HRT

האם לטיפול הורמונאלי חליפי השפעה על הסיכון לתסמונת תעלה קרפאלית? (J Orthop Traumatol)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Orthopedics and Traumatology מדווחים חוקרים על תוצאות מטה-אנליזה חדשה, התומכות בבטיחות טיפול הורמונאלי חליפי בנשים לאחר-מנופאוזה עם גורמי סיכון לתסמונת תעלה קרפאלית.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תסמונת תעלה קרפאלית הינה הפרעה נפוצה, כאשר מצב המנופאוזה ו/או רמות אסטרוגן עשויים לשחק תפקיד בהתפתחות המחלה. העדויות אודות הקשר בין טיפול הורמונאלי חליפי בנשים לאחר-מנופאוזה ובין תסמונת תעלה קרפאלית אינן חד-משמעיות. כעת הם השלימו מטה-אנליזה במטרה לבחון את הקשר בין תסמונת תעלה קרפאלית ובין הטיפול ההורמונאלי.

החוקרים השלימו חיפוש במאגרי PubMed/Medline, Scopus, Embase ו-Cochrane. הסקירה כללה את כל המחקרים אשר דיווחו על הקשר בין כל סוג של טיפול הורמונאלי חיפי ובין הסיכון להתפתחות תסמונת תעלה קרפאלית בנשים לאחר-מנופאוזה בהשוואה לביקורות.

מבין 1,573 מאמרים שזוהו בחיפוש, שבעה מחקרים עם 270,764 נשים נכללו בסקירה, מהן 10,746 נשים עם אבחנה של תסמונת תעלה קרפאלית. ניתוח סטטיסטי שימש להערכת הקשר בין תסמונת תעלה קרפאלית ובין טיפול הורמונאלי חליפי.

מהנתונים עולה כי טיפול הורמונאלי חליפי אינו מלווה בעליה מובהקת סטטיסטית בסיכון לתסמונת תעלה קרפאלית (יחס סיכויים של 1.49, רווח בר-סמך 95% של 0.99-2.23), למרות הטרוגניות גבוהה בין המחקרים.

בניתוח לפי תתי-קבוצות של קבוצות במחקרים מבוקרים לא-אקראיים עלה סיכון מוגבר משמעותית לתסמונת תעלה קרפאלית, בעוד שבקבוצות ממחקרים אקראיים ומבוקרים תועד סיכון מופחת לתסמונת תעלה קרפאלית (יחס סיכויים של 1.87, רווח בר-סמך 95% של 1.24-2.83 לעומת יחס סיכויים של 0.79, רווח בר-סמך 95% של 0.69-0.92, בהתאמה).

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי מטה האנליזה הנוכחית תומכים בבטיחות טיפול הורמונאלי חליפי בנשים לאחר-מנופאוזה עם גורמי סיכון לתסמונת תעלה קרפאלית.

J Orthop Traumatol. 2023 Jun 12

 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה