidney Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן הערכות שונות מאוד של שיעורי היארעות היפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות […]

  • מה בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת המודיאליזה? (J Ren Nutr)

    מה בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת המודיאליזה? (J Ren Nutr)

    מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Renal Nutrition עולה קשר אפשרי בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת טיפול המודיאליזה, כאשר צריכה יומית של מעל 15.33 גרם לוותה בירידה אפשרית בסיכון להפרעה האלקטרוליטרית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היפרקלמיה הינה בעיה נפוצה בחולים תחת טיפולי המודיאליזה. בעשורים האחרונים, צריכה מופרזת של מזונות עתירי […]

  • האם מגנזיום סולפט משפר הקלה בכאב משנית לאבני כליות? (Ann Emerg Med)

    האם מגנזיום סולפט משפר הקלה בכאב משנית לאבני כליות? (Ann Emerg Med)

    הוספת מגנזיום סולפט לטיפול ב-Diclofenac מובילה להקלה גדולה יותר בכאב לעומת מתן Diclofenac לבדו בחולים בחדרי מיון עם כאב חד משנית לאבני כליה, אם כי התועלת של הוספת מגנזיום סולפט לא הייתה מובהקת סטטיסטית, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Annals of Emergency Medicine. המחקר הפרוספקטיבי, כפל-סמיות, באקראי, נערך בין נובמבר 2022 ועד אוגוסט […]

  • עליה בלחץ הדם לאורך זמן מלווה בסיכון מוגבר לשינויים בכלי הדם של הרשתית (Acta Ophthalmologica)

    עליה בלחץ הדם לאורך זמן מלווה בסיכון מוגבר לשינויים בכלי הדם של הרשתית (Acta Ophthalmologica)

    עליה בלחץ דם ולחץ תוך-עיני לאורך זמן מלווה בכלי דם קטנים, מפותלים וצרים יותר ברשתית, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Acta Ophthalmologica. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים אודות 2,089 משתתפים ממדגם מטופלים מדנמרק (גיל ממוצע של 61 שנים; 63% נשים) שעברו שתי בדיקות עיניים עוקבות עם מעקב של לפחות שלוש שנים. […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה