Hypertension

האם ויטמינים C ו-E לא מונעים רעלת הריון או סיבוכים פרי נטליים בנשים עם בעיות פוריות ? (מתוך The New England Journal of Medicine)

ממחקר חדש, שפורסם במהדורת אפריל של The New England Journal of Medicine, עולה כי תוספת של ויטמינים C ו-E במהלך ההיריון לא מורידה את הסיכון לרעלת היריון או לסיבוכי היולדת או היילוד בנשים עם בעיות פוריות.

בעבר הציעו שתוספת של ויטמינים אנטי אוקסידנטים מורידה את הסיכון לרעלת היריון וסיבוכים פרי נטליים, אך האפקטים של מתן ויטמינים אלה אינה וודאית עדיין. יש מידע מוגבל בנוגע לאפקטים של אנטי אוקסידנטים על תופעות בריאותיות רציניות בתינוקות ועל אם יש יתרונות ללא תלות בהורדת רעלת ההיריון. היו קריאות למחקרים רנדומלים באוכלוסיות בעלות סיכון שונה לרעלת היריון על מנת להעריך את היעילות והבטיחות של תוספת של אנטי אוקסידנטים.

במחקר ACTS (Australian Collaborative Trial of Supplements) השתתפו 1877 נשים עם בעיות פוריות  בין השבועות 14-22 של הפריה. הן חולקו רנדומלית לקבלת תוספת יומית של 1000 mg של ויטמין C ו-400 יחידות של ויטמין E או פלצבו עד ללידה. המשתנים, שנבדקו היו רעלת היריון, מוות או תופעות רציניות בתינוקות ומשקל תינוק בלידה מתחת ל-10% מהמשקל הממוצע לגיל ההפריה.

מאפיינים בסיסיים של קבוצת הויטמינים וקבוצת הפלצבו היו דומים. לא היו הבדלים משמעותיים בין קבוצת הויטמינים והפלצבו בסיכון לרעלת היריון (6.0% מול 5.0%, RR – 1.2, רווח בר סמך 95% – 0.82 – 1.75), בסיכון למוות או לתופעות רציניות בתינוק (9.5% מול 12.1%, RR 0.79, רווח בר סמך 95% – 0.61 – 1.02) או בפרופורציה של נשים, שילדו תינוק עם משקל תינוק בלידה מתחת ל- 10% מהמשקל הממוצע לגיל ההפריה (8.7% מול 9.9%, RR 0.87, רווח בר סמך 95% – 0.66 – 1.16).

תוספת של ויטמינים C ו-E במהלך ההיריון לא מורידה את הסיכון לרעלת היריון בנשים עם בעיות פוריות, את הסיכון להגבלה בגדילה תוך רחמית או את הסיכון למוות או לתופעות רציניות אחרות בתינוקות. ממצא זה עומד בניגוד לממצאים במחקר מוקדם יותר המראה שלתוספת של ויטמין C ו-E יש יתרון בנשים בסיכון גבוה לרעלת היריון.

ממצאי המחקר לא תומכים במתן תוספת רוטינית של ויטמינים C ו-E במהלך ההיריון על מנת למנוע רעלת היריון או תופעות פרי נטליות לא רצויות אחרות בנשים עם בעיות פוריות.

מאמר מערכת נלווה הוסיף כי למחקר יש כוח לאבחן רק ירידה של 50% או יותר בסיכון לרעלת היריון ולכן לא ניתן לשלול אפשרות של יתרון קטן יותר בנשים אלה. תופעות לא רצויות מסוימות בקרב האימהות היו יותר נפוצות בקבוצת הויטמינים בהשוואה לקבוצת הפלצבו, אך היה ניתן להסביר ממצאים אלה על ידי מקריות בלבד.

The MaternalFetal Medicine Units Network  של המוסד הלאומי שלבריאות הילד והתפתחות האדם, עורך בתקופה זו מחקר בארצות הברית של תוספת ויטמינים C ו-E למניעת רעלת היריון בהשתתפות 10,000 נשים בסיכון נמוך. הועדה המנטרת מחקר זה החליטה להמשיך את המחקר ללא שינויים לאחר בדיקת התוצאות, עד שמידע נוסף יהיה זמין. בהינתן מידע מוגבל על היתרון והפוטנציאל לנזק, טיפול של תוספת בויטמינים C ו-E למניעת רעלת היריון צריך להיות מוגבל לנשים הנרשמות למחקרים רנדומלים ולא להינתן כחלק מרפואה רוטינית.

N Engl J Med. 2006;354:1796-1806, 1841-1843

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • רמות ויטמין D נמוכות עלולות להחמיר תסמיני גסטרופרזיס (Dig Dis Sci)

    רמות ויטמין D נמוכות עלולות להחמיר תסמיני גסטרופרזיס (Dig Dis Sci)

    בלמעלה ממחצית מהחולים עם תסמינים של גסטרופרזיס תועדו רמות נמוכות של ויטמין D, אשר נקשרו עם החמרה בבחילות, הקאות, והפרעה בתפקוד נוירו-מוסקולרי של הקיבה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Digestive Diseases and Sciences. במחקר התצפיתי בחנו החוקרים 513 חולים בגילאי 18 שנים ומעלה עם תסמיני גסטרופרזיס, אשר נכללו במאגר Gastroparesis Clinical Research Consortium. […]

  • היעילות והבטיחות של החלפת מעכב DPP-4 לטובת Semaglutide פומי בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetol Int)

    היעילות והבטיחות של החלפת מעכב DPP-4 לטובת Semaglutide פומי בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetol Int)

    במאמר שפורסם בכתב העת Diabetology International מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מיפן, מהן עולה כי תתכן תועלת להחלפת מעכב DPP-4 לטובת Semaglutide פומי בחולים עם סוכרת מסוג 2 שלא השיגו את יעדי איזון גליקמי או משקל הגוף. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מעכבי DPP-4 מהווים את משפחת התרופות הפומיות הנפוצה ביותר לשימוש לטיפול בחולי […]

  • מה בין רמות ויטמין A בדם בהיריון מוקדם ובין הסיכון לסוכרת הריונית? (Diabetes Metab Syndr Obes)

    מה בין רמות ויטמין A בדם בהיריון מוקדם ובין הסיכון לסוכרת הריונית? (Diabetes Metab Syndr Obes)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Diabetes, Metabolic Syndrome and Obesity עולה קשר בין ריכוז גבוה יותר של ויטמין A בדם ובין סיכון גבוה יותר לסוכרת הריונית, גם בנוכחות ערכי ויטמין A בטווח התקין. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הקשר בין רמות ויטמין A ובין הסיכון לסוכרת הריונית אינו מובן היטב ואין מחקרים פרוספקטיביים בנושא. […]

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שלום וברוכים הבאים לפרק נוסף של “שבירת מיתוסים”. היום נדבר על נושא חשוב ביותר – השמנה בילדים ובמבוגרים. פרופסור רז דן בשאלה מדוע השמנה בילדים רק ממשיכה לעלות, נדון בסיבה שהטיפול במגפת ההשמנה נכשל ומתי שומן עודף הוא דווקא יתרון. הצטרפו אלינו לפרק חשוב, מלמד ומלא בתובנות! בואו נתחיל! בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Leukemia and Lymphoma עולה כי סרקופניה הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם לימפומה ומלווה בשיעורים נמוכים יותר של הישרדות ללא-התקדמות מחלה ובשיעורי הישרדות כוללים נמוכים יותר בחולים לאחר השתלת מח עצם ובגברים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות אודות הקשר בין סרקופניה ולימפומה. כעת הם ביקשו לבחון את […]

  • השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי למעלה מ-5% מהמקרים של מוות פתאומי של תינוקות עשוי להיות קשור להשמנת-יתר אימהית. בארצות הברית מדווח בכל שנה על כ-3,500 מקרים של מוות פתאומי של תינוקות. לאחר מסעות פרסום בשנות ה-90 של המאה הקודמת שכללו המלצות על תנוחות שינה בטוחות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה