רק כמחצית מתלמידי כיתות ח’ קיבלו בשנת הלימודים 2016-2017 את החיסון נגד וירוס הפפילומה (דהמרקר)

בכתבה המתפרסמת היום בדהמרקר, מוצגים נתוני התחסנות נמוכים, של כ-50% בלבד, כנגד וירוס הפיפלומה (HPV) הניתנים לילדים בכיתות ח’ (בנים ובנות) . זאת לעומת נתוני חיסון מרשימים של כ-96% בכיתה א’ לחיסוני שגרה.

ע”פ הנתונים המוצגים בכתבה נראה שיש פער גדול בשיעור החיסונים בין ערים כמו ירושלים (18%) לעומת חיפה (68%) ותל אביב (41%) . לעומת זאת, אין הבדל משמעותי בין שיעורי ההתחסנות של בנות ובנים.

בכתבה מתראיין ד”ר גיל צ’פניק, רופא ילדים החבר בעמותת הרופאים “מדעת — למען בריאות מושכלת”, המספר על פעילות העמותה הכוללת שיחות עם הורים, ניהול והשתתפות בקבוצות ווטסאפ של הורים המתלבטים באשר למתן החיסון ודף פייסבוק  במטרה לשכנע יותר הורים לאשר קבלת החיסון נגד ה-HPV .

לדברי ד”ר צ’פניק לשיחות עם ההורים יש אפקט חיובי משמעותי, ורבים מההורים,  לאחר שמקבלים ממנו את המידע על הפחתת הסיכון לתחלואה בסרטן צוואר הרחם, ועל בטיחות הטיפול, משתכנעים ומאפשרים מתן החיסון לילדיהם.

לכתבה בדהמרקר

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן